Κάθε βδομάδα σου στέλνουμε θέσεις εργασίας, αλλά για κάποιον λόγο δεν καταφέρνεις να βρεις την δική σου;

Μην νομίζεις ότι δεν μας απασχολεί κάτι τέτοιο, γι’ αυτό και έχουμε μια πρόταση για σένα. Μήπως πρέπει να βάλεις μπροστά το σχέδιο “σπουδές στο εξωτερικό”; Έχοντας συναναστραφεί με κόσμο του HR, γνωρίζουμε πως είναι σημαντικό πλεονέκτημα στο βιογραφικό ενός υποψήφιου, μία εμπειρία στο εξωτερικό. Αν βγεις έξω να σπουδάσεις, θα γυρίσεις εδώ πιο δυνατός! Θα έχεις ζήσει σε ένα Multinational περιβάλλον, που θα σου έχει δώσει νέες οπτικές και θα σε έχει κάνει πιο δημουργικό και καινοτόμο στον τομέα σου.

Σίγουρα όλοι μας έχουμε σκεφτεί έστω και μια φορά πως είναι να σπουδάζεις στο εξωτερικό, είτε αυτό σχετίζεται με προπτυχιακές είτε με μεταπτυχιακές σπουδές. Οι σπουδές στην χωρά μας είναι κάτι γνώριμο καθώς είμαστε ήδη ενσωματωμένοι στην κοινωνία και γνωρίζουμε τον τρόπο ζωής, την κουλτούρα και τις απαιτήσεις του εκπαιδευτικού συστήματος.  Όμως όσο αφορά τις σπουδές στο εξωτερικό, λόγω έλλειψης ενημέρωσης, βαδίζουμε στο άγνωστο με άλυτες πορείες. Η κύρια απορία των νέων είναι «τί μου προσφέρουν οι σπουδές στο εξωτερικό;»

Οι σπουδές στο εξωτερικό είναι ίσως μία από τις πιο όμορφες και ταυτόχρονα χρήσιμες εμπειρίες για έναν φοιτητή. Σπουδάζοντας στο εξωτερικό, μπορείς να αποκτήσεις ποιοτική εκπαίδευση, καθώς έχεις την δυνατότητα να σπουδάσεις σε κάποιο από τα αναγνωρισμένα πανεπιστήμια του κόσμου. Τα περισσότερα πανεπιστήμια είναι ευρέως αναγνωρισμένα προσφέροντας ένα πτυχίο ισάξιο σε όλες τις χώρες και από όλους τους εργοδότες. Εκτός αυτού, σου δίνεται η δυνατότητα μετά την αποφοίτηση σου να παραμείνεις στην χώρα και να εργαστείς πάνω στον τομέα των σπουδών σου γνωρίζοντας και μία άλλη διαφορετική εργασιακή κουλτούρα.

Τα πανεπιστήμια του εξωτερικού φημίζονται για τις επιστημονικές έρευνες και τις καινοτομίες. Προσφέρουν στους σπουδαστές την δυνατότητα να καινοτομήσουν στον τομέα των σπουδών τους καθώς και να ολοκληρώσουν μια πλήρη έρευνα με τα πιο σύγχρονα  μέσα.

Επίσης, χαρακτηρίζονται πολυπολιτισμικά, καθώς υπάρχει ποικιλομορφία στις εθνικότητες των σπουδαστών. Στο πανεπιστήμιο θα βρείτε φοιτητές από κάθε άκρη του κόσμου με κοινό στόχο με τον δικό σας. Θα γνωρίσετε άτομα που μιλάνε διαφορετική γλώσσα, κουλτούρα και πολιτισμό και θα ανταλλάξετε διαφορετικές απόψεις. Θα αφομοιωθείτε με το διαφορετικό και θα μάθετε να συνεργάζεστε με άτομα διαφορετικά από εσάς.

Μπαίνεις σε μια διαδικασία εκμάθησης της ομιλούμενης γλώσσας στην χώρα υποδοχής σου. Έτσι μαθαίνεις εμπειρικά μια νέα γλώσσα και αναπτύσσεις τις ικανότητες σου πάνω σε αυτή. Με αυτό τον τρόπο γνωρίζεις μια νέα γλώσσα και γίνεσαι ακόμα πιο επιθυμητός στους μελλοντικούς εργοδότες σου.

Οι σπουδές στο εξωτερικό έχουν πολλά να σου προσφέρουν. Μια αξέχαστη εμπειρία που θα σου μείνει χαραγμένη στο μυαλό σου για πάντα. Θα αποκτήσεις επιπλέον γνώσεις στον τομέα που σε ενδιαφέρει και ταυτόχρονα θα έχεις αποκτήσει όλα τα παραπάνω. Μήπως ήρθε η ώρα να ξανασκεφτείς  το μέλλον σου και  τις σπουδές σου στο εξωτερικό;

Κάνε τώρα την εγγραφή σου!