Άτομα με αναπηρίες δεν πρέπει να στερούνται επαγγελματικών ευκαιριών! Starbucks & EY δίνουν το παράδειγμα!

By Collegelink Team

Όταν η επιχείρησή σας αγκαλιάζει άτομα με αναπηρίες, αναπτύσσετε ένα συμπονετικό εργατικό δυναμικό που πρέπει να βοηθήσει ο ένας τον άλλον με μικρά πράγματα. Μπορεί να αλλάξει θετικά όχι μόνο τους υπαλλήλους σας, αλλά και τους πελάτες σας και ακόμη και την αντίληψή σας για την κοινότητα και αφήνοντας μια ιδιαίτερα θετική εντύπωση στους πελάτες σας και τους ενδιαφερόμενους που εξυπηρετείτε.

Μην απορρίπτετε άτομα με αναπηρίες, επειδή «παρουσιάζουν μια πρόκληση» στην επιχείρησή σας. Αυτή είναι μια πρόκληση που πρέπει να ξεπεράσετε. Θα δημιουργήσει το μεγαλύτερο όφελος στην επαγγελματική σας ζωή. Μπορούμε να σας εγγυηθούμε ότι σίγουρα θα βρείτε ανθρώπους με πραγματικές ιδιότητες, αντάξιες υπερηρώων! Ήρθε η ώρα για εσάς και την επιχείρησή σας να επιταχύνετε!

Βρείτε το ταλέντο που ψάχνετε εδώ!

Διαβάστε τις απόψεις δύο μεγάλων εργοδοτών για τις προσλήψεις εργαζομένων με αναπηρίες:

Εάν είστε ένας από τους πολλούς καταναλωτές του καφέ των Starbucks, υποστηρίζετε έναν από τους πιο πρωτοπόρους εργοδότες εργαζομένων με αναπηρίες. Όπως έχει αναφέρει και o Scott Pitasky, Executive Vice President and Chief Partner Resources Officer, Starbucks:

«Όταν σκεφτόμαστε την πρόσληψη για την εταιρεία Starbucks, σκεφτόμαστε πέρα από τις ετικέτες.

Προκαλούμε τον εαυτό μας να κοιτάξουμε πέρα από τις παραδοσιακές πηγές και τα τυπικά προφίλ, να φέρνουμε ανθρώπους που μοιράζονται τις αξίες μας και το πάθος μας.

Δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα από τη δέσμευσή μας να προσλαμβάνουμε άτομα με αναπηρίες. Αυτοί οι ταλαντούχοι επαγγελματίες φέρνουν μοναδικές εμπειρίες που προωθούν την καινοτομία και τις νέες ιδέες, συμβάλλοντας παράλληλα σε μια κουλτούρα ζεστασιάς και πραγματικής ένταξης. Εργαζόμαστε σε πολλαπλές επιχειρηματικές ομάδες για να συνεργαστούμε και να εμπνέουμε τους συνεργάτες (εργαζόμενους) μας να αγκαλιάζουν την “προσβασιμότητα” ως παγκόσμια αξία της Starbucks και είμαστε συνεχώς εμπνευσμένοι από την ποικιλομορφία των ανθρώπων μας».       

Επίσης, η Ernst & Young (ΕΥ), ένας παγκόσμιος ηγέτης στις επαγγελματικές υπηρεσίες, είναι υπερήφανη για την αποστολή της, «embrace all abilities». Χτισμένη από έναν ιδρυτή με αναπηρία, τον Arthur Young, η δέσμευσή της στρέφεται στην ένταξη των ατόμων με αναπηρία.  Όπως επισημαίνει και η Lori B. Golden, Abilities Strategy Leader στην Ernst & Young:

«Για να βρούμε τις εξειδικευμένες δεξιότητες που χρειαζόμαστε, πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις ευρύτερες διαθέσιμες ομάδες ταλέντων, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων με ένα ευρύ φάσμα φυσικών, γνωστικών και ψυχικών ικανοτήτων. Γνωρίζουμε ότι οι διαφορετικές ομάδες παράγουν καλύτερες λύσεις, οπότε υπάρχει ένα σαφές πλεονέκτημα απόδοσης που φέρνει σε επαφή ανθρώπους με κάθε είδους διαφορές – το φύλο, την εθνότητα, τον προσανατολισμό, την ηλικία, το υπόβαθρο και τις ικανότητές τους. Οι εργαζόμενοι με αναπηρίες έχουν υψηλότερα ποσοστά παραμονής σε μια εταιρεία. Οι μελέτες δείχνουν ότι οι καταναλωτές προτιμούν να συνεργάζονται με εταιρείες που απασχολούν άτομα με αναπηρίες, οπότε υπάρχει αξία εμπορικού σήματος. Έρευνα έχει, επίσης, διαπιστώσει ότι οι οργανώσεις που απασχολούν άτομα με αναπηρίες έχουν υψηλότερη ηθική και εμπλοκή των εργαζομένων, κάτι που γνωρίζουμε ότι οδηγεί στην κερδοφορία. Τέλος, τα άτομα με αναπηρίες έχουν συχνά καλές δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων και ένα βαθμό προσαρμοστικότητας που είναι ιδιαίτερα πολύτιμες στο σημερινό ταχέως μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον. Στην Ernst & Young το μάθαμε αυτό νωρίς στην ιστορία μας, καθώς ο συνιδρυτής μας, Arthur Young, ήταν κουφός και είχε περιορισμένη όραση. Δεν μπόρεσε να ασκήσει με επιτυχία το δικηγορικό του επάγγελμα λόγω των παραπάνω, ωστόσο μετέπειτα ξεχώρισε ως καινοτόμος επιχειρηματίας».

Βρείτε το ταλέντο που ψάχνετε εδώ!

Περισσότερα άρθρα σχετικά με την διαχείριση εργαζομένων και την βελτίωση της διαδικασίας πρόσληψης θα βρείτε στο blog μας.