Κι αν κάποιοι εργαζόμενοί δε θέλουν να γυρίσουν στο γραφείο, τι κάνουμε;

-Πηγή: What to Do If Your Team Doesn’t Want to Go Back to the Office – HBR

Ύστερα από τα πρόσφατα εκ νέου ανοίγματα διαφόρων τομέων της αγοράς ή του δημοσίου – και με επικείμενο αυτό της εστίασης – ακούσαμε ότι δεν ήταν λίγοι οι διευθύνοντες σύμβουλοι που ξεφύσηξαν ανακουφιστικά. Και πράγματι, παρά το γεγονός ότι τα περισσότερα μέλη της ομάδας μας – φανταζόμαστε και της δικής σας – έχουν πλέον προσαρμοστεί στην νέα (εργασιακή) κανονικότητα, η ιδέα του να επιστρέψουμε στα γραφεία μας ήταν ακριβώς αυτό που αρκετοί σύμβουλοι είχαν ανάγκη να ακούσουν. Read more

Insourcing VS. Outsourcing Recruitment: Τι να επιλέξετε;

Insourcing VS. Outsourcing (?)

Κάθε φορά που πέφτει στο τραπέζι το γνωστό σε όλους – και κάπως αιώνια με ακρίβεια αναπάντητο – ερώτημα είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αξιολογήσετε όλες τις διαθέσιμες επιλογές επιλέγοντας τη βέλτιστη με βάση τους εταιρικούς σας στόχους. Ενώ η εσωτερική ανάθεση αρμοδιοτήτων επιτρέπει μεγαλύτερο έλεγχο των διαδικασιών, η εξωτερική ανάθεση μπορεί να αποδειχθεί λιγότερο κοστοβόρα – προς τα που τείνει λοιπόν η ζυγαριά;  Read more

Ποιός είναι ο κατάλληλος τρόπος επιβράβευσης των εργαζομένων σας;

Μπορεί η χρονιά να άλλαξε και αυτή η αλλαγή να έφερε μαζί της την ελπίδα της επιστροφής – βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα – στα φυσικά μας γραφεία, αλλά σίγουρα η covid εποχή (θα) έχει αφήσει πίσω της αρκετές αλλαγές…  Read more

Ποιά δραστηριότητα ταιριάζει στο φετινό virtual holiday party σας;

Είναι γεγονός. Αρκούν μόνο 2…5…10… μόλις ημέρες για να αποχαιρετήσουμε οριστικά και αμετάκλητα το 2020! Read more

4 λόγοι για να δοκιμάσετε το AmongUs ως Remote Team Building Activity

Όσο οι ανακοινώσεις περί παράτασης του τρέχοντος lockdown αυξάνονται και πληθύνονται, η λήψη των απαραίτητων μέτρων για τη διατήρηση της αφοσίωσης και αρμονικής συνεργασίας μεταξύ των μελών της ομάδας μας γίνεται ολοένα και περισσότερο μια επιτακτική ανάγκη. 

Μάλιστα, όσον αφορά τη διαχείριση των ομάδων μας από απόσταση, είναι ίσως απαραίτητο να γίνουμε κάπως πιο δημιουργικοί και ευφάνταστοι εντάσσοντας στην agenda μας δραστηριότητες πιο διασκεδαστικές και συναρπαστικές που δεν προκαλούν την εξάντληση των μελών μας. 

Read more

Remote εργασία: Συμβουλές για αποτελεσματικότερες online συναντήσεις!

Αν καλούμασταν όλοι να συμπληρώσουμε μια λίστα με κάποια facts σχετικά με την εργασία μας τους τελευταίους εννέα μήνες, είμαστε σίγουροι ότι αυτή θα ξεκινούσε κάπως έτσι  »η remote εργασία αποτελεί τη νέα μας κανονικότητα στη δουλειά ». 

Και ναι, μπορεί η remote εργασία να ήρθε για να μείνει, αλλά ακριβώς επειδή η ομάδα μας – η επιχείρησή μας μετέβη από τον πραγματικό στον ψηφιακό κόσμο δε σημαίνει ότι δεν αντιμετωπίζουμε κάποιες ίδιες δυσκολίες – θα συμπληρώσουμε εμείς!

Μάλιστα, ένας κοινός παρονομαστής των δύο αυτών κόσμων, σίγουρα, μπορεί να είναι η εξάντληση των εργαζομένων μας σε όλα τα επίπεδα. Αλλά, εμείς σήμερα θα επιλέξουμε να σταθούμε περισσότερο στην εξάντληση αυτών κατά τη διάρκεια των remote συναντήσεων της ομάδας μας.

Και, θα σας παρουσιάσουμε κάποιες από τις δικές μας μεθόδους για αποτελεσματικά remote meetings!  Read more

4 ερωτήσεις για να δείτε πως αισθάνονται οι συνεργάτες σας κατά τη διάρκεια της πανδημίας!

