Αυτές είναι οι 10 λέξεις που έχουν χρησιμοποιηθεί περισσότερο σε βιογραφικά

By Collegelink Team

Το χτίσιμο του βιογραφικού μας θα έπρεπε να βασίζεται στη δημιουργικότητα, άλλωστε όλοι θέλουμε να ξεχωρίσουμε και να ξεφύγουμε από τα τετριμμένα.
Απ’ ότι φαίνεται αυτό είναι κάτι το οποίο μένει στη θεωρία.. Οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να περιγράφουν το εαυτό τους με πολύ συγκεκριμένες λέξεις γεγονός το οποίο έχει σαν αποτέλεσμα την υπερ-χρησιμοποίηση κάποιων συγκεκριμένων λέξεων στα βιογραφικά!

Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι αυτές, ώστε να τις αποφεύγουμε στο δικό μας βιογραφικό 😉

1. Motivated:
Η ανθρώπινη ψυχολογία είναι πολύ ιδιαίτερη. Νιώθουμε ότι αν δεν δηλώσουμε πως έχουμε κίνητρο, θα θεωρηθεί ότι δεν έχουμε. Ή αντίστοιχα αν δηλώσουμε στο βιογραφικό μας ότι είμαστε άνθρωποι οι οποίοι έχουν ισχυρό κίνητρο αλλά παρόλα αυτά δεν έχουμε κάποια εμπειρία που να μπορεί το υποστηρίξει – ο αξιολογητής φυσικά και θα μας πιστέψει.

2. Creative:
Ναι ναι, είμαστε όλοι οι πιο δημιουργικοί άνθρωποι στον κόσμο. Όλοι είχαμε σκεφτεί τις καλύτερες διαφημίσεις πολύ πριν αυτές γίνουν διαφημίσεις και θα μπορούσαμε να έχουμε εφεύρει το Facebook αν δεν μας προλάβαινε ο καταραμένος ο Mark! Και σε αυτή την περίπτωση δεν χρειάζεται να δηλώσουμε πως είμαστε δημιουργικοί, είτε είμαστε είτε όχι ας προσπαθήσουμε να το δείξουμε έμμεσα. Πχ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα “δημιουργικό” template βιογραφικού και όχι το Europass.

3. Enthusiastic:
Δείξτε τον ενθουσιασμό σας από τον τρόπο με τον οποίο γράφετε για τον εαυτό σας και ακόμη περισσότερο μέσα από το cover letter σας. Στην πραγματικότητα βέβαια, ότι και να έχετε γράψει θα χρειαστεί να πείσετε για τον ενθουσιασμό σας μετά τον πρώτο σας μήνα στη δουλειά!

4. Track record:
Ειδικά σαν νέοι και junior άνθρωποι είναι κάπως περίεργο να αναφερόμαστε στα πράγματα τα οποία έχουμε ήδη κάνει και δη με επιτυχία. Ας το παραλείψουμε καλύτερα.

5. Passionate:
Είστε ερωτευμένοι με τη δουλειά σας. Τη σκέφτεστε ακόμη και τα Σαββατοκύριακα, δεν υπάρχει κάποια ημέρα που να τη βαριέστε.. Όλα αυτά μέχρι το διαζύγιο.

6. Successfull:
Λες και θα γράφαμε ποτέ στο βιογραφικό μας ότι είμαστε αποτυχημένοι. Ας αφήσουμε τη δουλειά μας να μιλήσει για εμάς και ας μην προσπαθήσουμε να πείσουμε ότι είμαστε τέλειοι απλά δηλώνοντας το!

7. Driven:
Όλοι οδηγούμαστε από το πάθος μας. Χωρίς αυτό δεν θα πετυχαίναμε τίποτα. Αλλά και πάλι, κανένας δεν πείθεται αν απλά το δει γραμμένο. Το βιογραφικό δεν είναι ακριβώς το παιχνίδι “ότι δηλώσεις είσαι”..

8. Leadership:
Και ποιος δεν έχει την τάση να ηγείται; Ποιον θα ρωτήσουμε αν είναι καλός ηγέτης και θα μας πει όχι;
Κάνε εσύ τη διαφορά! Αν δεν έχεις αναλάβει κάποιο ηγετικό ρόλο μέχρι τώρα στη ζωή σου δεν υπάρχει πρόβλημα να το δηλώσεις! Και όχι, το “ήμουν πρόεδρος της τάξης μου στο γυμνάσιο” δυστυχώς δεν υποδεικνύει ηγετική ικανότητα :/

9. Strategic:
Πράγματι πολύ ωραία λέξη. Ακούγεται υπέροχα. Σκέφτομαι και πράττω “στρατηγικά”. Σε τι ακριβώς;

10. Extensive Experience:
Ας θεωρήσουμε ότι με κάποιο τρόπο έχεις καταφέρει στα 20κάτι σου να αποκτήσεις εκτενή εμπειρία σε κάτι άλλο πέρα από κατανάλωση αλκοόλ και χτύπημα του φραπέ. Ακόμη και σε αυτή την περίπτωση γιατί νιώθεις την ανάγκη να το πεις ρητά; Αν υπάρχει αυτή η “εκτενής εμπειρία” θα φανεί από το περιεχόμενο του βιογραφικού σου!

Όπως θα έλεγε και το μέσο βιογραφικό:
“Έχουμε ένα σοβαρό πρόβλημα, για να το λύσουμε θα πρέπει να είμαστε δημιουργικοί, να αναλάβουμε πρωτοβουλίες με πάθος και ενθουσιασμό, να χρησιμοποιήσουμε την εκτενή εμπειρία και στρατηγική σκέψη μας , όντας ηγέτες για να επιτύχουμε” 😉

Ας αφήσουμε τις όμορφες λέξεις και ας φτιάξουμε το βιογραφικό μας με αυτά που πραγματικά μας χαρακτηρίζουν!

 

Build your Resume
All Jobs