Δημιουργικοί τρόποι να φορτίσετε τις μπαταρίες σας!

By Collegelink Team

Λίγο η on – off καραντίνα, λίγο η remote εργασία, λίγο το κλείσιμο της εστίασης… φέτος έχουμε το καλοκαίρι περισσότερο ανάγκη από ποτέ. Χρειάζεται να ξεκουραστούμε, να αδειάσουμε το μυαλό μας αλλά και να  επαναπροσδιοριστούμε ύστερα απ’ όσα ζήσαμε τον τελευταίο αυτό χρόνο. 

Για κάθε άνθρωπο η έννοια της ξεκούρασης διαφέρει. Όποια και αν είναι η δική σας μέθοδος, εμείς σας προτείνουμε ορισμένα props που μπορούν να συνοδεύσουν τις καλοκαιρινές σας διακοπές..

Αναπτύξτε την ομάδα σας μέσα από την CollegeLink!

Tα must-read βιβλία

Ένα βιβλίο για managers γραμμένο από… managers. Ποιά είναι η χρυσή τομή μεταξύ ενσυναίσθησης και ηγεσίας; Με άλλα λόγια, πώς μπορείτε να εξασφαλίσετε την επιτυχία χωρίς όμως να χάσετε την ανθρωπιά σας. 

Αυτό το βιβλίο διεισδύει στο συναρπαστικό μυστήριο των εμπειριών: Γιατί αισθανόμαστε πιο άνετα όταν τα πράγματα είναι βέβαια, αλλά πιο ζωντανοί όταν σπάμε το σενάριο της ρουτίνας μας; Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε εμπειρίες που έχουν σημασία; 

Ένα ακόμα bestseller των New York Times, μια ακόμα ευκαιρία να αναθεωρήσουμε όσα λαμβάναμε ως δεδομένα μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με τον Adam Grant, η συνεχής γνώση χρειάζεται προσπάθεια. Όμως ακόμα μεγαλύτερη αφοσίωση χρειάζεται η διαδικασία του να ξεχάσουμε όσα θεωρούμε δεδομένα και να τα μάθουμε από την αρχή. Άλλωστε, σε έναν κόσμο που συνεχώς μεταβάλλεται αυτό είναι και το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να προσαρμοστούμε!

Τα must-listen podcasts

Το πρώτο ελληνικό podcast  με επίκεντρο εμάς και την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Πώς μπορούμε να χρησιμοποιούμε αποτελεσματικά τη μνήμη μας, ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος για να μαθαίνουμε, πώς μπορούμε να είμαστε παραγωγικοί και δημιουργικοί, πώς μπορούμε να φέρουμε υγεία στην καθημερινότητα μας; 

H “Μικρή Κουβέντα” είναι ένα video podcast των Πάρι Κασιδιάρη και Αντώνη Καλιπέτη, όπου συζητούν θέματα της τεχνολογικής επικαιρότητας, ανακαλύπτουν και δοκιμάζουν νέες τεχνολογίες και φυσικά… εκφράζουν την άποψή τους. 

Ο Bruce Disley έχει εργαστεί σε εταιρείες όπως το Twitter, το Youtube ή την Google και τώρα παραδίδει μαθήματα ζωής σε μορφή podcast αναφορικά με το πώς μπορούμε να κάνουμε την επιχείρηση μας καλύτερη. 

Οι must – watch ταινίες και ντοκιμαντέρ

Το Digger είναι ένα σύγχρονο γουέστερν. Είναι η ιστορία του Νικήτα, που ζει αποτραβηγμένος στην κορυφή ενός ορεινού δάσους. Μια βιομηχανία επεκτείνεται επιθετικά διαταράσσοντας την άγρια φύση και απειλώντας τον.

Μία 60χρονη γυναίκα κλείνει και κλειδώνει το σπίτι της. Αποθηκεύει λίγα πράγματα σε ένα ενοικιαζόμενο χώρο φύλαξης. Επιλέγει ακόμα πιο ελάχιστα προσωπικά αντικείμενα, τα απολύτως απαραίτητα, για να τη συντροφεύσουν στο βανάκι που έχει μετατρέψει σε τροχόσπιτο. Και ξεκινά.

Ζώντας σε ένα διαμέρισμα του Λονδίνου, ο 80χρονος Άντονι αντιστέκεται στη φροντίδα που του παρέχει η κόρη του, η Αν. Αυτή σκοπεύει να φύγει και να ζήσει στο Παρίσι, ή τουλάχιστον είναι ο Άντονι που επιμένει να το λέει. 

Πώς ένας άσημος νερουλάς από το Μαρούσι που δεν είχε ποτέ ξανά συμμετάσχει σε κάποιον αθλητικό αγώνα, πέτυχε το ασύλληπτο ρεκόρ που έχει μείνει στην ιστορία ως ένα από τα πιο θρυλικά κατορθώματα του παγκόσμιου αθλητισμού;

Πώς εξελίχθηκε και πώς διαχειρίστηκε η πανδημία στην Ελλάδα, η οποία πριν προλάβει να επουλώσει τις πληγές της δεκαετούς οικονομικής και κοινωνικής τραγωδίας, κλήθηκε να αντιμετωπίσει την μεγαλύτερη υγειονομική κρίση της πρόσφατης ιστορίας;

Παθιασμένος με τη ζωή στη θάλασσα, ένας σκηνοθέτης αποφασίζει να καταγράψει το κακό που προκαλούν οι άνθρωποι στα θαλάσσια είδη και ξεσκεπάζει μια παγκόσμια διαφθορά

Βρείτε τα επόμενα ταλέντα σας μέσα από την CollegeLink!