Αν προσπαθήσουμε να κάνουμε μια γρήγορη αναδρομή εκεί κάπου στον Μάρτη του 2020, θεωρούμε ότι όλοι λίγο ή πολύ μπορούμε να θυμηθούμε τους εαυτούς μας σε μια κατάσταση ατέρμονου google search προσπαθώντας να βρούμε τα κατάλληλα tips και hacks και εργαλεία για μια αποτελεσματικότερη απομακρυσμένη εργασία. Σήμερα, σχεδόν εννέα μήνες μετά, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι τα καταφέραμε και προσαρμοστήκαμε και διαθέτουμε τελικά την απαραίτητη γνώση και τεχνογνωσία, ώστε να καλύψουμε τις πιθανές μαύρες τρύπες στις διαδικασίες μας.

Και τώρα τι μένει; Μια εσωτερική εταιρική έρευνα μπορεί να σας δώσει σίγουρα την ευκαιρία να αξιολογήσετε την αποτελεσματικότητα των remote διαδικασιών σας εντοπίζοντας παράλληλα τις κρυφές προκλήσεις ή ακόμη και φοβίες που μπορεί να έχουν έρθει αντιμέτωποι οι εργαζόμενοί σας όλο αυτό το διάστημα. 

Αναπτύξτε την remote ομάδα σας μέσα από την CollegeLink!

Προκειμένου, λοιπόν, να φτάσουν στα χέρια σας όλες οι πληροφορίες που χρειάζεστε μπορείτε να ξεκινήσετε απευθύνοντας τους κάποιες από τις παρακάτω ερωτήσεις… Read more

Remote Εργασία: Οι 5 αγαπημένες μας δραστηριότητες Virtual Team Building – pt.2

Μπορεί η απομακρυσμένη εργασία να αποτελεί ολοένα και περισσότερο τη νέα κανονικότητα για τους περισσότερους από εμάς, αλλά πόσο συνδεδεμένα νιώθουν το καθένα από τα μέλη της ομάδας μας σε αυτή τη νέα αυτή συνθήκη; 

Ήδη, από το ξεκίνημα αυτής της πανδημίας, τα δεδομένα αποκαλύπτουν ότι τα επίπεδα συμμετοχής των εργαζομένων ήταν σε μια μόνιμη κατάσταση ρευστότητας – μήπως σας ακούγεται γνωστή αυτή η κατάσταση; Και, μάλιστα, δεν είναι λίγες αυτές οι έρευνες που έχουν δείξει ότι ένας από τους βασικούς παράγοντες για αυτή την τάση είναι μία συχνά μειωμένη αίσθηση του ανήκειν, της κοινότητας, της ομάδας. 

Αναπτύξτε την remote ομάδα σας μέσα από την CollegeLink!

Λαμβάνοντας, λοιπόν, τα παραπάνω υπόψη, ίσως είναι πιο σημαντικό από ποτέ να ενισχύσουμε αυτή την αίσθηση της κοινότητας – και γιατί όχι εφαρμόζοντας κάποιες ομαδικές δραστηριότητες online. 

Και, επειδή, δεν πρέπει ποτέ να αφήσουμε την απόσταση να μας σταματήσει να είμαστε ομάδα, σας παρουσιάζουμε κάποιες από τις αγαπημένες μας δραστηριότητες online που σίγουρα μπορείτε να λάβετε υπόψη!  Read more

Τα “έξυπνα” στελέχη δεν είναι ικανά μόνα τους να οδηγήσουν μία εταιρεία ψηλά!

– Πηγή άρθρου: https://fs.blog/

Στους πυλώνες μιας επιχείρησης, είναι κοινώς αποδεκτό ότι ποτέ δεν αρκεί να έχουμε απλά μια υπέροχη ιδέα – αυτή που θα μας ξεχωρίσει. Αντιθέτως, προκειμένου αυτή η ιδέα να μετατραπεί σε μια καινοτομία που θα προσφέρει value τόσο στους πελάτες μας όσο και στην ίδια την επιχείρησή μας, είναι απαραίτητο όλα τα μέλη που απαρτίζουν το οικοσύστημά μας να την κάνουν δική τους. 

Και τώρα, ίσως σκεφτείτε ότι τα όσα προαναφέρουμε έχουν μια βάση και υπόσταση, αλλά πώς όλα αυτά συνδέονται με τη διαδικασία πρόσληψης;  Read more

Χρυσό βραβείο για την CollegeLink και την υπηρεσία «Hands Free Recruitment» στα HR Awards 2020!

Η CollegeLink τιμήθηκε με χρυσό βραβείο στην κατηγορία Recruitment & Retention Solution Provider για την υπηρεσία «Hands Free Recruitment» στο πλαίσιο των HR Awards 2020. 

Read more