Γιατί να ξεκινήσεις την καριέρα σου ως Web Developer στην Hellenic Technologies

By Collegelink Team

Η Hellenic Technologies από το 2005 αξιοποιεί το ρεύμα της εποχής, παρέχοντας ψηφιακές λύσεις για όλες τις επιχειρήσεις, με εξειδίκευση στο web development, στο data driven digital marketing αλλά και στη συμβουλευτική σε Β2B και B2C επίπεδο. Αν μια επιχείρηση αναζητά ψηφιακές λύσεις, η Hellenic Technologies το κάνει εύκολο, παρέχοντας λύσεις που ταιριάζουν στις ανάγκες των πελατών της! 

Γιατί η Hellenic Technologies ξεχωρίζει;

Η ομάδα είναι αυτή που ξεχωρίζει!

 Η παράδοση των projects είναι πάντα έγκαιρη, γεγονός που οφείλεται στην άψογη συνεργασία της ομάδας των developers! Οι developers της εταιρείας αναλαμβάνουν  την δημιουργία,  και την ανακατασκευή ιστοσελίδων, καθώς και άλλων projects πληροφορικής, χρησιμοποιώντας up-to-date τεχνολογίες και εφαρμογές και είναι πάντα πρόθυμοι για την παροχή συνεχούς και άμεσης υποστήριξης στους πελάτες της εταιρείας.

Επαγγελματισμός, έγκυρη συμβουλευτική σε ζητήματα ανάπτυξης ιστοσελίδας με σκοπό την αύξηση του ROI και επίλυση προβλημάτων,είναι βασικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν την ομάδα της  Hellenic Technologies, κάνοντας τη να ξεχωρίζει στην προτίμηση των πελατών της!

Για αυτόν το λόγο, η Hellenic Technologies επιλέγει προσεκτικά τα μέλη της ομάδας της, παρέχοντας και τα κατάλληλα κίνητρα και ανταμοιβές για να διατηρείται σε υψηλά επίπεδα η δημιουργικότητα και να είναι όλ@ ικανοποιημένοι από την καθημερινότητα στην εταιρεία!

Στόχος της είναι να ανοίξει τον δρόμο της ευημερίας για όλες τις επιχειρήσεις που συνεργάζεται και αποστολή της η επίτευξη αυτού του στόχου μέσω της ομαλής ψηφιακής μετάβασης. Όντας μια εταιρεία που έχει δοκιμαστεί σε δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, όπως η οικονομική ύφεση στην Ελλάδα και η περίοδος της πανδημίας, ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει εργασιακή σταθερότητα και πως επηρεάζεται η συμπεριφορά των ανθρώπων, όταν εξελίσσονται επαγγελματικά. Αυτό το κλίμα καλλιεργεί πρώτα ενδοεταιρικά και έπειτα μεταφέρεται στους πελάτες της εταιρείας.

Πάμε να δούμε τι μας είπαν οι εργαζόμενοι της Hellenic Technologies;

Πώς ξεκίνησες στην Hellenic Technologies και που βρίσκεσαι τώρα;

Παναγιώτης Π. Full stack web developer @Hellenic Technologies 

Ξεκίνησα τον Μάιο του 2022 και εργάζομαι ως full stack web developer. Τα τελευταία 5 χρόνια εργάστηκα ως full stack developer στη σχεδίαση, την υλοποίηση και το deployment web εφαρμογών. Tώρα έχω την ευκαιρία να δουλέψω ομαδικά για τη διεκπεραίωση ενός συγκεκριμένου project, αλλά και να διευρύνω τις γνώσεις μου με τη χρησιμοποίηση της τεχνολογίας και του know how μιας από τις κορυφαίες εταιρείες του χώρου.

Γεράσιμος Κ. Front End Developer @Hellenic Technologies

Πριν έρθω στη Hellenic Technologies εργαζόμουν ως Τεχνικός Η/Υ και δικτύων. Ξεκίνησα το 2015 στην HT ως WordPress Developer Front-End και Back-End για την κατασκευή ιστοσελίδων και eshop. Πλέον εργάζομαι ως Front-end Developer!

