Εμείς εδώ στο CollegeLink σε καταλαβαίνουμε απόλυτα! Είσαι entry-level υποψήφιος, αναζητάς την πρώτη σου εργασία και όταν διαβάζεις στο section με τα απαραίτητα προσόντα του υποψηφίου- “απαραίτητη προϋπηρεσία 1 με 2 χρόνια”-, σου φαίνεται εξωφρενικό!

Για αυτό το λόγο κι εμείς, σου ετοιμάσαμε μια λίστα με όλους τους λόγους που αξίζει να βάλεις στο βιογραφικό σου τυχόν εθελοντικές δράσεις και πως μπορείς να εντυπωσιάσεις τον μελλοντικό σου εργοδότη!

Κάνε τώρα την εγγραφή σου για να μένεις πάντα ενημερωμένος/η!

  1. Ο εθελοντισμός, όταν πραγματοποιείται για κοινωνικούς σκοπούς, όπου το άτομο δεν έχει το κίνητρο της υλικής ανταμοιβής, αλλά προσφέρει τον ελεύθερο χρόνο του για έναν ύστατο σκοπό, δείχνει μια πολύ ιδιαίτερη και ανθρωποκεντρική πτυχή του υποψηφίου, που το αναφέρει στο βιογραφικό του σημείωμα. Τέτοιες δράσεις είναι για παράδειγμα, το μαγείρεμα ή η διανομή συσσιτίου, η παροχή ψυχολογικής υποστήριξης σε ανθρώπους που είτε έχουν βιώσει μια άσχημη εμπειρία είτε νοσούν, η φροντίδα ανηλίκων, δράσεις υπέρ της προστασίας της χλωρίδας και της πανίδας κ.α.

  2. Υπάρχουν πολλοί νέοι που επιλέγουν στη διάρκεια των φοιτητικών τους χρόνων να ενταχθούν, είτε σε κάποια φοιτητική ομάδα, είτε σε κάποια ΜΚΟ. Εκεί αναλαμβάνουν ηγετικές θέσεις εντός των οργανισμών, αγωνίζονται για τη διάδοση του οράματος και της αποστολής των οργανισμών και συνδράμουν καταλυτικά στη βιωσιμότητα τους. Ηγετικές θέσεις που μπορεί να αναλάβουν ποικίλουν, όπως η διαχείριση των social media, οι δημόσιες σχέσεις, ο τομέας των χορηγιών κ.α. Όλα αυτά μπορούν να αποτελέσουν προϋπηρεσία, καθώς τα καθήκοντα εκτελούνται σε συνθήκες παρόμοιες με εκείνες της αγοράς εργασίας.

  3. Έχει ξεκινήσει ένας φίλος σου μια start up; Ή μια νεοσύστατη start up αναζητά νέα μέλη για να επεκτείνει τη δράση της; Η τέλεια ευκαιρία, όχι μόνο να κοινωνικοποιηθείς, αλλά να αναπτύξεις διάφορα soft skills! Μην το παραλείψεις στο βιογραφικό σου!

  4. Η συμμετοχή σε εθελοντικές δράσεις οποιασδήποτε μορφής αντανακλά ένα άτομο που ενδιαφέρεται για τα κοινωνικά δρώμενα, είναι ενεργός πολίτης και έχει το αίσθημα της ομάδας. Κάθε εταιρεία θα ήθελε να προσλάβει έναν καλό team player! Γίνε ο/η επόμενος/η!

  5. Η συμμετοχή σου σε νέα projects ή άλλου είδους εθελοντικές δράσεις, θα εντυπωσιάσουν τον πιθανό σου εργοδότη, καθώς θα δει έναν υποψήφιο που διψά για εμπειρίες και δεν μένει στις τυπικές του αρμοδιότητες. Μάλιστα, αυτό συνεπάγεται ότι ως μελλοντικός εργαζόμενος στην εταιρεία θα είσαι πρόθυμος να πάρεις πρωτοβουλίες, θα σκέφτεσαι “out of the box” και θα είσαι δημιουργικός.

Μην διστάζεις να αποκτήσεις νέες εμπειρίες, νέες δεξιότητες και να γνωρίσεις νέους ανθρώπους. Ο εθελοντισμός είναι μια πράξη που μπορεί να σε βοηθήσει να εξελιχθείς προσωπικά και ηθικά, να διευρύνεις τους ορίζοντές σου και να αξιοποιήσεις δημιουργικά τον ελεύθερο σου χρόνο! Τόλμησε το!

Για περισσότερες συμβουλές καριέρας ή για να βρεις την πρώτη σου δουλειά άμεσα, μπες στο CollegeLink και κάνε την εγγραφή σου! Βρες την δουλειά που σου ταιριάζει!

Κάνε τώρα την εγγραφή σου στο CollegeLink!