Αποκωδικοποιώντας των tech κλάδο: Τάσεις, αλλαγές και νέες ευκαιρίες

Τι θα μάθουμε:

Επαγγελματίες του πιο hot κλάδου της αγοράς – του tech – έρχονται να τον αποκωδικοποιοήσουν! Μαζί θα εξερευνήσετε τις νέες τάσεις του χώρου και θα ανακαλύψετε τις ευκαιρίες που σε περιμένουν.

Ομιλητές:

Δημήτρης Μαλλάς, Δημοσιογράφος @CNN Greece

Αναστάσιος Ανδρονίδης, Staff Software Engineer @ Worldcoin/Tools for Humanity

Δήμητρα Γεωργακάκη, Data Science Team Lead @ GWI

Άγγελος Μουζακίτης, Product Instructor @Product-led Academy

Γιάννης Κανελλόπουλος, Founder & CEO @ code4thought

Ποιοι είναι οι Ομιλητές μας; 

Ο Δημήτρης Μαλλάς έχει περισσότερα από 27 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της δημοσιογραφίας. Από το 1995 ασχολείται με το χώρο της τεχνολογίας και έχει βρεθεί στα μεγαλύτερα συνέδρια και εκθέσεις του κλάδου την τελευταία 20ετία, ενώ έχει συνομιλήσει με υψηλόβαθμα στελέχη από όλες τις μεγάλες εταιρείες του κλάδου της τεχνολογίας. Τα άρθρα του συνδυάζουν συνήθως τόσο την τεχνολογική όσο και την επιχειρηματική πλευρά ενός θέματος, ενώ στα ενδιαφέροντα του περιλαμβάνεται και το οικοσύστημα των startups και της καινοτομίας στην Ελλάδα. Συνεργάζεται με το CNN Greece, ενώ αρθρογραφεί στο ICT Plus και στο Web World News. Επίσης, ασχολείται με το χώρο των video podcasts και μπορείτε να τον παρακολουθήσετε στο «3 στον αέρα» και στο «Απλά Ψηφιακά». Έχει εργαστεί στο παρελθόν σε εφημερίδες όπως η Καθημερινή και η Ημερησία, έχει συνεργαστεί με αρκετά περιοδικά στο χώρο της τεχνολογίας, ενώ ασχολείται ιδιαίτερα με το χώρο των συνεδρίων. Γεννήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 1973 στην Αθήνα και είναι απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μιλά πολύ καλά αγγλικά και γνωρίζει αρκετά καλά τα γαλλικά.

Ο Αναστάσιος Ανδρονίδης έχει εργαστεί σαν Software Engineer σε κάποιους από τους μεγαλύτερους κολοσσούς του κλάδου, όπως η Meta, η Google, το CERN και η Microsoft. Ξεκίνησε την πορεία του από το τμήμα Πληροφορικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πλέον είναι υποψήφιος διδάκτωρ στο Imperial College London. Η επαγγελματική του σταδιοδρομία ξεκίνησε στο CERN στην Ελβετία και στη συνέχεια εργάστηκε σε ΗΠΑ και Ευρώπη μεταξύ άλλων στις Μicrosoft, Google και Facebook πάνω σε θέματα που αφορούν κατανεμημένα συστήματα, δημιουργία γλωσσών προγραμματισμού και λειτουργικά συστήματα. Παράλληλα με την επαγγελματική του σταδιοδρομία, το 2018 ίδρυσε στο Λονδίνο την startup Experoment με σκοπό να κάνει προσβάσιμη προς όλους τη δημιουργία φαρμάκων. Σήμερα κατέχει τον τίτλο του Staff Engineer στην νεοφυή επιχείρηση Worldcoin, αδελφική εταιρεία της OpenAI, όπου μελετά την δυνατότητα έκδοσης ανώνυμων ψηφιακών ταυτοτήτων για την υποστήριξη ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και άλλων εφαρμογών ιδιωτικότητας.

Dimitra Georgakaki is a seasoned lead engineer with more than 10 years of experience, with business expertise in telecom, fintech, energy and market research sectors. She has been actively involved in software/data/ML/AI engineering and architecture, and in the past few years I have focused more on roles having responsibilities around project/team/tech leading. Her strong academic background in physics and mathematics has always guided me in solving complex tasks, brainstorming and mentoring others. She loves to teach and help people through their technical career paths.

Συνδυάζοντας το Product, το Marketing και την Ψυχοθεραπεία, ο Άγγελος Μουζακίτης έχτισε την καριέρα του στο εξωτερικό ως Growth Product expert για τεχνολογικές λύσεις με έμφαση στην συμπεριφορά και ψυχολογία του χρήστη. Έχοντας συνεργαστεί με πάνω από 150 τεχνολογικές εταιρείες και εκπαιδεύσει πάνω από 1500 άτομα σε Ελλάδα και εξωτερικό, ο Άγγελος, πλέον, διαμέσου του Product-led Academy, αναπτύσσει το ελληνικό digital ταλέντο με product skills προκειμένου να μετατρέψει την Ελλάδα στο επόμενο διεθνές digital hub.

Yiannis Kanellopoulos is an entrepreneur, active member of the startup community and one of the few experts in Greece with more than 17 years of experience in evaluating large-scale software systems. Back in 2018, he founded code4thought, one of the first startups offering AI Testing & Auditing services. Since then, the company has acquired numerous awards including the 2022 Tech Rocketship Award in their AI Category, as well as built a solid client list ensuring that AI systems are Responsible and can be Trusted.