5 Τips για την αποτελεσματική προσέλκυση των Millennials

By Collegelink Team

Σε μία καθημερινότητα που τα πάντα γίνονται γρήγορα και προσπαθούμε αδιάκοπα να εξοικονομήσουμε χρόνο, ίσως το να παρακάμψουμε διαδικασίες τις οποίες θεωρούμε λιγότερο σημαντικές, είναι ιδιαίτερα δελεαστικό.

Προσοχή όμως, υπάρχουν 5 βήματα τα οποία δεν πρέπει να παρακάμψετε στην στρατηγική προσέλκυσης και πρόσληψης του επόμενου ταλέντου σας, ακόμα κι αν κάποια αρχικά φαίνονται μικρότερης σημαντικότητας.

Ακολουθούν 5 ουσιαστικά tips, που θα σας βοηθήσουν να κάνετε τη σωστή επιλογή του επόμενου ταλέντου σας.

1. Επιλέξτε τη σωστή πλατφόρμα για την ανάρτηση της αγγελίας σας

Το word of mouth είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να επικοινωνήσετε τις ωφέλειες και την κουλτούρα της εταιρίας σας, μα ίσως δεν είναι ο ιδανικός για να βρείτε το επόμενο μέλος της ομάδας σας.

Αφού καταγράψετε με σαφήνεια το job description, ανεβάστε το στη σωστή πλατφόρμα, σε εκείνη που θεωρείτε ότι μπορείτε να πάρετε τη μεγαλύτερη αξία. Στην CollegeLink μπορείτε να βρείτε πάνω από 13.000 τελειόφοιτους και πρόσφατα απόφοιτους των μεγαλύτερων ελληνικών πανεπιστημίων, οι οποίοι αναζητούν μία ουσιαστική ευκαιρία εξέλιξης. Οι άνθρωποί μας θα είναι εκεί καθ’όλη τη διάρκεια να σας καθοδηγούν, προκειμένου η αγγελία σας να έχει τη μέγιστη απόδοση.

Δεν αρκεί, όμως, η κατάλληλη πλατφόρμα για να προσεγγίσετε τον κατάλληλο υποψήφιο. Μπορείτε να δημοσιεύσετε την θέση στα τα social media, σκεφτείτε την ανάρτηση της αγγελίας σε ελληνικά πανεπιστήμια, άρθρα σε sites ή ακόμα και την εταιρική σας σελίδα. Οι επιλογές είναι ατέλειωτες!

2. Αναλύστε με προσοχή το βιογραφικό των υποψηφίων

Το ουσιαστικό βήμα το οποίο σας βοηθάει να ξεχωρίσετε ποιες αιτήσεις είναι αυτές που έχουν τη δυνατότητα να εξελιχθούν σε συνέντευξη είναι η σωστή ανάλυση ενός βιογραφικού. Εκτός από τον εντοπισμό των κατάλληλων για τη θέση υποψηφίων που πληρούν τα κριτήρια που έχετε θέσει, η ανάλυση θα σας βοηθήσει να διακρίνετε την επόμενη γενιά ταλέντων τα οποία μπορεί να μην έχουν ακόμη την απαραίτητη εμπειρία, αλλά έχουν χτίσει ένα σωστό ακαδημαϊκό background, το οποίο αξίζει την προσοχή σας.

Αφιερώστε χρόνο να δείτε τα βιογραφικά και κρατήστε τις ενδιαφέρουσες αιτήσεις κοντά σας. Μπορεί να μην είναι οι ιδανικές τη δεδομένη στιγμή, αλλά σίγουρα θα μπορούσατε να τις αξιοποιήσετε σε μελλοντική ανάγκη.

3. Αφιερώστε 5 λεπτά για τηλεφωνική συνέντευξη

Αφιερώστε 5 λεπτά από το χρόνο να ρωτήσετε τους υποψηφίους γενικές ερωτήσεις που σχετίζονται με τη διαθεσιμότητα, τον επιθυμητό μισθό τους. Μιας και δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία να κάνετε μία πρώτη καλή εντύπωση, θα είστε ένα βήμα πιο κοντά να προσλάβετε τον κατάλληλο/η υποψήφιο/α. Δείξτε του ότι δεν θα είναι ένας ακόμη υπάλληλος, αλλά ότι τον/ην υπολογίζετε ως μελλοντικό μέλος της ομάδας σας.

4. Ζητήστε από τους υποψηφίους ψυχομετρικό test

Ένα σημαντικό βήμα στην επιλογή του κατάλληλου υποψηφίου είναι η διενέργεια ενός ψυχομετρικού test. Οι πληροφορίες που μπορούν να προκύψουν θα σας βοηθήσουν να γνωρίσετε πτυχές της προσωπικότητάς του οι οποίες μελλοντικά θα επηρεάσουν τη συνολική του απόδοση στον οργανισμό. Πέραν της επιλογής του υποψηφίου για τη συγκεκριμένη θέση.

Η CollegeLink σας παρέχει τη δυνατότητα να αιτηθείτε ψυχομετρικό test υποψηφίων που σας ενδιαφέρουν!

5. Συλλέξτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στη συνέντευξη

Αφού έχετε συγκεντρώσει τις απαραίτητες πληροφορίες που αφορούν την προσωπικότητά τους κι έχετε επιβεβαιώσει τις προσδοκίες τους για τη θεση, μία συνάντηση είναι απαραίτητη. Αν έχετε έναν οδηγό που ακολουθείτε σε κάθε συνέντευξη, προσαρμόστε τον αναλόγως τη θέση αλλά και τον/ην υποψήφιο/α.
Αν για παράδειγμα, το ψυχομετρικό test του υποψηφίου έδειξε ότι είναι οργανωτικός, ρωτήστε τον κάτι το οποίο θα προκαλεί τη συγκεκριμένη ικανότητα σε αυθόρμητες συνθήκες.

Προφανώς, αναλόγως τη θέση υπάρχουν κι επιπλέον ή λιγότερα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε.

Το σημαντικό είναι να μάθετε όσες το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τον υποψήφιο.

Και πέραν όλων, αν έχετε εξαιρέσει κάποιους υποψηφίους κατά τη διαδικασία της επιλογής, αφιερώστε χρόνο να τους ενημερώσετε για τον λόγο που δεν ήταν κατάλληλοι για την θέση ή την εταιρία (καθώς το feedback σας θα τους βοηθήσει να γίνουν καλύτεροι) και να τους ευχαριστήσετε για το χρόνο τους. Στο μέλλον οι δρόμοι σας μπορεί να ξανασυναντηθούν!

Βρείτε το ταλέντο που σας ταιριάζει εδώ!