5 Πράγματα που αποκόμισα από την πρακτική μου!

By Collegelink Team

Αναρωτιέσαι αν η πρακτική σου θα είναι μια εποικοδομητική περίοδος για σένα ; Φοβάσαι μήπως είναι χαμένος χρόνος;

Ακολουθούν 5 πράγματα που μπορείς να αποκόμισεις από την πρακτική σου και να σε οδηγήσουν να πάρεις αυτή την απόφαση!

  1. Καινούργιες δεξιότητες

Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που μπορεί να σου δώσει η πρακτική σου είναι καινούργιες γνώσεις και δεξιότητες. Μπορείς να βελτιώσεις τις ήδη υπάρχουσες γνώσεις σου και να ανοίξεις νέους ορίζοντες για την δουλειά των ονείρων σου, όπως επίσης να αποκτήσεις ολοκαίνουργιες γνώσεις σε πεδία συμπληρωματικά με το δικό σου. Επιπλέον, θα καταφέρεις να αφομοιώσεις καλύτερα τις γνώσεις που πήρες κατα την ακαδημαϊκή σου πορεία .

Κάνε την εγγραφή σου στο collegeLink για να μένεις ενημερωμένος/η για θέσεις πρακτικής, αλλά και entry-level θέσεις!

  1. Πιο ολοκληρωμένο βιογραφικό

Αποτελεί μια σημαντική προσθήκη στο βιογραφικό σου.

Δεν περιλαμβάνει μόνο ένα τίτλο εργασίας και ένα όνομα εταιρείας, αλλά και τις αρμοδιότητες που είχες καθώς επίσης την συνεισφορά σου στην εταιρεία και πως πρόσθεσες αξία σ’ αυτήν.

Άλλωστε, μην ξεχνάς πως κάθε προσθήκη στο βιογραφικό σου είναι σημαντική, ειδικά στο ξεκίνημα σου που το ελλειπές βιογραφικό σου μπορεί να σου δημιουργεί αμηχανία και ανασφάλεια .

  1. Εργασιακή συνείδηση

Αποτελεί μια ομαλή μετάβαση από την φοιτητική ζωή στο εργασιακό περιβάλλον.

Την  δουλειά στο γραφείο και την κάθε είδους επαγγελματική δουλειά μπορεί να είναι  δύσκολο να την συνηθίσεις. Ο καλύτερος ίσως και ο μοναδικός τρόπος να εξερευνήσεις και να μυηθείς στο επαγγελματικό περιβάλλον είναι μέσω της πρακτικής σου άσκησης . Έτσι, θα μάθεις πως πρέπει να συμπεριφέρεσαι σαν επαγγελματίας και θα αφήσεις πίσω σου μια για πάντα την νοοτροπία του φοιτητή.

  1. Συστάσεις

Αν έκανες καλή δουλειά και κατάφερες να αφήσεις εξαιρετικές εντυπώσεις στους συναδέλφους σου και στους προϊσταμένους σου θα μπορείς να έχεις και τις αντίστοιχες συστάσεις για τις δουλειές για τις οποίες θέλεις να κάνεις την αίτηση σου. Μην διστάσεις να ζητήσεις ευγενικά από τους συναδέλφους σου στους οποίους έκανες καλή εντύπωση αν θα ήταν πρόθυμοι να σε συστήσουν σε μία καινούργια δουλειά.

  1. Μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση

Έχοντας ξεκινήσει να δουλεύεις στο αντικείμενο σου και εφόσον έχεις μάθει να δουλεύεις πρακτικά πάνω σε αυτό που σπούδασες ενώ ταυτόχρονα έχεις εμπλουτίσει και ολοκληρώσει τις γνώσεις σου , σίγουρα θα “βγεις” από την πρακτική σου με περισσότερη αυτοπεποίθηση και σιγουριά για τον εαυτό σου όσον αφορά τα επόμενα επαγγελματικά σου βήματα.

Επίσης, η πρακτική σου θα σε βοηθήσει να σιγουρευτείς για την επιλογή σου καθώς θα έχεις μία πιο ξεκάθαρη εικόνα αν το εργασιακό μονοπάτι που επέλεξες σου ταιριάζει και είναι αυτο που ονειρευόσουν, καθώς ποτέ δεν είναι αργά -πόσο μάλλον στα 20κάτι – να ξανασκεφτείς την επιλογή σου.

Κάνε την εγγραφή σου στο collegeLink!