5 οφέλη σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον εργασίας!

By Collegelink Team

Λοιπόν, κλείσε για λίγο τα μάτια και φαντάσου… Φαντάσου ότι βρίσκεσαι σε έναν τεράστιο κήπο γεμάτο από λουλούδια. Προκειμένου, αυτός ο κήπος να είναι όμορφος και ξεχωριστός πρέπει να είναι ποικιλόμορφος. Όπως ακριβώς  και το εργασιακό σου περιβάλλον. 

Ανάμεσα σε εκατοντάδες εταιρείες, η Teleperformance Greece αποτελεί το πιο ποικιλόμορφο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα μιας και απασχολεί 8.200 εργαζόμενους 91 διαφορετικών εθνικοτήτων που μιλούν συνολικά 36 διαφορετικές γλώσσες. Και το πιο συναρπαστικό; Διαθέτει και μια ποικιλία από ανοιχτές θέσεις εργασίας οι οποίες δεν απαιτούν εργασιακή εμπειρία.

Όσο, όμως, ρίχνεις από μια εξονυχιστική ματιά στην κάθε μια, εμείς θα σε μεταφέρουμε από τον κήπο στα γραφεία μιας εταιρείας με πολυπολιτισμικό περιβάλλον εργασίας. Ποιά είναι λοιπόν τα οφέλη εργασίας σε ένα αντίστοιχο περιβάλλον; 

Ενίσχυση της δημιουργικότητας

Σίγουρα, η βελτίωση των γνώσεων σου πάνω στα υπολογιστικά συστήματα του excel, τη χρήση Η/Υ ή τα εργαλεία του digital marketing είναι μια πολύ καλή ιδέα. Όμως, ξέρεις τί; Όλες αυτές τις γνώσεις μπορείς να τις αποκτήσεις παρακολουθώντας tutorials στο youtube με ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ ένα απόγευμα Κυριακής. 

Αυτό που δεν πρόκειται ποτέ κανείς να σου μάθει είναι η καλλιέργεια ή η ανάπτυξη σημαντικών soft skills, όπως η δημιουργικότητα και η ικανότητα διαχείρισης προβλημάτων. Και μάντεψε! Είναι αυτά τα skills που – ίσως και περισσότερο από κάποιες τεχνικές γνώσεις – θα σου προσδώσουν αυτό το ανταγωνιστικό επαγγελματικό πλεονέκτημα. 

Όντας, όμως, εργαζόμενος σε ένα περιβάλλον εργασίας με πολιτισμική ποικιλομορφία, όπως αυτό της Teleperformance Greece, έχεις τη δυνατότητα να περιτριγυρίζεσαι από ανθρώπους με διαφορετικά υπόβαθρα, εμπειρίες και απόψεις του κόσμου. Και είναι το μείγμα αυτών των τριών στοιχείων που ανοίγει το μυαλό σε νέες και πρωτοποριακές ιδέες, αλλά και σε ένα σύνολο διαφορετικών και πολλαπλών λύσεων σε προβλήματα. 

Προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης στο εξωτερικό

Εργασία στο εξωτερικό; Είμαστε σίγουροι ότι η ιδέα της μεγάλης φυγής όχι μόνο έχει περάσει από το μυαλό σου, αλλά κάπου σε γοητεύει κιόλας! Για αυτό, πρέπει να αρχίσεις να σκέφτεσαι στρατηγικά…

Μήπως, η απασχόλησή σου σε μια πολυπολιτισμική εταιρεία θα σε γεμίσει με την εμπιστοσύνη που χρειάζεσαι για να πάρεις τη μεγάλη απόφαση; Θα επιταχύνει τη μετάβαση σου στο εξωτερικό με τις απεριόριστες θέσεις εργασίας που αυτή προσφέρει ανά τον κόσμο; Ή ακόμη καλύτερα θα σου προτείνει η ίδια αυτή την ευκαιρία που χρειάζεσαι; Έχουμε την αίσθηση ότι σου δώσαμε αρκετά hints για το στρατηγικό σου πλάνο!

