5 λόγοι γιατί να προσλάβετε υποψηφίους που είναι καλύτεροι από εσάς

By Collegelink Team

Μιας υγιής εταιρική κουλτούρα δίνει έμφαση στην ομαδικότητα έναντι των ατομικών επιδιώξεων, ωστόσο ένα ορισμένο επίπεδο ανταγωνισμού μεταξύ των εργαζομένων είναι αναπόφευκτο. Ο ανταγωνισμός μπορεί να είναι υγιής, ωθώντας τον εκάστοτε εργαζόμενο να προβάλει τον καλύτερο του εαυτό, ή μπορεί  να είναι επιζήμιος, προκαλώντας προβλήματα σοβαρά στην ροή επικοινωνίας εντός της εταιρείας.

Όταν οι εργοδότες αναζητούν νέα ταλέντα, συναντούν ξεχωριστούς και ικανούς υποψηφίους, γεγονός που πολύ συχνά τους οδηγεί να τους απορρίψουν από φόβο για τη δική τους θέση στην ιεραρχία της εταιρείας. 

Στον αντίποδα, οι εργοδότες θα πρέπει να αντιμετωπίζουν τους “δυνατούς” υποψηφίους ως μια τεράστια ευκαιρία για την εταιρεία. Πράγματι, υπάρχει μια πληθώρα λόγων για τους οποίους οι managers θα πρέπει να προσλάβουν υποψηφίους που μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους εξίσου καλά ή ακόμα και καλύτερα. 

1. Δεχτείτε την πρόκληση

Προσλαμβάνοντας έναν υποψήφιο που διαθέτει ικανότητες που δεν έχετε εσείς τη δεδομένη στιγμή, μπορεί να σας εμπνεύσει και να βελτιώσει τον τρόπο που ηγείστε εντός της ομάδας σας. Επιπροσθέτως, όταν περιβάλλεστε από έξυπνους ανθρώπους, αυτό σας βοηθά να βρείτε νέους τρόπους για την ολοκλήρωση διαδικασιών πιο εύκολα και μεθοδικά. Όχι μόνο η ομάδα σας, αλλά και ως σύνολο η εταιρεία θα επωφεληθεί από το υγιές ανταγωνιστικό περιβάλλον, που μπορεί να οδηγήσει για παράδειγμα σε καινοτόμες ιδέες και καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών.

2. Απελευθερώστε το χρόνο σας

Έχοντας δίπλα σας ικανά στελέχη, έχετε ένα βασικό πλεονέκτημα. Μπορείτε να μοιράσετε τα καθήκοντα ισομερώς και να νιώσετε αυτοπεποίθηση που μπορείτε να βασιστείτε σε ικανούς συνεργάτες. Κατά συνέπεια, θα μπορείτε να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο στην επέκταση του πελατολογίου σας ή να παρευρεθείτε σε εκδηλώσεις εκπροσωπώντας την εταιρείας σας. Προσλαμβάνοντας έναν ικανό συνεργάτη, θα μπορείτε να μεταφέρετε μεγαλύτερη αξία για την εταιρεία σας!

Βρείτε το ταλέντο που ψάχνετε εδώ! 

3. Βελτιώστε την κουλτούρα της εταιρείας σας

Όταν υποδέχεστε στην εταιρεία σας έναν εργαζόμενο καλύτερο από εσάς, κατά κάποιον τρόπο δείχνετε δημόσια ότι επιθυμείτε οι επιτυχίες να είναι εμπειρίες που πρέπει να μοιράζονται μεταξύ των εργαζομένων. Μάλιστα, όχι μόνο οι εργοδότες ενδιαφέρονται για μια “δυνατή” εταιρική κουλτούρα, αλλά και οι πελάτες, επενδυτές και συνεργάτες, γεγονός που θα διευρύνει τη φήμη της εταιρείας στον κλάδο της. 

4. Ενισχύστε τη δεξαμενή ιδεών

Οι νέοι εργαζόμενοι φέρνουν και νέες ιδέες σε μια εταιρεία. Όταν μάλιστα αυτοί διαθέτουν ταλέντο και όρεξη μπορούν να συμβάλουν καταλυτικά στην ενδυνάμωση της επιχείρησης σας σε τέτοιο βαθμό που δεν το είχατε καν φανταστεί στο παρελθόν. Όπως έχει πει και ο Steve Jobs, “Δεν έχει σημασία αν θα προσλάβετε έναν έξυπνο εργαζόμενο και θα του λέτε τι θα κάνει. Προσλάβετε έξυπνους ανθρώπους για να σας λένε τι θα κάνετε!”. 

5. Ενδυναμώστε την ομάδα σας

Μια νέα πρόσληψη στην εταιρεία σας μπορεί να ενισχύσει το εργασιακό περιβάλλον και να άρει σημαντικό μέρος από το βάρος των καθηκόντων που επωμίζονται οι υπόλοιποι εργαζόμενοι. Η ομάδα θα μπορεί να δουλέψει πιο αποτελεσματικά και συνάμα πιο αποδοτικά. 

Μοιράζοντας μέρος των ευθυνών σας σε ικανούς συναδέλφους, θα απολαύσετε χρόνο ωφέλιμο για την καθοδήγηση των εργαζομένων σας και θα ενδυναμώσετε σημαντικά την ομάδα σας. Η πρόσληψη ατόμων-κλειδιά σε σημαντικές θέσεις θα σας ωφελήσει τόσο στους βραχυπρόθεσμους, όσο και μακροπρόθεσμους στόχους της εταιρείας! Μην διστάσετε να προσλάβετε έναν υποψήφιο καλύτερο από εσάς, μπορεί να ωφεληθείτε διπλά!

Βρείτε το ταλέντο που ψάχνετε εδώ! 

Περισσότερα άρθρα σχετικά με την διαχείριση εργαζομένων και την βελτίωση της διαδικασίας πρόσληψης θα βρείτε στο blog μας.