Γεώργιος Κ. Front End WordPress developer @Hellenic Technologies

Στην HT ξεκίνησα τον Φεβρουάριο του 2021 και εργάζομαι έως και σήμερα ως Front End WordPress developer.

Πώς μοιάζει το day-to-day σου και κάποια τα tasks που έχεις αναλάβει;

Παναγιώτης Π. Full stack web developer @Hellenic Technologies

Η καθημερινότητα μου ξεκινάει φτιάχνοντας ένα καλό καφέ! Για τα μεγαλύτερα tasks, όπου δουλεύουμε ταυτόχρονα περισσότερα από ένα μέλος της ομάδας, κάνουμε συνήθως ένα πρωινό meeting. Για την οργάνωση της ομάδας μας χρησιμοποιούμε εργαλεία όπως google chat, clickup, discord, github. Συζητάμε τι έχουμε υλοποιήσει και πιθανά issues, ώστε να βρούμε την καλύτερη λύση. Παίρνουμε ενημέρωση ή διευκρινίσεις από τους project managers και αφού δω τα tasks που μου έχουν ανατεθεί, οργανώνω το πρόγραμμα της ημέρας και ξεκινάω τη δουλειά. 

Αυτή την περίοδο δουλεύω στην κατασκευή διαφόρων ηλεκτρονικών καταστημάτων και μιας web εφαρμογής. Πρόκειται για πολύ δημιουργικά tasks, ενώ θεωρώ όποια ζητήματα προκύπτουν περισσότερο challenges παρά προβλήματα!

Γεράσιμος Κ. Front End Developer @Hellenic Technologies

 Η μέρα μου ξεκινά στις 9:00, οπότε οργανώνω τα task που μου ανατίθενται. H καθημερινότητα μου περιλαμβάνει Front-End, αλλά και Back-End κομμάτια για την ανάπτυξη κάποιου νέου feature ή τη βελτίωση ενός ήδη υπάρχοντος, εκτός εάν υπάρχει κάποιο νέο website με ή χωρίς custom design από Adobe XD, Illustrator, Figma ή Photoshop σε website.

Αυτή την περίοδο ασχολούμαι με την κατασκευή ενός eshop το οποίο θα υπάρχει διαθέσιμο σε πολλές γλώσσες, με διάφορους κωδικούς προϊόντων και πολλαπλά variations. Έχουμε αναλάβει το στήσιμο του project από την αρχή και έχω αναλάβει όλο το front-end κομμάτι με τεχνολογία vue και tailwind με custom design. Ταυτόχρονα δουλεύω σε ένα ακόμη νέο project ιστοσελίδας, μιας εταιρείας που έχει εμπιστευτεί σε εμάς όλη την διαδικτυακή της παρουσίας με πάνω από 10 διαφορετικά websites. Το συγκεκριμένο είναι σε WordPress και wp bakery builder, με custom design του συγκεκριμένου πελάτη και κατασκευασμένο, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του. Μελλοντικά θα ήθελα πολύ να ασχοληθώ και να εξερευνήσω το development των Mobile apps.

Γεώργιος Κ. Front End WordPress developer @Hellenic Technologies

Ξεκινάμε το πρωί με γρήγορα meetings με τους account managers με σκοπό να συζητηθεί η πορεία παλαιότερων tasks και να γίνει ανάθεση νέων. Έπειτα ξεκινάω με το development των tasks σε συνεργασία με τους υπόλοιπους, στους οποίους έχουν γίνει assigned τα συγκεκριμένα tasks. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα συζητάμε με τους account managers την πορεία των tasks, καθώς και απορίες ή πιθανές βελτιώσεις, που προκύπτουν κατά το development.