Ανακάλυψε ευκαιρίες καριέρας χωρίς εργασιακή εμπειρία στην Teleperformance!

Ανταλλαγή πολυπολιτισμικών γνώσεων

Κάθε ταξίδι είναι σαν να ανοίγεις ένα ακόμη παράθυρο στον κόσμο. Είναι μια αλλαγή βαθιά και μόνιμη στις ιδέες της ζωής, την καταπολέμηση του ρατσισμού και την αποδοχή της διαφορετικότητας. Τώρα, όμως, μπορείς να έχεις όλο τον κόσμο στα πόδια σου κατά τη διάρκεια του lunch break σου ή μιας επαγγελματικής  συνάντησης! 

‘’Κάθε μέρα μαθαίνω και από μια καινούρια λέξη’’, ‘’ Η καθημερινότητά μου στη δουλειά είναι σαν να σπουδάζω σαν ένα πανεπιστημιακό campus του εξωτερικού’’ λένε ο Chima και ο Haldun που εργάζονται στην Teleperformance Greece. Kαι αυτή ακριβώς είναι η καθημερινότητά σου σε ένα περιβάλλον εργασίας με προσωπικό από διαφορετικές χώρες και πολιτισμούς. 

Απόκτηση προϋπηρεσίας σε εταιρεία παγκόσμιας εμβέλειας 

Τα άσχημα νέα είναι ότι, δυστυχώς, δεν μπορείς να αποκτήσεις όλα τα απαραίτητα επαγγελματικά καύσιμα όντας απλώς ένας υπάλληλος γραφείου. Πόσο μάλλον, δουλεύοντας για μια ελληνική εταιρεία που η ατζέντα της περιλαμβάνει μόνο ελληνικό πελατολόγιο. 

Τα καλά νέα, όμως, είναι ότι σε μια εταιρεία σαν την Teleperformance Greece που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 80 χώρες παγκοσμίως και διαθέτει στο portfolio της πελατολόγιο όπως η Microsoft, το Netflix εκπαιδεύεσαι και μαθαίνεις σχετικά πως λειτουργούν εταιρείες από κάθε γωνιά του κόσμου σε διαφορετικά επίπεδα. Βρίσκεσαι σε μια μόνιμη κατάσταση εγρήγορσης και μαθαίνεις μέρα με τη μέρα νέες ορολογίες, επιχειρηματικές πρακτικές και τεχνικές. Ταυτόχρονα, είσαι συνεχώς εκτεθειμένος σε ανθρώπους από διαφορετικά περιβάλλοντα και πολιτισμούς βλέποντας συνεχώς τον κόσμο με καινούρια μάτια. 

Μοναδικές ταξιδιωτικές ευκαιρίες

Μα, πάνω απ’ όλα, η εργασία είναι χαρά. Και εμείς για να αποφύγουμε τη μονοτονία θα σου δώσουμε μια out of the box σκέψη! 

Μερικά από τα πιο συναρπαστικά οφέλη που προκύπτουν από τη συνεργασία σου με ανθρώπους από πολλές και διαφορετικές χώρες είναι οι ατελείωτες ευκαιρίες για ταξίδια στο εξωτερικό, προκειμένου να τους επισκεφτείς μελλοντικά. Όπως και οι ατελείωτες προτάσεις από τους ίδιους για προορισμούς ταξιδιών. Προτάσεις για εστιατόρια, κρυμμένες pub, παραλίες, εκδηλώσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεφύγεις από το κλασσικό τουριστικό μονοπάτι και να ζήσεις την εμπειρία μιας ξένης χώρας σαν local και να δημιουργήσεις τις καλύτερες αναμνήσεις. 

Αφού, λοιπόν, έχεις την ευκαιρία να εργαστείς σε μία από τις κορυφαίες πολυπολιτισμικές εταιρείες στον κόσμο, μη διστάσεις… Δες όλες τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας και άρπαξέ την τώρα!. Και αυτή σου η απόφαση μπορεί να σου προσφέρει πολλά περισσότερα από όσα νόμιζες. 

Ανακάλυψε ευκαιρίες καριέρας χωρίς εργασιακή εμπειρία στην Teleperformance!