50 ερωτήσεις που πρέπει να ξέρεις πριν περάσεις ένα interview! part1

By Collegelink Team

Η προετοιμασία για ένα interview μπορεί να είναι ιδιαίτερα απαιτητική, αλλά υπάρχουν τρόποι να είσαι όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένος!
Οι παρακάτω ερωτήσεις θα σε βοηθήσουν να πάρεις μία γεύση για το τι μπορείς να συναντήσεις και να μπεις στο κλίμα πολύ πιο γρήγορα.

Μέσω ερευνών που πραγματοποίησε η ιστοσελίδα του Glassdoor συγκεντρώθηκαν περίπου δέκα χιλιάδες (10.000) ερωτήσεις από τις οποίες επιλέχθηκαν οι 50 πιο συχνές.

Παρακάτω ακολουθούν οι 25 πρώτες από τις 50 ερωτήσεις(είπαμε να μην σε βομβαρδίσουμε)

Θέλουμε να διαβάσεις τις παρακάτω ερωτήσεις με προσοχή και να προσπαθήσεις να σκεφτείς τις απαντήσεις σου όσο τις διαβάζεις!

1. Τι κάνεις πολύ καλά; (να είσαι λίγο μετριόφρον και να πεις μόνο τα πράγματα που κάνεις πραγματικά καλά!)
2. Ποιες είναι οι αδυναμίες σου; (και πάλι να είσαι μετριόφρον και να δηλώσεις τις χτυπητές σου αδυναμίες-αν είναι πολλές να μην είσαι απόλυτα ειλικρινής :P)
3. Γιατί θέλεις να εργαστείς στην δικιά μας εταιρία; (κάνεις πάντα έρευνα για την εταιρία και ξέρεις τα ΠΑΝΤΑ για αυτή)
4. Πως βλέπεις τον εαυτό σου σε 5 χρόνια; Σε 10; (Σωστή απάντηση: Με μία σταθερή δουλειά σε υψηλή θέση στην εταιρία σας)
5. Γιατί φεύγεις από την εταιρία που ήδη εργάζεσαι; (Ειλικρίνεια)
6. Βλέπουμε ότι στο βιογραφικό σου υπάρχει ένα κενό σε διάστημα 1 χρόνου (π.χ. 2014-2015) . Τι έκανες σε αυτό το διάστημα; (Αν η απάντηση είναι “άραζα” να μην είσαι απόλυτα ειλικρινής, αλλά αν ταξίδευες ή είχες part time δουλειά δεν έχεις κάτι να φοβηθείς)
7. Τι μπορείς να προσφέρεις στην εταιρία μας που άλλοι δεν μπορούν; (Να εστιάσεις στη διάθεση που έχεις να βοηθήσεις την εταιρία να πετύχει τους στόχους της)
8. Ποιες 3 ικανότητες σου πιστεύεις ότι ο προϊστάμενός σου ήθελε να βελτιώσεις; (και πάλι ειλικρίνεια)
9. Είσαι διατεθειμένος να αλλάξεις περιοχή διαμονής; (Είναι πολύ σημαντικό κριτήριο τα τελευταία χρόνια η διαθεσιμότητα για μετακίνηση)
10. Είσαι διατεθειμένος να ταξιδέψεις αν χρειαστεί; (Είναι πολύ σημαντικό κριτήριο τα τελευταία χρόνια η διαθεσιμότητα για μετακίνηση)
11. Πες μας ένα επίτευγμά σου για το οποίο είσαι ιδιαίτερα περήφανος; (Ας μην είναι κάτι φτιαχτό)
12. Περιέγραψε μας ένα γεγονός στο οποίο έκανες ένα λάθος. (Επέλεξε κάτι το οποίο το έχεις διορθώσει και μπορείς να αναφερθείς στο πως έμαθες από τα λάθη σου)
13. Ποια είναι η δουλειά των ονείρων σου; (ΟΧΙ αστροναύτης/ποδοσφαιριστής/ηθοποιός :P)
14. Πως άκουσες για αυτήν την θέση εργασίας; (δεν χρειάζεσαι τη βοήθεια μας για αυτή την ερώτηση!)
15. Τι ευελπιστείς να πετύχεις στις πρώτες 30/60/90 μέρες σε αυτήν την θέση εργασίας; (κυρίως να έχεις εγκλιματιστεί)
16. Ας μιλήσουμε λίγο για το βιογραφικό σου. (Πρέπει να το γνωρίζεις απ’έξω και να είσαι σε θέση να περιγράψεις/δικαιολογήσεις οτιδήποτε αναφέρεις)
17. Μίλησέ μας για το επίπεδο της εκπαίδευσής σου. (μετάφραση: τι έχεις αποκομίσει από την εκπαίδευση σου)
18. Περιέγραψε τον εαυτό σου. (με δικά σου λόγια)
19. Πες μας πως διαχειρίστηκες μια δύσκολη κατάσταση κάποια στιγμή στο παρελθόν. (Καλύτερα να περιγράψεις κάποια την οποία διαχειρίστηκες με επιτυχία)
20. Γιατί να σε προσλάβουμε; (Εδώ θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις την εφευρετικότητα σου)
21. Γιατί ψάχνεις για δουλειά; (ΟΧΙ για να βγάλεις χρήματα)
22. Θα δούλευες στις διακοπές και στα Σαββατοκύριακα; (Ειλικρίνεια!! ΜΗΝ πεις κάτι το οποίο δεν μπορείς να κάνεις απλά για να προσληφθείς!)
23. Πως θα αντιμετώπιζες έναν περίεργο ή θυμωμένο πελάτη; (Με ευγένεια και υπομονή)
24. Με πόσα χρήματα θα ήσουν ευχαριστημένος; (σωστή απάντηση: Τα χρήματα δεν θα ήταν λόγος να δεχτώ ή να απορίψω μία δουλειά αλλά σε κάθε περίπτωση θα ήθελα να είναι ανάλογα της προσφοράς μου)
25. Περιέγραψε μας κάποια στιγμή που ξεπέρασες ή δεν κατάφερες να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις ενός project. (και πάλι πρέπει να δείξεις ότι κάτι έμαθες από αυτή την εμπειρία)

Για να φτάσεις όμως στη συνέντευξη πρέπει πρώτα ετοιμάσεις το βιογραφικό σου και να αναζητήσεις τις εταιρίες που σε ενδιαφέρει να εργαστείς!


 

Καλή τύχη!!

2fb966477c8d6fc98f639b850172c4b84d ')}