6 Ερωτήσεις που θα σε χαλαρώσουν πριν από μια συνέντευξη

By Collegelink Team

Καθώς ετοιμάζεσαι για μία συνέντευξη, λογικά θα αγωνιάς για τις ερωτήσεις που μπορεί να σου κάνουν, τις απαντήσεις που μπορεί να δώσεις και πως θα καταφέρεις να κάνεις μια καλή πρώτη εντύπωση.

Το μεγαλύτερο, δηλαδή, κομμάτι της προετοιμασίας σου θα εστιάζει στην face-to-face συνάντησή σου με τον συνεντευκτή.

Για να είσαι, όμως, 100% προετοιμασμένος, υπάρχουν κάποια πραγματάκια που πιθανώς θα ήθελες να ξεκαθαρίσεις προτού εμφανιστείς με τα καλά σου στην συνέντευξη. Διότι, μερικές μικρές λεπτομέρειες, όπως με ποιόν θα γίνει η συνέντευξη, που θα παρκάρεις ή τι να έχεις μαζί σου, μπορούν να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή σου.

Γι’ αυτό, λοιπόν, πριν πας στην επόμενη συνέντευξη βεβαιώσου πως έχεις τις απαντήσεις σε αυτές τις 6 ερωτήσεις-κλειδί.

     1. Ποιον θα συναντήσω;

Μιας και αυτός που θα πάρει την συνέντευξη μπορεί να είναι υπεύθυνος ανθρώπινου δυναμικού, ή το μελλοντικό σου αφεντικό ή ομάδα πιθανών συναδέλφων σου, ή και όλα τα παραπάνω, καλό θα ήταν να μάθεις τα ονόματά τους, ώστε να πληροφορηθείς κάποια πράγματα για τους ίδιους.

  1. Υπάρχει κάτι που πρέπει να γνωρίζω για την διεξαγωγή της συνέντευξης;

Θα είναι μία τυπική one-on-one τριαντάλεπτη συνέντευξη ή θα βρεθείς σε μία ομάδα υποψηφίων όπου θα χρειαστεί να συνεργαστείτε ώστε να φτιάξετε μία παρουσίαση;
Όπως και να έχει, γνωρίζοντας εκ των προτέρων τι μπορεί να αντιμετωπίσεις, θα σε βοηθήσει να αποφύγεις τυχόν δυσάρεστες εκπλήξεις.

  1. Πόσο περίπου θα κρατήσει;

Αν εσύ πιστεύεις πως θα σου πάρει γύρω στη μία ώρα και καταλήξει να κρατάει τρεις ώρες, γιατί ήθελαν να σε γνωρίσουν στους υπόλοιπους εκπροσώπους της εταιρίας, καλό είναι να το ξέρεις. Έτσι, δεν θα προγραμματίσεις κάποια συνέντευξη μετά από αυτήν με κίνδυνο να την χάσεις. Ή τουλάχιστον να ξέρεις να πάρεις και κανένα σνακ μαζί σου, μη τυχόν πεινάσεις. 😛

  1. Υπάρχει κάτι που πρέπει να έχω μαζί;

Πέραν από αντίγραφα του βιογραφικού σου, που βεβαίως το ήξερες αυτό. Ανάλογα την θέση για την οποία αιτείσαι, η εταιρία μπορεί να σου ζητήσει κάποιο δείγμα τις δουλειάς σου ή κάποιο project που είχες αναλάβει. Αν εμφανιστείς με άδεια χέρια μπορεί να συντρίψεις κάθε πιθανότητα που είχες να πάρεις την θέση.

  1. Πρέπει να γνωρίζω κάτι για την διαδρομή ή το parking;

Τίποτα δεν μπορεί να τα τινάξει όλα στον αέρα, περισσότερο από το να βγεις σε λάθος έξοδο και να χαθείς σε δρόμους που δεν γνωρίζεις, ή να έχει κλείσει κάποιος δρόμος λόγω εργασιών ή να μην έχει χώρο στάθμευσης η εταιρία και να χρειαστεί να ψάχνεις μισή ώρα να παρκάρεις και τελικά να εμφανιστείς καθυστερημένος στην συνέντευξη.

  1. Ποιο είναι το dress code;

Είτε αυτό το μάθεις από το άτομο που βρίσκεται στον χώρο υποδοχής, ή τον/την γραμματέα που σε ενημέρωσε για την συνέντευξη ή παρακολουθώντας κρυφά τον κόσμο που μπαινοβγαίνει στην εταιρία, πρέπει να ξέρεις αν απλά θα βάλεις το καλό σου τζιν ή να αγοράσεις ένα “office look”.

Γνωρίζοντας αυτές τις λεπτομέρειες, συνδυαστικά φυσικά με την προετοιμασία σου για το πιο σημαντικό κομμάτι της συνέντευξης, η επιτυχία είναι ο σίγουρος δρόμος.

Τώρα που είσαι έτοιμος για την συνέντευξη, ήρθε η ώρα και να την κλείσεις! ')}
//