“Εσείς με ποιόν μισθό θα ήσασταν ευχαριστημένος/η;”

By Collegelink Team

Η συγκεκριμένη ερώτηση βρίσκεται στην κορυφή των κρίσιμων ερωτήσεων που μπορούν να τεθούν σε μια συνέντευξη και μάλιστα αποτελεί ερώτηση παγίδα.

Πρόκειται για μια ερώτηση που συχνά οδηγεί σε αμηχανία τον υποψήφιο και τον βάζει σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση. Αναμφισβήτητα, για να απαντήσεις στη συγκεκριμένη ερώτηση, θα πρέπει να έχεις προετοιμαστεί καταλλήλως, μην το ριψοκινδυνέψεις λοιπόν. Αν δεν έχεις προετοιμαστεί, ελλοχεύει ο κίνδυνος να χάσεις την μελλοντική διαπραγματευτική σου ισχύ στην εταιρεία.

Δες όλες τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας στο CollegeLink

Διάβασε παρακάτω κάποια tips που θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπο/η:

  1. Μην αρνηθείς να απαντήσεις σε περίπτωση που σου τεθεί ερώτηση σχετικά με τον μισθό, καθώς μπορεί να δώσεις εσφαλμένη εντύπωση και να μειωθούν σημαντικά οι προοπτικές να πάρεις τη συγκεκριμένη θέση.

  1. Προετοιμάσου για τη συγκεκριμένη ερώτηση. Μια καλή πρακτική είναι να αναζητήσεις την μισθολογική πολιτική της εταιρείας στο διαδίκτυο, ανάλογα με τη θέση ενδιαφέροντος.

  2. Μην απαντήσεις “Ο,τι μισθό δίνει η εταιρεία”. Μπορεί ο συνεντευκτής σου να περίμενε μια δυναμική απάντηση ή μια απάντηση με προοπτικές. Για παράδειγμα, ότι είσαι ικανοποιημένος/η με τον βασικό μισθό, όμως σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα με τις ικανότητες και τις γνώσεις σου είσαι διατεθειμένος/η να διεκδικήσεις υψηλότερες απολαβές. Μια τέτοιου είδους απάντηση ισοδυναμεί με πολλή δουλειά, αυτοπεποίθηση καθημερινή προσπάθεια και πρέπει να πείσεις τον εργοδότη. Αν έχεις την ικανότητα να την υποστηρίξεις, μαζί σου!

  3. Μην απαντήσεις ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό. Αν ουσιαστικά ζητήσεις παραπάνω χρήματα από αυτά που μπορούν να σου δώσουν, μπορεί να τεθείς αυτομάτως εκτός λίστας, αν ζητήσεις πολύ λίγα χρήματα, είναι πολύ δύσκολο μετά να πάρεις αύξηση σε εύλογο χρονικό διάστημα. Η καλύτερη δυνατή λύση είναι να προτείνεις ένα εύρος τιμών, μεταξύ των οποίων θα ήθελες να κυμανθεί ο μισθός σου.

  1. Ένας εναλλακτικός τρόπος να προσεγγίσεις τη συγκεκριμένη ερώτηση είναι να πεις ότι : “Λογικά έχετε έναν συγκεκριμένο προϋπολογισμό για τη συγκεκριμένη θέση, πείτε μου σε ποιο εύρος κινείστε;”. Αν σου απαντήσει, τότε πέτυχες αυτό που ήθελες, αν όχι και ζητήσει να του απαντήσεις με συγκεκριμένο ποσό, προτίμησε να παρουσιάσεις ένα ιδανικό εύρος τιμών για σένα.

  1. Σε κάθε περίπτωση η ερώτηση: “Τι μισθό θα θέλατε;” χρήζει διπλωματία, ειδικό χειρισμό, προσοχή κι όχι αυθόρμητες απαντήσεις.

“Τι μισθό θα θέλατε;”, είναι μια ερώτηση που φοβούνται κατά κύριο λόγο οι νέοι. Το ευαίσθητο θέμα του μισθού, έχει κοστίσει πολλές φορές “ακριβά” σε υποψηφίους! Αν θέλεις κι εσύ να ακούσεις το πολυπόθητο “Προσλαμβάνεσαι”, δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τις παραπάνω οδηγίες!

Δες όλες τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας στο CollegeLink