Ποιός είναι ο κατάλληλος τρόπος επιβράβευσης των εργαζομένων σας;

By Collegelink Team

Μπορεί η χρονιά να άλλαξε και αυτή η αλλαγή να έφερε μαζί της την ελπίδα της επιστροφής – βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα – στα φυσικά μας γραφεία, αλλά σίγουρα η covid εποχή (θα) έχει αφήσει πίσω της αρκετές αλλαγές… 

Μάλιστα, μια εξ αυτών, είναι ο τρόπος με τον οποίο επαινούμε τα επιτεύγματα των εργαζομένων μας – την ώρα που το 64% αυτών αναφέρει ότι η εκτίμηση και η κάθε είδους αναγνώριση είναι σημαντική ιδιαίτερα σε περιόδους remote εργασίας. 

Με ποιον τρόπο, λοιπόν, μπορούμε να αλλάξουμε ή να βελτιστοποιήσουμε τις προσπάθειες αναγνώρισης των εργαζομένων μας; 

Αναπτύξτε την remote ομάδα σας μέσα από την CollegeLink!

Με το δώρο της… ευεξίας

Μια ετήσια συνδρομή στο γυμναστήριο μπορεί να αποτελεί για πολλές εταιρείες συνήθης τρόπος για να δείξουμε την εκτίμησή μας στους εργαζομένους μας. Όμως, με ένα σχεδόν εξάμηνο lockdown και πολλά περιοριστικά μέτρα, το συγκεκριμένο δώρο ίσως δεν είναι πλέον τόσο εφικτό. 

Ωστόσο, η σωματική άσκηση και γενικότερη κινητοποίηση των εργαζομένων – ιδιαίτερα σε συνθήκες lockdown – είναι κάτι αρκετά ωφέλιμο που μπορείτε πλέον να τους το δωρίσετε αξιοποιώντας online πλατφόρμες όπως οι Noom ή Omada

Με τον προγραμματισμός μιας online εκδήλωσης

Κάποιες περιστάσεις σίγουρα απαιτούν και τους κατάλληλους εορτασμούς. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να διοργανώσετε μια εκδήλωση αποκλειστικά για την επιβράβευση των εργαζομένων σας online;

Μάλιστα, μπορείτε να επιλέξετε κι ένα ιδιαίτερο ή διασκεδαστικό θέμα, να δημιουργήσετε ειδικά backgrounds και να ζητήσετε από όλους σας τους εργαζομένους να ντυθούν – όπως θα ντυνόντουσαν σε μια αντίστοιχη περίσταση. 

Με την αποστολή μιας ευχαριστήριας κάρτας

Μπορεί η αποστολή ενός ευχαριστηρίου email να αποτελεί για όλους μας την πιο εύκολη λύση σε συνθήκες lockdown και κατάρρευσης των εταιρειών μεταφοράς, αλλά τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την αποστολή μιας χειρόγραφης κάρτας.

Αφιερώνοντας λίγο παραπάνω χρόνο, προκειμένου να αγοράσετε και να γράψετε μια κάρτα – και να την παραδώσει η εταιρεία μεταφοράς – δείχνει στους εργαζομένους σας ότι αυτή σας η επιβράβευση έχει αξία και επενδύσατε χρόνο για εκείνη. 

Με την επιβράβευση ενός εργαζομένου εβδομαδιαία ή μηνιαία

Μπορεί ο εργαζόμενος του μήνα να μην είναι κάποια νέα ιδέα, αλλά σίγουρα αποτελεί μια ιδέα που είτε δεν αξιοποιείται είτε δε πραγματοποιείται αποτελεσματικα.

Για παράδειγμα, ανάλογα με το μέγεθος της ομάδας σας, μπορείτε να ορίσετε συγκεκριμένο αριθμό βραβείων ή τίτλους τιμής, ενώ παράλληλα, μπορείτε να επιτρέψετε στους ίδιους τους εργαζομένους σας να κηρύξουν αυτό το πρόσωπο εκπονώντας μια εσωτερική έρευνα, προκειμένου να γνωστοποιηθούν και να κατανοηθούν καλύτερα τα κριτήρια επιλογής. 

Η απονομή κάθε είδους επιβράβευσης σε συνθήκες remote μπορεί να δημιουργεί αρκετές προκλήσεις κι εμπόδια. Όμως, είναι κάποιες στιγμές που σίγουρα οι εργαζόμενοί μας τις χρειάζονται ακόμη περισσότερο!

Με ποιά, λοιπόν, από τις παραπάνω δραστηριότητες σκέφτεστε να ξεκινήσετε;

Βρείτε τα επόμενα ταλέντα σας μέσα από την CollegeLink!