Πως μπορείτε να διατηρήσετε τα επίπεδα παραγωγικότητας των εργαζομένων σας υψηλά και το καλοκαίρι

By Collegelink Team

Οι καλοκαιρινοί μήνες κοντοζυγώνουν, η θερμοκρασία ανεβαίνει και ο διαθέσιμος χώρος στις παραλίες με μαθηματική ακρίβεια μειώνεται συστηματικά. Ταυτόχρονα, ποικίλες έρευνες – όπως αυτή της Captivate Network – έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι η παραγωγικότητα των εργαζομένων μας μπορεί να μειωθεί περίπου 20% κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. 

Αναπτύξτε την ομάδα σας μέσα από την CollegeLink!

Και, παρόλο που οι αριθμοί των καθημερινών tasks μπορεί να μην εναρμονίζονται απόλυτα με το εξωτερικό περιβάλλον, σίγουρα υπάρχουν τρόποι να διαχειριστείτε αυτή τη νέα καλοκαιρινή πραγματικότητα. Για αυτό, σήμερα σας παρουσιάζουμε κάποιους από τους δικούς μας αγαπημένους τρόπους για να παραμείνουν οι εργαζόμενοι σας αφοσιωμένοι, συγκεντρωμένοι και παρακινημένοι κατά τους καλοκαιρινούς αυτούς μήνες.

  1. Προγραμματισμός ευέλικτων meetings – Μπορεί να στριμωχτεί το εβδομαδιαίο meeting μέσα σε 4 τοίχους ενόψει Αυγούστου; Μερικά τραπέζια στην αυλή, τη βεράντα, την ταράτσα της εταιρείας ή μια βόλτα σε ένα κοντινό πάρκο και ένα σεντόνι στο γρασίδι, σίγουρα θα ρίξουν τους ρυθμούς και θα αυξήσουν τη δημιουργικότητα των εργαζομένων σας.
  2. Δημιουργία εκπαιδευτικών sessions – Όταν – πιθανότατα – καταμεσής του Ιουλίου θα βλέπετε τους ρυθμούς εργασίας σας να επιβραδύνονται, μπορείτε να προχωρήσετε στην διοργάνωση εκπαιδευτικών sessions βοηθώντας τους εργαζομένους σας να επενδύσουν στις δεξιότητές τους. Και μπορεί μια τέτοια ιδέα να φαντάζει στην αρχή κάπως αντιπαραγωγική – τη στιγμή που τα περισσότερα μέλη της ομάδας βρίσκονται σε άδεια, αλλά οι εργαζόμενοι που μένουν πίσω στο γραφείο θα έχουν σίγουρα περισσότερα κενά slots στο calendar τους ώστε να εντρυφήσουν περαιτέρω στη διαχείριση της καριέρας τους. 
  3. Διοργάνωση εταιρικών δραστηριοτήτων ή εκδρομών – Μια μικρή επένδυση σε εισιτήρια κινηματογράφου, ένα ραντεβού με μια ομάδα καταδύσεων – όπως η diveness – στην αθηναϊκή ριβιέρα ή ακόμη και η δημιουργία ενός happy hour στο γραφειο μπορούν να επαναφέρουν το κίνητρο για εργασία και πολύ περισσότερο να ενισχύσουν ξανά τις εργασιακές σχέσεις – ύστερα από έναν ολόκληρο χρόνο απομακρυσμένης εργασίας. Και ακόμη κι αν πιστεύετε ότι οι περιορισμοί της πανδημίας θα σας αποτρέψουν, τι καλύτερο από τη διοργάνωση εβδομαδιαίων giveaways στα οποία και θα προσφέρετε την ευκαιρία σε μικρά groups εργαζομένων από διαφορετικές ομάδες και τμήματα να απολαύσουν μαζί αυτές τις δραστηριότητες; 
  4. Θέσπιση στόχων και επένδυση στην επιβράβευση αυτών – Μπορείτε πάντα να βρεθείτε ένα βήμα μπροστά από τις καλοκαιρινές εξελίξεις διοργανώνοντας ένα meeting με την ομάδα σας όπου και θα θέσετε από κοινού στόχους για τους επόμενους τρεις μήνες. Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, μπορείτε εξίσου από κοινού να αποφασίσετε με τα μέλη της ομάδας σας το κίνητρο για τη διεκπεραίωση αυτών. Ένα χρηματικό bonus – μια εκδρομή ή μια επιπλέον ημέρα άδειας; Σε αυτό το σημείο, έχετε την ευκαιρία να είστε αρκετά δημιουργικοί και να θέσετε έναν στόχο που θα ικανοποιεί τις ανάγκες καθενός από τα μέλη της ομάδας σας ξεχωριστά. 

Μετά το πέρας μιας χρονιάς περίεργης – γεμάτης με διαρκείς αναπροσαρμογές και έντονο το στοιχείο της απομάκρυνσης, η ώρα είναι τώρα να αγκαλιάσουμε την καλοκαιρινή ραστώνη επενδύοντας εκ νέου στην επανασύνδεση των ομάδων και των εργαζομένων μας. 

Βρείτε τα επόμενα ταλέντα σας μέσα από την CollegeLink!