Πως είναι να δουλεύει κανείς στην Hellenic Technologies

Τι κάνει τον Γεράσιμο K. να θέλει να πηγαίνει στη δουλειά;

«Όσο απαιτητικά και να είναι τα tasks που έχεις να ολοκληρώσεις, η ύπαρξη ενός συνεργατικού κλίματος σε βοηθάει να τα διαχειριστείς με επιτυχία και υπάρχει πάντα υποστήριξη. Επειδή οι managers υποστηρίζουν πολύ την ατομική εξέλιξη, όταν συναντάς κάποιο challenge σε καθοδηγούν με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορέσεις να επιλύσεις το ζήτημα. «Κάθε project είναι μοναδικό, με μοναδικά challenges. Αυτό είναι μια συνεχής, δημιουργική πρόκληση, που δε σου επιτρέπει να μένεις στάσιμος. Γι’ αυτό η ΗΤ αναζητά τις καλύτερες πρακτικές στις τωρινές τεχνολογίες αλλά παράλληλα δοκιμάζει και ανακαλύπτει συνεχώς νέες τεχνολογίες. Έτσι, σαν developer έχεις την ευκαιρία να έρθεις σε επαφή με πολλές τεχνολογίες και να εξελιχθείς, αποκτώντας σημαντικά hard skills. Για να λύσεις όμως προβλήματα, χρειάζεται μια δυνατή ομάδα! Η ουσία του ομαδικού πνεύματος βρίσκεται στον σεβασμό του διαφορετικού τρόπου σκέψης και των ρυθμών του κάθε μέλους της ομάδας , καθώς και της δυνατότητας κάποιου να παίρνει πρωτοβουλίες. Για τους τρεις παραπάνω λόγους η Hellenic Technologies είναι ο ορισμός αυτού που λέμε team spirit!», λέει ο Παναγιώτης Π.

Oι developers είναι υποστηρικτές των paperless διαδικασιών και της μείωσης του αποτυπώματος άνθρακα μέσω της δουλειάς τους. Όπως μας βεβαιώνουν και οι τρεις developers, η Hellenic Technologies είναι υποστηρικτής αυτής της νοοτροπίας, οπότε όποιος συμμερίζεται αυτές τις θέσεις, θα μπει εύκολα στο κλίμα. Το ίδιο κι όποιος χαλαρώνει με λίγο ping pong ή επιτραπέζιο ποδοσφαιράκι με τους συναδέλφους στα διαλείμματα.😉

«Υπάρχει κίνητρο να πετυχαίνεις τους στόχους σου στο 100%, καθώς τα επιτεύγματα αναγνωρίζονται κι επιβραβεύονται και από τους συναδέλφους και από την εταιρεία!», σχολιάζει ο Γιώργος Κ. στα υπέρ της Hellenic Technologies και προσθέτει: «Είναι συναρπαστικό που μου δίνεται η δυνατότητα να ασχολούμαι και με άλλους κλάδους του development εκτός του δικού μου. Έτσι εξασκώ τις δεξιότητές μου και η δουλειά γίνεται συνεχώς πιο ενδιαφέρουσα!».

Πως σου φάνηκαν οι εμπειρίες που μοιράστηκαν μαζί μας οι εργαζόμενοι της Hellenic Technologies;

Η Hellenic Τechnologies υποστηρίζει την εκπαίδευση των νέων

Ήξερες ότι η Hellenic Technologies είναι Hiring Partner του Web Development eLearning Academy by CollegeLink

Tι σημαίνει αυτό;  Ολοκληρώνοντας το Academy θα έχεις την ευκαιρία να φτιάξεις και ένα project όπου θα εφαρμόσεις στην πράξη όλη τη θεωρία και θα αποτελέσει δείγμα της δουλειάς σου στον κλάδο!

Με την παράδοσή του λαμβάνεις αξιολόγηση από τους εκπαιδευτές σου και σε επόμενο στάδιο το λαμβάνουν οι Hiring Partners του Academy. Ανάμεσά τους και  η Hellenic Technologies, με την προοπτική να έρθουν σε επικοινωνία μαζί σου για να συζητήσετε το ενδεχόμενο να ενταχθείς στην ομάδα τους!