Δουλειά ή μεταπτυχιακό;

By Collegelink Team

Αιώνιο δίλημμα! Ποια είναι η σωστή επιλογή; Σίγουρα δεν υπάρχει σωστή ή λάθος επιλογή, υπάρχει σωστό timing.

Η απόκτηση ενός δεύτερου τίτλου σπουδών αποτελεί ένα σημαντικό βήμα και κάποιοι μάλιστα πραγματοποιούν στροφή 180 μοιρών, καθώς επιλέγουν μεταπτυχιακό πρόγραμμα εντελώς διαφορετικό με τον πρώτο τίτλο σπουδών τους.Υπάρχουν τρία μονοπάτια που μπορείς να ακολουθήσεις αναλόγως τις συγκυρίες. 

Κάνε την εγγραφή σου στο CollegeLink!

Αμέσως μετά το πτυχίο

Μόλις τελείωσαν τα 4 χρόνια συνεχούς διαβάσματος, παράδοσης εργασιών, παρακολούθησης σεμιναρίων ή εργαστηρίων- αναλόγως το αντικείμενο σπουδών σου- και παρόλα αυτά νιώθεις σε φόρμα και θεωρείς ότι είναι μια καλή ευκαιρία να προχωρήσεις στο επόμενο στάδιο των σπουδών σου. Ίσως είναι η πιο κατάλληλη στιγμή, δεδομένου ότι οι γνώσεις του πρώτου πτυχίου, θα σου φανούν φανούν πολύτιμες για το δεύτερο πτυχίο σου, ενώ παράλληλα δεν θα έχεις χάσει και τη συνήθεια του διαβάσματος! Μετά την απόκτηση του προπτυχιακού τίτλου σπουδών, ένα μεταπτυχιακό θα σου προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες εύρεσης της κατάλληλης θέσης για σένα και πιθανότατα με μεγαλύτερες απολαβές. Σκέψου το!

Μετά από ένα διάλειμμα

Τελείωσες με το πρώτο σου πτυχίο, αλλά και πάλι δεν είσαι 100% σίγουρος/η για τα επόμενα επαγγελματικά σου βήματα, πόσο μάλλον για την απόκτηση ενός ακόμα τίτλου σπουδών. Η σοφή επιλογή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών είναι ικανή να σου ανοίξει νέες προοπτικές καριέρας, που μπορεί να μην σχετίζονται με τον πρώτο τίτλο σπουδών. Οπότε, το χρονικό διάστημα που θα αναζητάς την ιδανική επιλογή για σένα, μπορείς να το εκμεταλλευτείς προς όφελός σου, μπορείς να αναζητήσεις δουλειά, να ασχοληθείς με τον εθελοντισμό, να ταξιδέψεις και γενικά να αποκτήσεις εμπειρίες και δεξιότητες. Είναι μια καλή ευκαιρία να παρακολουθήσεις επιμορφωτικά σεμινάρια, εκδηλώσεις, ημερίδες ή να προσθέσεις μια ακόμα δεξιότητα στο βιογραφικό σου, όπως για παράδειγμα να μάθεις κώδικα, να μάθεις μία ακόμα ξένη γλώσσα ή οτιδήποτε άλλο θα ήταν χρήσιμο όπλο στη φαρέτρα σου.

Δουλεία και μεταπτυχιακό παράλληλα

Σίγουρα θα είναι μια πιεστική περίοδος, αλλά θα έχει πολλά οφέλη! Η παράλληλη παρακολούθηση μεταπτυχιακού προγράμματος και η ανάληψη εργασιακών καθηκόντων, αποτελεί μια ιδανική ευκαιρία για να αποδείξεις τις οργανωτικές σου δεξιότητες, τον προγραμματισμό, την πειθαρχία και τον αυτοέλεγχο. Πιθανόν να έχεις ξεκινήσει την παρακολούθηση μεταπτυχιακού προγράμματος, αλλά ξαφνικά να προκύψει μια σημαντική ευκαιρία καριέρας. Μην το φοβηθείς! Πολλές φορές, η τύχη σου χτυπά μόνο μια φορά την πόρτα. Βέβαια, υπάρχει και μια δεύτερη εναλλακτική, πολλοί εργοδότες ενδιαφέρονται για την κατάρτιση των εργαζομένων τους και τη συνεχή εξέλιξη τους και τους χρηματοδοτούν, προκειμένου να αποκτήσουν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών.

Όποια κι αν είναι η επιλογή σου μη διαστάσεις καθόλου! Τόλμησε το! Βγες από το comfort zone σου, οπλίσου με εμπειρίες, γνωριμίες, δεξιότητες και ο δρόμος της επιτυχίας είναι ανοιχτός για σένα!

Και για σένα που ψάχνεις ευκαιρία καριέρας και δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις, εδώ θα βρεις ό,τι ψάχνεις! Κάνε εγγραφή στο CollegeLink σήμερα και στείλε άμεσα το βιογραφικό σου σε πάνω 300 εργοδότες που σε αναζητούν!