Ποιές ερωτήσεις πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου όταν ξεκινάς μια δουλειά;

By Collegelink Team

Μόλις κατέκτησες τη δουλειά των ονείρων σου; Συγχαρητήρια!

Αντί να αρχίσουμε τους εορτασμούς με τις ακριβότερες σαμπάνιες του κόσμου και τα κομφετί – πίστεψέ μας θα το θέλαμε πολύ – θα σου δώσουμε μια λίστα με τις 4 πιο βασικές ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις και να ξαναματακάνεις στον εαυτό σου κατά την έναρξη της εργασίας σου. 

Μήπως η δουλειά των ονείρων σου βρίσκεται στο CollegeLInk;

Πώς θα δημιουργήσω αξία στην θέση που βρίσκομαι; 

Ενώ παλεύεις να βρεις τη λύση στον παραπάνω γρίφο, καλό θα ήταν να έχεις κατά νου ότι η πρόοδος σου σε μια θέση εργασίας εξαρτάται πάντα από πολλές μεταβλητές – και όχι αποκλειστικά και μόνο από όσα σου είπαν στη συνέντευξη εργασίας. Ξεκίνα, λοιπόν, να σκέφτεσαι διαφορετικά. Γιατί επιλέχθηκες για τη συγκεκριμένη θέση εργασίας; Ποιά είναι τα projects που πρέπει να φέρεις εις πέρας; Εντός ποιών χρονικών ορίων; Αποκωδικοποίησε μια προς μια τις προσδοκίες του υπευθύνου εργασίας σου προκειμένου να ικανοποιήσεις όσο το δυνατόν περισσότερες, αλλά και να σιγουρευτείς ότι βαδίζετε στο ίδιο μονοπάτι. 

Πώς θα πετύχω μικρές νίκες; 

Ύστερα από κάθε νέα πρόσληψη, κάθε υπεύθυνος εργασίας επιχειρεί να κινητοποιήσει τους εργαζομένους του να πετύχουν νίκες μικρές, αλλά με μετρήσιμα αποτελέσματα για την επιχείρησή του. Καλά κατάλαβες… Προσπαθεί να ελέγξει την πορεία σου με το σταγονόμετρο! Για αυτό, προσπάθησε να κατανοήσεις σε βάθος τους στόχους της επιχείρησης που εργάζεσαι και δρομολόγησε σύντομα ένα brainstorming με τον εαυτό σου. Πώς μπορείς να συνεισφέρεις σε αυτούς; 

Είναι κρίσιμη η επαγγελματική υποστήριξη των συναδέλφων μου;

Οι δημόσιες σχέσεις δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν… Η επαγγελματική σου πορεία -επιτυχία δεν είναι διόλου απίθανο να εξαρτηθεί μελλοντικά από ανθρώπους με τους οποίους δεν έχεις άμεση επαφή στο εργασιακό σου περιβάλλον. Για αυτό, πρέπει να συμπεριφερθείς έξυπνα, να κόψεις κινήσεις, συμπεριφορές και να οικοδομήσεις γερές σχέσεις με τους συναδέλφους σου. Το κλειδί σε αυτό; Η αμοιβαιότητα!

Ποιές δεξιότητες πρέπει να αναπτύξω προκειμένου να ξεχωρίσω; 

Συμπληρώνοντας τη λίστα σου με τις αναρίθμητες συμβουλές καριέρας, μη ξεχάσεις να συμπεριλάβεις την πιο κομβική. ‘’ Ό,τι σε έφερε εδώ, δεν πρόκειται να σε πάει παραπέρα’’ είπε κάποτε ο Marshall Goldsmith και εμείς θέλουμε να του σφίξουμε το χέρι του χρυσόστομου. Γιατί, προκειμένου να γίνεις πιο παραγωγικός και αποτελεσματικός στη τρέχουσα θέση εργασίας σου πρέπει να αναλάβεις τα ηνία του εαυτού σου και να επενδύσεις περαιτέρω στην προσωπική σου ανάπτυξη. Βέβαια, αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχεις το περιθώριο να πάρεις μια ανάσα και να απολαύσεις το επαγγελματικό σου κατόρθωμα, αλλά όσο πιο γρήγορα συνειδητοποιήσεις ποιές δεξιότητες πρέπει να αναπτύξεις προκειμένου να λάμψεις επαγγελματικά τόσο το καλύτερο!

Και για το κλείσιμο, ένα kind reminder to your best self… Σε κάθε καινούρια σου αρχή και σε κάθε μεταγενέστερη επαγγελματική σου επιτυχία, μην ξεχάσεις ποτέ να αφιερώνεις 20’ από το χρόνο σου για να κάνεις στον εαυτό σου αυτές τις τέσσερις ερωτήσεις. Ακόμη και αν οι απαντήσεις παραμένουν οι ίδιες ή έχουν αλλάξει κατά πολύ, εσύ θα είσαι πάντα στον σωστό δρόμο!

Για περισσότερες συμβουλές βιογραφικού, συνέντευξης και καριέρας γενικότερα ρίξε μια ματιά στο blog μας!

Δες όλες τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας στο CollegeLink!