Συνέντευξη για δουλειά: Γιατί να σε προσλάβουμε;

By Collegelink Team

Η “Γιατί να σε προσλάβουμε” ερώτηση αποτελεί μια εκ των συνηθέστερων σε συνεντεύξεις και είναι αυτή που θα αποδείξει στον hiring manager ότι είσαι ο άνθρωπος που χρειάζονται.

Ας ξεκινήσουμε -λοιπόν- από τα βασικά. Εάν κατάφερες να φτάσεις στο στάδιο της συνέντευξης, αυτό σημαίνει πως οι άνθρωποι της εταιρείας βρήκαν σε σένα στοιχεία που ταιριάζουν στον ρόλο και τις αξίες τους. Στο στάδιο αυτό, έχεις τη δυνατότητα να εμβαθύνεις ακόμα περισσότερο, στις δεξιότητες και τα χαρακτηριστικά, που σε κάνουν να ξεχωρίζεις και να κερδίσεις την καρδιά του πιθανού μελλοντικού σου εργοδότη!

Η ερώτηση “Γιατί να σε προσλάβουμε;” σου δίνει ακριβώς αυτή την ευκαιρία! Παρακάτω, σου παρέχουμε μια μικρή καθοδήγηση σχετικά με τον τρόπο που μπορείς να απαντήσεις!

Η μέθοδος της διασταύρωσης

Τι μπορείς να προσφέρεις στην εταιρεία και αντιστρόφως τι μπορεί να προσφέρει η εταιρεία σε εσένα. Άλλωστε, η εργασία είναι και -οφείλει να είναι- μια win-win κατάσταση τόσο για τον εργαζόμενο όσο και για τον εργοδότη. 

Εξήγησε, τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να συμβάλλεις στην επίτευξη των στόχων και να παράγεις όσο το δυνατόν καλύτερο έργο, χρησιμοποιώντας στο μέγιστο τις δεξιότητές σου. Παράλληλα, μην ξεχάσεις να αναφερθείς στον καθοριστικό ρόλο της προκείμενης θέσης στην προσωπική εξέλιξη και ανάπτυξή σου.

Άλλωστε, η δική σου ικανοποίηση από τα “προνόμια” της θέσης, είναι και αυτή που θα απογειώσει την παραγωγικότητά σου! ( win-win λοιπόν!)

Οι άλλοι 

Οι recruiters μπορεί να μην το αποκαλύπτουν πάντα, αλλά εάν η ερώτηση “Γιατί να σε προσλάβουμε” συνεχιζόταν, θα ήταν κάπως έτσι. “Γιατί να προσλάβουμε εσένα, έναντι των υπολοίπων υποψηφίων;”

Με λίγα λόγια: Τι είναι αυτό που σε κάνει να ξεχωρίζεις; 

Είναι πολύ πιθανό στο στάδιο της συνέντευξης, τα βιογραφικά που έχουν ξεχωρίσει να διαθέτουν περίπου παρόμοια προσόντα. Έτσι, σκοπός σου είναι να βρεις το στοιχείο που σε καθιστά μοναδικό/η έναντι των υπολοίπων. 

Εδώ, θα σε βοηθήσει μια -σε βάθος- έρευνα για την εταιρεία. Ποιο είναι το όραμά της; Ποια είναι η μέθοδος με την οποία δουλεύουν; Ποιοι είναι οι μελλοντικοί στόχοι της; 

Η αφοσίωση, η μεθοδικότητα, η καινοτόμα σκέψη και η ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, μπορεί να είναι μερικές από τις δεξιότητες που η εταιρεία αναζητά και έχει ανάγκη! Εμβάθυνε σε αυτά και χρησιμοποίησε “απτά” παραδείγματα της εφαρμογής τους. 

*Επιπλέον, η -σε βάθος- έρευνα για την εταιρεία αποδεικνύει 3 ακόμα πράγματα για εσένα: 

  • Τον ενθουσιασμό σου 
  • Την αφοσίωσή σου για πράγματα που σε ενδιαφέρουν
  • Η επικείμενη εκπαίδευσή σου πιθανώς να είναι ευκολότερη, αφού ήδη διαθέτεις ορισμένες γνώσεις για τον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας 

Επίλυση προβλημάτων

Συχνά, οι υπεύθυνοι προσλήψεων, ανακοινώνουν μια νέα θέση εργασίας καθώς στην επιχείρηση ελλοχεύει ένα πρόβλημα που χρήζει άμεσης λύσης. Ανακάλυψε το και υπογράμμισε στους recruiters, πώς εσύ είσαι ο άνθρωπος που μπορεί να το λύσει. 

Εστίασε στα όσα πρόκειται να ακολουθήσουν της πρόσληψής σου και εξήγησε πώς θα κάνεις τη ζωή της εταιρείας ευκολότερη! Έτσι, αποδεικνύεις πρακτικά και έξυπνα, ότι διαθέτεις ομαδικό πνεύμα, καινοτόμα σκέψη και αναπτυγμένες ικανότητες επίλυσης προβλημάτων. Ποιός/α recruiter μπορεί να πει όχι σε αυτά τα προσόντα;

Για παράδειγμα, μπορείς να μοιραστείς το πιθανό πλάνο δράσης σου για τους πρώτους δύο μήνες!

Όπως και να ‘χει, να θυμάσαι να διατηρείς την αυθεντικότητα, το χιούμορ και την μοναδικότητά σου και είμαστε σίγουροι πως θα διαπρέψεις!

Κέρδισε την θέση που ονειρεύεσαι!