Ακραίες μέθοδοι που χρησιμοποιούν οι CEOs για να τεστάρουν τα soft skills των υποψηφίων

By Collegelink Team

Από το να πληρώνουν τους υποψηφίους να μην εργαστούν στην εταιρεία τους, μέχρι να τους ζητούν να οδηγήσουν το αυτοκίνητο του CEO, είναι μόνοι μερικοί από τους παράξενους τρόπους που έχουν εφεύρει για να ελέγξουν τα soft skills τους.

Η διαδικασία αξιολόγησης για αυτούς που περνούν από συνέντευξη για το Zappos, ξεκινάει πολύ πριν βρεθεί ο υποψήφιος στα γραφεία τους και τελειώνει μετά την προσφορά θέσης εργασίας, γεγονός που είναι άγνωστο για τους περισσότερους. Δεδομένου ότι η εταιρεία έχει την έδρα της στο Las Vegas, ο διαδικτυακός λιανικός εκπρόσωπος ρούχων και παπουτσιών, συχνά ταξιδεύει στους υποψηφίους και τους προσφέρει από το αεροδρόμιο μια “βόλτα” με λεωφορείο. Η συνέντευξη ξεκινάει μόλις βρεθούν στο λεωφορείο ή από τη γραμματεία. Σε συνεννόηση με τους υπεύθυνους που βρίσκονται σε αυτά τα πόστα, επιδιώκουν να διαπιστώσουν πως αντιδρούν οι υποψήφιοι και πως θα αντιμετώπιζαν κάποιον που δεν έχει υψηλόβαθμη θέση εργασίας. Υπήρξαν περιπτώσεις, όπου υποψήφιοι ήταν σκληροί με τον οδηγό του λεωφορείου και τον υπεύθυνο στη γραμματεία, και μόλις εμφανιζόταν ο recruiter ήταν εγκάρδιοι.

Βρες τη θέση που σου ταιριάζει στο CollegeLink!

Η Zappos ανήκει σε εκείνες τις εταιρείες που έχουν συνειδητοποιήσει ότι ένα βιογραφικό και μια παραδοσιακή συνέντευξη δεν είναι απαραίτητα ο κατάλληλος γνώμονας για τη επιλογή ενός υποψηφίου, δεδομένου ότι ο τελευταίος προσπαθεί να παρουσιάσει τον καλύτερο του εαυτό σε όλα τα στάδια της αξιολόγησης του.

Παρακαλώ μην εργαστείτε για εμάς”

Τακτική που ακολουθεί μια άλλη εταιρεία είναι να παρουσιάζει τα αρνητικά στοιχεία της εταιρείας, ωθώντας τους υποψηφίους να μην εργαστούν σε αυτήν. Ξεκινώντας τη συζήτηση σε κλίμα διαφάνειας, συχνά παρακινείται και ο ίδιος ο υποψήφιος να είναι ειλικρινής, βοηθώντας τον recruiter να καταλάβει τη συμπεριφορά του υποψηφίου και τον αληθινό του χαρακτήρα.

Το PING-PONG test

H εταιρεία TechnologyAdvice που έχει εντάξει στη διαδικασία αξιολόγησης των υποψηφίων το παραπάνω ιδιόμορφο τεστ, σίγουρα δεν κρίνει τις ικανότητες ή τις γνώσεις του υποψηφίου στο εν λόγω παιχνίδι. Αντιθέτως, στόχος είναι κατά πόσο ο υποψήφιος είναι πρόθυμος να συμμετάσχει στο παιχνίδι, να πάρει ρίσκο, αν ρωτούν απορίες σχετικά με τους κανόνες του παιχνιδιού, πόση προσπάθεια καταβάλουν στη διάρκεια του παιχνιδιού. Είναι ουσιαστικά ένα τεστ που στοχεύει στις ικανότητες και την προσωπικότητα του υποψηφίου.

Οδήγησε το αμάξι μου”

Σε αυτήν την περίπτωση οι υποψήφιοι, εκτός από το να οδηγούν, πρέπει παράλληλα να απαντούν και σε ερωτήσεις του recruiter. Με αυτόν τον τρόπο ελέγχει πόσο multitasker είναι ο υποψήφιος.

Βρες τη θέση που σου ταιριάζει στο CollegeLink!

Για περισσότερες συμβουλές καριέρας επισκέψου το blog του CollegeLink!