3 Τρόποι να Διατηρήσετε τα Ταλέντα Σας

By Collegelink Team

Στον επαγγελματικό χώρο κυριαρχεί η άποψη ότι “όταν ένας άνθρωπος αποφασίζει να παρατήσει τη δουλειά του δεν παρατάει αυτή καθ’ αυτή αλλά ένα κακό αφεντικό.” Προφανώς ένας κακός manager μπορεί να σε οδηγήσει στην πόρτα της εξόδου, αλλά αρκεί μόνο αυτό για να αλλάξεις σελίδα στη ζωή σου;

Έρευνα που αναπτύχθηκε πάνω στο εργατικό δυναμικό του Facebook έδειξε ότι οι άνθρωποι που αποφάσισαν να αποχωρήσουν το έκαναν λόγω της δουλειάς τους. Είτε γιατί δεν απολάμβαναν αυτό που έκαναν, είτε διότι δεν αξιοποιούνταν σωστά οι γνώσεις τους ή γιατί δεν τους παρέχονταν δυνατότητες εξέλιξης μέσα στην εταιρία.

Συνηθίζεται οι εταιρίες να δημιουργούν μία θέση εργασίας και στη συνέχεια να τοποθετούν σε αυτή ανθρώπους που θεωρούν τους πλέον κατάλληλους. Αν, όμως, θέλετε να εντάξετε στο δυναμικό σας “ταλέντα” και κυριότερα να τα διατηρήσετε μέσα στην εταιρία σας, θα πρέπει να σχεδιάζετε τη δουλειά πάνω στις ικανότητές τους κι όχι το αντίστροφο.

Στην CollegeLink σας παρουσιάζουμε τρόπους με τους οποίους θα αποτρέψετε τους ανθρώπους σας να παραιτηθούν.

1. Δημιουργήστε θέσεις εργασίας με στόχο την απόλαυση

Πολλοί είναι οι επαγγελματίες στους οποίους δε δόθηκε η ευκαιρία να κυνηγήσουν τα όνειρά τους μέσω της εργασιακής τους πορείας. Είτε λόγω έλλειψης ταλέντου, είτε γιατί δεν τους δόθηκε ποτέ η ευκαιρία ή επειδή απλά δεν είχαν τα μέσα, οδηγήθηκαν σε άλλους δρόμους οι οποίοι, όμως, δεν τους παρείχαν το “πάθος” που αποζητούσαν. Μέσα στην ημέρα ξοδεύουμε την πλειονότητα των ωρών μας δουλεύοντας, γι’ αυτό και ο ελεύθερος μας χρόνος είναι ιδιαίτερα περιορισμένος. Έχοντας ένα αντικείμενο εργασίας το οποίο απολαμβάνουμε κι εξελισσόμαστε μέσω αυτού μετατρέπουμε τη δουλειά μας σε hobby και οι managers μπορούν να παίξουν ουσιαστικό ρόλο σε αυτό. Πώς;

Δημιουργώντας θέσεις με ουσία.

7 τρόποι να κινητοποιήσετε τους εργαζομένους σας.

2. Αναδείξτε τα δυνατά σημεία των ταλέντων της ομάδας σας

Ο σύγχρονος εργασιακός χώρος επιτάσσει την εξειδίκευση, αφήνοντας στενά περιθώρια σε όσους θέλουν να ανακαλύψουν πολλαπλές πτυχές του εαυτού τους. Αφήνοντας τα μέλη της ομάδας σας να αναμειχθούν σε πολλαπλά projects τα οποία τους κινούν το ενδιαφέρον, όχι μόνο εξελίσσει τους ίδιους, αλλά δίνει ώθηση και στην εταιρία να εξελιχθεί και να ανανεωθεί μαζί τους. Δε χρειάζεται να δημιουργήσετε ένα νέο ρόλο απασχόλησης, αρκεί να εντάξετε νέα στοιχεία στον ήδη υπάρχοντα. Σύμφωνα με έρευνα μεγάλο μέρος των εργαζομένων περνά το ένα τέταρτο του χρόνου τους αναζητώντας πληροφορίες. Είναι στο χέρι του manager να βοηθήσει τα μέλη της ομάδας του να στραφούν στις σωστές πηγές, οι οποίες θα τους εξασφαλίσουν γνώσεις με τις οποίες θα ενδυναμώσουν την εργασιακή τους ταυτότητα, θέτοντας την έτσι έτοιμη προς αξιοποίηση.

3. Διαχωρίστε την εργασιακή από την προσωπική ζωή

Σε πολλές περιπτώσεις όταν ανοίγει μία πόρτα που αφορά την επαγγελματική μας εξέλιξη αναγκαζόμαστε να γυρίσουμε την πλάτη στην προσωπική μας ζωή. Πόσες φορές ένα επαγγελματικό ταξίδι σας στέρησε για μέρες την οικογένεια σας ή μία συνάντηση σας κράτησε ώρες μακριά από το σπίτι; Είναι στο χέρι του manager να αφουγκράζεται τις ανάγκες της υπόλοιπης ομάδας και να τη βοηθά να ξεπερνάει όποια εμπόδια. Θέτοντας προτεραιότητες και δημιουργώντας εναλλακτικά πλάνα με στόχο την διευκόλυνση των εργαζομένων, δημιουργούν αίσθηση ασφάλειας και υπερηφάνειας για το σύνολο στο οποίο εντάσσονται.

Πολλοί είναι οι επαγγελματίες που κατά τη διάρκεια της πορείας τους θα αποφασίσουν να εγκαταλείψουν μία δουλειά. Είναι στο χέρι των managers να τους κρατήσουν πίσω. Παρέχοντάς τους ουσιαστικές ευκαιρίες εξέλιξης, προστατεύοντάς τους από την τοξικότητα της στασιμότητας.

Όταν έχεις έναν manager που επιδιώκει για την καλύτερη και πιο δημιουργική καθημερινότητα σου, τότε ποιος ο λόγος να φύγεις;

Βρείτε εδώ την κατάλληλη ομάδα για εσάς!