Τα social media είναι η “βιτρίνα” του σήμερα. Αν επιθυμεί κάποιος να σε γνωρίσει, μια γρήγορη αναζήτηση στα κοινωνικά σου δίκτυα θα του λύσει όλες τις απορίες. Η αυτοπροβολή έχει γίνει ο ύστατος σκοπός και το “outing” ή αλλιώς “τα βγάζω όλα στη φόρα” είναι ο νέος τρόπος κοινωνικοποίησης του εαυτού σου. Μην βιαστείς να αποποιηθείς την ευθύνη και να πεις ότι “Εγώ δεν λειτουργώ έτσι στα κοινωνικά μου δίκτυα”.
Εδώ θα βρεις όλους τους λόγους που θα πρέπει να προσέχεις τις επόμενες αναρτήσεις σου! Σε αυτό το σημείο εμείς θα σου προτείναμε να φιλτράρεις και τις προηγούμενες δημοσιεύσεις σου, σίγουρα θα βρεις φωτογραφίες και αναρτήσεις που δεν θα ήθελες να δει το μελλοντικό σου αφεντικό!
Κάνε τώρα την εγγραφή σου για να μένεις πάντα ενημερωμένος/η!
Σύμφωνα με τις έρευνες, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τους οποίους μπορεί να απολυθείς, λόγω “κακής” συμπεριφοράς στα social media είναι, η αρνητική κριτική που μπορεί να ασκήσεις για την εταιρεία σου, οι εμπιστευτικές πληροφορίες που μπορεί να διαρρεύσεις δημοσίως για την εταιρεία σου, οι βρισιές κατά των πελατών ή του προϊσταμένου σου, η ανάρτηση ακατάλληλων προσωπικών φωτογραφιών και βίντεο που διακωμωδούν την εταιρεία ή τους συναδέλφους σου, κ.α.
Παραδείγματα απολύσεων:
Η Disney απέλυσε τον δημιουργό των ταινιών Guardians Of The Galaxy, λόγω ακραίων αναρτήσεων στο Twitter
Ο Τζέιμς Γκαν, δημιουργός των δύο πρώτων ταινιών Guardians Of The Galaxy της Marvel απολύθηκε από τα στούντιο. Δεν σκηνοθέτησε την τρίτη ταινία των Φρουρών του Γαλαξία, λόγω κάποιων παλαιών «αισχρών» και «απαράδεκτων» μηνυμάτων του στο Twitter. Στα tweets αυτά, τα οποία είχαν γραφτεί μεταξύ του 2008 και του 2011, ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης αντιμετώπιζε με χλευαστικό τρόπο θέματα όπως ο βιασμός και η παιδεραστία.
33χρονη καθηγήτρια «παύθηκε» από τα καθήκοντά της λόγω φωτογραφιών της στο Facebook
Οι μαθητές της ανακάλυψαν πως η 33χρονη Annalisa Altariva είχε αναρτήσεις τις φωτογραφίες μαζί με σχόλια για το “μεγάλο της στήθος” πριν προσληφθεί στο σχολείο Ninestiles, του Μπέρμιγχαμ και ήταν η αιτία για να απολυθεί.
Αν έχεις προσληφθεί σε μια εταιρεία κάνε τις παρακάτω ερωτήσεις στον εαυτό σου:
1. Ποια είναι η πολιτική της εταιρείας που εργάζομαι όσον αφορά τις αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα;
2. Η ανάρτηση μου έχει περιεχόμενο που θα ένιωθα άνετα να δει ο εργοδότης μου;
3. Αυτό που μοιράζομαι με τους διαδικτυακούς μου φίλους είναι εμπιστευτικό ή περιέχει ευαίσθητες πληροφορίες;
Σκέψου πριν κάνεις την επόμενη σου ανάρτηση!
Για περισσότερες συμβουλές καριέρας ή για να βρεις την πρώτη σου δουλειά άμεσα, μπες στο CollegeLink και κάνε την εγγραφή σου! Βρες την δουλειά που σου ταιριάζει!