Η Bayer είναι οι άνθρωποί της και εσύ είχες την ευκαιρία να τους γνωρίσεις από κοντά στο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας (29-31 Μαρτίου) και στο TEDx AUAThens (4 Μαίου).

Το Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας είναι το μεγαλύτερο πολυσυνέδριο σε θέματα επιχειρηματικότητας των νέων και επαγγελματικού προσανατολισμού. Βασικός στόχος του Πανοράματος ήταν και είναι να παρουσιάσει στους περίπου 6000 συμμετέχοντες, μέσα από 90 εισηγήσεις (πάνελ), workshops, παρουσιάσεις και συζητήσεις χωρίς ατζέντα,  τις τάσεις και τις επαγγελματικές επιλογές και προοπτικές που προσφέρουν περίπου 21 κλάδοι/τομείς της οικονομίας.

Η Bayer βρέθηκε για πρώτη φορά στις 29 -31 Μαρτίου 2019 στο 9ο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας, με παρουσία σε δύο πάνελ, αλλά και εταιρικό booth, όπου μπορούσες να γνωρίσεις από κοντά ανθρώπους της εταιρείας. Φοιτητές και απόφοιτοι όλων των ειδικοτήτων είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τους ανθρώπους της εταιρίας και να μοιραστούν μαζί τους ιδέες και απορίες σχετικά με τη δραστηριότητα της εταιρίας, την καινοτομία και το πάθος για αλλαγή που τη χαρακτηρίζει.

 

Εκεί ήταν η Αγγέλικα Τζέμου, Head of HR της Bayer Ελλάς, συμμετέχοντας στο πάνελ με θέμα: “Εξελίξεις στον φαρμακευτικό κλάδο: τάσεις και ευκαιρίες για επιχειρηματικότητα και απασχόληση”, ενώ οι Απόστολος Κλοντζάρης και Θέμης Χριστοφίδης παρουσίασαν τις τάσεις του αγροδιατροφικού τομέα σε πάνελ που διοργάνωσαν από κοινού η Bayer με την εφημερίδα Καθημερινή.

Κι αν δεν ήσουν εκεί, ( πολύ κακώς αν μας ρωτάς! ), είχες μία ακόμη ευκαιρία στο TEDxAUAthens2019, το Σάββατο 4 Μαΐου στον χώρο του OTEAcademy. Βασικό θέμα της διοργάνωσης ήταν το Serendipity ή στα ελληνικά “Ευσύμπτωση”. Έχει συμβεί σε όλους μας, τουλάχιστον μία φορά στη ζωή μας, ένα πολύ “μικρό” και φαινομενικά “ασήμαντο” γεγονός να αλλάξει σε πολύ μεγάλο βαθμό τη ζωή και την καθημερινότητα μας με συνέπειες που σίγουρα δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε.

Στην περίπτωση του TEDxAUAthens, την πολύπλοκη αυτή έννοια κλήθηκαν να ερμηνεύσουν 10 ομιλητές, δίνοντας τη δική τους οπτική.

H Bayer Ελλάς ως περήφανος Χρυσός χορηγός του TEDxAUAthens2019, έδωσε δυναμικό παρόν παρουσιάζοντας τη δραστηριότητά της σε ό,τι αφορά τη γεωργία και τη διατροφή του μέλλοντος, τις προκλήσεις που φέρνουν για τους παραγωγούς, τους καταναλωτές και τον πλανήτη.

Παράλληλα, φέρνοντας την εμπειρία του Virtual Reality στη διοργάνωση, η Bayer έδωσε την ευκαιρία σε όσους επισκέφθηκαν το booth,  να περιηγηθούν σε μία πρότυπη φάρμα της εταιρείας. Έτσι, οι συμμετέχοντες έζησαν την εμπειρία μιας σύγχρονης φάρμας που λειτουργεί στο πρότυπο του Forward Farming, ενός προγράμματος της εταιρείας που έχει ως στόχο την υποστήριξη και προώθηση της αειφόρου γεωργίας

 

Με πάνω από 100 ανθρώπους να δοκιμάζουν τα γυαλιά VR και να ξεφεύγουν για λίγο από την πραγματικότητα, η Bayer έδειξε πως βρίσκεται κοντά στους νέους, εναρμονισμένη στις συνθήκες του σήμερα.

Παράλληλα, 33 φοιτητές και απόφοιτοι του Γεωπονικού συμμετείχαν στο παιχνίδι «Καλλιεργώντας τη γνώση» με ερωτήσεις σχετικές με τη φυτοπροστασία, με τους τυχερούς να κερδίζουν μία επίσκεψη και περιήγηση σε μία σύγχρονη συνεργαζόμενη με την Bayer φάρμα!

Στους συμμετέχοντες τέθηκαν ως ερωτήσεις, μερικοί από τους πιο συνήθεις “Μύθους και Αλήθειες” σχετικά με τα προϊόντα φυτοπροστασίας. Θα περίμενε κανείς ότι λόγω του ακαδημαϊκού τους υπόβαθρου η πλειοψηφία θα ήταν σε θέση να αναγνωρίσει τους “μύθους”.

Πόσοι όμως ήταν πραγματικά καλά διαβασμένοι;

Το 85% των συμμετεχόντων “παρασύρθηκαν από τους μύθους”, απαντώντας λάθος σε τουλάχιστον μία ερώτηση. Κάποια χαρακτηριστικά παραδείγματα των «μύθων» αυτών περιλαμβάνουν τη γενικότερη πεποίθηση για τον τρόπο καλλιέργειας την απόδοση και την ασφάλεια των προϊόντων των βιολογικών καλλιεργειών, καθώς και η αντίληψη σχετικά με τις κοινές πρακτικές φυτοπροστασίας και γεωργίας

Αναρωτήσου κι εσύ με ποιο τρόπο γίνονται τα τρόφιμά μας ασφαλή, τι θα συνέβαινε χωρίς τη χρήση προϊόντων φυτοπροστασίας και αν είναι πάντα οι παραγωγοί σε θέση να χειριστούν υπεύθυνα τα προϊόντα φυτοπροστασίας.

Tι; Δεν βρέθηκες ούτε στο TEDxAuathens; Ευτυχώς για εσένα οι ενέργειες της Bayer δε σταματούν εκεί!

Μείνε συντονισμένος και μάθε τις δράσεις που έρχονται!