4 ερωτήσεις για να δείτε πως αισθάνονται οι συνεργάτες σας κατά τη διάρκεια της πανδημίας!

By Collegelink Team

Αν προσπαθήσουμε να κάνουμε μια γρήγορη αναδρομή εκεί κάπου στον Μάρτη του 2020, θεωρούμε ότι όλοι λίγο ή πολύ μπορούμε να θυμηθούμε τους εαυτούς μας σε μια κατάσταση ατέρμονου google search προσπαθώντας να βρούμε τα κατάλληλα tips και hacks και εργαλεία για μια αποτελεσματικότερη απομακρυσμένη εργασία. Σήμερα, σχεδόν εννέα μήνες μετά, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι τα καταφέραμε και προσαρμοστήκαμε και διαθέτουμε τελικά την απαραίτητη γνώση και τεχνογνωσία, ώστε να καλύψουμε τις πιθανές μαύρες τρύπες στις διαδικασίες μας.

Και τώρα τι μένει; Μια εσωτερική εταιρική έρευνα μπορεί να σας δώσει σίγουρα την ευκαιρία να αξιολογήσετε την αποτελεσματικότητα των remote διαδικασιών σας εντοπίζοντας παράλληλα τις κρυφές προκλήσεις ή ακόμη και φοβίες που μπορεί να έχουν έρθει αντιμέτωποι οι εργαζόμενοί σας όλο αυτό το διάστημα. 

Αναπτύξτε την remote ομάδα σας μέσα από την CollegeLink!

Προκειμένου, λοιπόν, να φτάσουν στα χέρια σας όλες οι πληροφορίες που χρειάζεστε μπορείτε να ξεκινήσετε απευθύνοντας τους κάποιες από τις παρακάτω ερωτήσεις…

1. Πόσο συμφωνείτε με την κάθε μία από τις ακόλουθες δηλώσεις;
  • Έχω ό,τι χρειάζομαι, προκειμένου να εργαστώ αποτελεσματικά από το σπίτι
  • Κατά τη διάρκεια της εργασίας μου από το σπίτι, νιώθω ότι είμαι τόσο παραγωγικός/η όσο ήμουν και στο κανονικό μου εργασιακό περιβάλλον

Κατά τη διάρκεια μιας οποιασδήποτε πανδημίας, η απομακρυσμένη εργασία μπορεί να επιφέρει σημαντικές προκλήσεις για τους εργαζομένους σας – τόσες που μερικές φορές δεν μπορούμε καν να φανταστούμε. 

Από την αγορά μιας ενός κινητού τηλεφώνου έως την παραγγελία ενός μόνιμου γραφείου για το σπίτι τους, μπορείτε να ζητήσετε απευθείας από τους εργαζομένους σας να σας εκφράσουν τι ακριβώς νιώθουν ή χρειάζονται, προκειμένου να νοιώσουν πιο… στο γραφείο τους και παραγωγικοί κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης. 

2. Πόσο συμφωνείτε με την κάθε μία από τις ακόλουθες δηλώσεις;
  • Πιστεύω ότι η εταιρεία μου έχει αναπτύξει σωστές διαδικασίες όσον αφορά την εσωτερική μας επικοινωνία εν μέσω της πανδημίας
  • Έχω τα απαραίτητα κανάλια επικοινωνίας, για να μοιραστώ οποιαδήποτε ανησυχία μου σχετικά με την κατάσταση της πανδημίας

Είτε πρόκειται για καταστάσεις offline εργασίας είτε online, είναι δεδομένο το γεγονός ότι η ισχυρή εσωτερική επικοινωνία είναι το βασικό θεμέλιο, προκειμένου να αναπτυχθεί ένα υγιές αίσθημα εμπιστοσύνης στους πυλώνες κάθε επιχείρησης. 

Οι εργαζόμενοί μας θέλουν να μαθαίνουν διαρκώς τι συμβαίνει – ειδικά σε περιόδους κρίσης σαν κι αυτή. Θέλουν να μάθουν αν μπορούν και πως μπορούν να αποτελούν μέρος των μελλοντικών μας σχεδίων. Θέλουν, επίσης, να έχουν διαρκώς ευκαιρίες να ακούγονται και να εκφράζουν τις ανησυχίες τους – ίσως περισσότερο από ποτέ – ώστε να μη γεμίζουν το κενό με σκόρπιες εικασίες και υποθέσεις. 

3. Απαντήστε στην ακόλουθη ερώτηση: Ποιές είναι οι δύο κορυφαίες ανησυχίες ή προτάσεις που επιθυμείτε να εξετάσουμε για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση που επικρατεί εξαιτίας του covid-19;

Ρωτώντας τους εργαζομένους σας σχετικά με τις κορυφαίες ανησυχίες ή προτάσεις τους, μπορείτε να μάθετε πολύ εύκολα τι έχει μεγαλύτερη σημασία για αυτούς, ενώ παράλληλα να τους κάνετε να νιώσουν μια ασφάλεια, μια μεγαλύτερη αίσθηση του ανήκειν στη βελτιστοποίηση της κατάστασης μέσω της ανάληψης πρωτοβουλιών. 

Και, καθώς αναλύετε τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής, μπορείτε να συγκρίνετε τις κορυφαίες απαντήσεις ή προτάσεις σχετικά με το δικό σας σχέδιο απόκρισης. Εξάλλου, team work makes the dream work! 

4. Πόσο συμφωνείτε με την κάθε μία από τις ακόλουθες δηλώσεις;
  • Νιώθω αρκετά συνδεδεμένος/ η με την ομάδα μου κατά τη διάρκεια της απομακρυσμένης εργασίας
  • Έχω τον απαραίτητο χρόνο επικοινωνίας με τους συναδέλφους μου σε εβδομαδιαίο επίπεδο

Δεν είναι λίγες οι έρευνες που αναφέρουν ότι περισσότερο από το το 30% των εργαζομένων παγκοσμίως αισθάνονται ότι δεν έχουν αρκετό χρόνο με τους συναδέλφους τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας αυτής. Και, δυστυχώς, αυτός ο αριθμός είναι προβληματικός τη στιγμή που οι online επαφές είναι σημαντικές για τη διατήρηση των ομαδικών σχέσεων, αλλά και της ψυχικής υγείας των εργαζομένων μας εξίσου.

Για αυτό, σε αυτές τις τόσο πρωτοφανείς στιγμές, κρίνεται ολοένα και πιο αναγκαίο να διασφαλίσουμε ότι οι εργαζόμενοί μας έχουν τον απαραίτητο χρόνο και διαπροσωπικές συνδέσεις που χρειάζονται. Και σίγουρα, κάποιες virtual ομαδικές δραστηριότητες, μπορούν να αποτελέσουν αυτά τα μικρά βήματα που μπορεί να τους ενθαρρύνουν. 

Και, στο τέλος της ημέρας, μπορεί να μη γνωρίζουμε απόλυτα που θα πάει αυτή η κατάσταση, αλλά δίνοντας στους εργαζόμενούς μας το κατάλληλο βήμα να ακουστούν, μπορούμε με βεβαιότητα να διασφαλίσουμε καλύτερες και ισχυρότερες σχέσεις με όλους – εργαζομένους, πελάτες, επενδυτές! 

Βρείτε τα επόμενα ταλέντα σας μέσα από την CollegeLink!