7 χρυσοί κανόνες που θα σας βοηθήσουν να κινητοποιήσετε τους εργαζομένους σας και θα ενισχύσετε την απόδοση της επιχείρηση σας!

Μην χάνουμε χρόνο! Πάμε να τους αναλύσουμε!

  1. Αποφύγετε το Micromanaging

Είναι εύλογο να έχετε ορισμένες απαιτήσεις και προσδοκίες ως προς τη διεκπεραίωση διαφόρων καθηκόντων, όσον αφορά την επιχείρηση σας, και πόσο μάλλον αν είστε νέος επιχειρηματίας, το συναίσθημα αυτό είναι ακόμα πιο έντονο. Είναι σημαντικό να έχετε ένα outline για το πως επιθυμείτε να ολοκληρωθούν κάποιες αρμοδιότητες, ωστόσο ο ρόλος σας πρέπει να περιορίζεται κατά βάση στη διαχείριση των εργαζομένων σας, αφήνοντας ένα πεδίο ελευθερίας ως προς την ανάληψη πρωτοβουλιών από μέρους τους.

Δημιουργήστε την κατάλληλη για εσάς ομάδα εδώ!

  1. Ενθαρρύνετε τους πειραματισμούς

Οι δυνατότερες ομάδες χτίζονται όταν έχει αμβλυνθεί ο φόβος των εργαζομένων να είναι δημιουργικοί. Είναι εκείνες οι ομάδες που είναι πρόθυμες να προωθήσουν νέες ιδέες και να εργαστούν με διαφορετικό τρόπο. Αποφεύγοντας το Micromanaging, οι υπάλληλοι σας θα μπορούν να σκεφτούν “έξω από το κουτί” (think out of the box).

  1. Παραμείνετε προσιτοί

Ξέρετε τι μεγάλη διαφορά δημιουργεί το χαμόγελο 🙂 στη διάρκεια της ημέρας;

Οι εργαζόμενοι θα το εκλάβουν πάρα πολύ ενθαρρυντικά αν γνωρίζουν ότι η επιχείρηση στην οποία εργάζονται διευθύνεται από γυναίκες και άντρες που είναι ανοιχτοί στην ανθρώπινη επικοινωνία για οποιοδήποτε ζήτημα ανακύψει σχετικά με τη δουλειά ή ένα προσωπικό πρόβλημα που μπορεί να έχει επιπτώσεις στην επαγγελματική τους ζωή. Μιλήστε μαζί τους!

  1. Μην λαμβάνετε αποφάσεις σε “κενό αέρος”

Οι πιο παραγωγικοί εργαζόμενοι σας είναι αυτοί που νιώθουν ότι είναι σημαντικό κομμάτι της εταιρείας. Είναι αναγκαίο να νιώθουν ότι συμμετέχουν στη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Κανένας ηγέτης δεν μπορεί να λάβει ορθές αποφάσεις χωρίς το feedback των εργαζομένων του. Λάβετε δράση! Συγκεντρώστε τους υπεύθυνους από κάθε τομέα της επιχείρησης σας και ζητήστε τους να σας μεταφέρουν τι αλλαγές ή βελτιώσεις χρειάζονται να γίνουν στον τομέα τους. Μοιράστε στους εργαζομένους σας ερωτηματολόγια για αποφάσεις που επηρεάζουν το σύνολο της εταιρείας. Βεβαιωθείτε ότι οι εργαζόμενοι σας παρέχουν feedback στους άμεσα προϊσταμένους τους, όπως για παράδειγμα μέσω ενός ηλεκτρονικού “suggestion box”.

  1. Δεσμευτείτε με την συνεχή μάθηση

Κανένας δεν είναι ολοκληρωμένος σε οποιοδήποτε επίπεδο της ζωής του, και σίγουρα κανένας που έχει αναλάβει ήδη ηγετικές θέσεις.

Ηγέτες, startup owners και CEOs χρειάζεται να ξέρουν να εμπνέουν τους εργαζομένους τους να επενδύουν στους ίδιους.

Ο ιδανικός εργαζόμενος είναι αυτός που συνεχώς επιθυμεί να μαθαίνει, να ανακαλύπτει νέες δυνατότητες και να αναλαμβάνει καθήκοντα. Οι ικανοί ηγέτες εκδηλώνουν την περιέργεια τους και την θέληση τους να διευρύνουν τους ορίζοντες τους. Τολμήστε το!

  1. Διαχειριστείτε σωστά την αποτυχία

Το κόλπο είναι να μετατρέψετε την αποτυχία στο μέσο για την επόμενη επιτυχία. Μία από τις αρμοδιότητες σας ως ηγέτες είναι να ενθαρρύνετε τις ειλικρινείς συζητήσεις και την ελευθερία στην κριτική, είτε πρόκειται για επιτυχία, είτε για αποτυχία.

  1. Κινητοποιείστε τους εργαζομένους σας

Ακόμα και οι εργαζόμενοι που είναι προσηλωμένοι με την αποστολή της εταιρείας σας, πρέπει να τους παρέχετε κίνητρα. Διοργανώστε για παράδειγμα έναν φιλικό διαγωνισμό μεταξύ των εργαζομένων σας, με ένα έπαθλο αξίας για τον νικητή, με στόχο να ενδυναμώσετε τις σχέσεις των υπαλλήλων σας. Επιπροσθέτως, μια καλή πρακτική είναι τα περιοδικά bonus όταν ένας τομέας της επιχείρησης πετύχει τον στόχο της.

Το να είστε ηγέτες είναι σίγουρα κάτι παραπάνω από μια απλή θέση! Με αυτά τα 7 βήματα στη διάθεση σας, θα συγκροτήσετε μια πιο δημιουργική, ενωμένη και ευχαριστημένη ομάδα κατευθυνόμενη προς ένα κοινό στόχο και όραμα!

Περισσότερα άρθρα σχετικά με τη διαχείριση των εργαζομένων θα βρείτε στο blog μας