Γιατί να στείλω συνοδευτική επιστολή;

By Collegelink Team

Συνοδευτική επιστολή ή αλλιώς cover letter, αποτελεί ένα από τα πιο δυνατά σου χαρτιά για να προωθήσεις την καριέρα σου στην αγορά εργασίας. Δεν είναι λίγες οι φορές που μπορεί να έχεις στείλει το βιογραφικό σου σε θέσεις εργασίας, να έχεις κοπιάσει για να προβάλεις τον καλύτερο εαυτό σου στο βιογραφικό σημείωμα, όμως παρέβλεψες να στείλεις συνοδευτική επιστολή.

Είτε επειδή βαρέθηκες, είτε επειδή υποτίμησες τη δύναμη της, δεν έστειλες ποτέ συνοδευτική επιστολή και δεν έλαβες όμως και καμία απάντηση-ενημέρωση από τον εργοδότη που απευθύνθηκες. Τι πήγε λάθος;

Συνέχισε να διαβάζεις και θα σου λυθούν όλες οι απορίες!

Δες όλες τις διαθέσιμες θέσεις στην Ελλάδα μέσα από το CollegeLink!

Πότε πρέπει να στείλω συνοδευτική επιστολή;

  • Σίγουρα, όταν η αίτηση για μια θέση εργασίας, ζητάει ο υποψήφιος να στείλει και συνοδευτική επιστολή, αποτελεί υποχρεωτικό πεδίο. Αν το παραβλέψεις, δείχνει αμέλεια και όχι έντονη επιθυμία για την εν λόγω θέση.

  • Αν στο άνοιγμα μιας θέσης, δεν ζητούν από τον υποψήφιο να στείλει συνοδευτική επιστολή, δεν είναι υποχρεωτικό να στείλεις. Ωστόσο, αν τη συμπεριλάβεις θα είναι bonus για σένα!

Τι θα κερδίσω αν στείλω συνοδευτική επιστολή;

  • Πολλές φορές, η συνοδευτική επιστολή έχει πιο ισχυρό ρόλο από το ίδιο το βιογραφικό, καθώς εκεί συγκεντρώνει όλους τους λόγους που επιθυμείς να σε προσλάβουν και γιατί αποτελείς τον ιδανικό υποψήφιο.

  • Δείχνεις πόσο πολύ σε ενδιαφέρει η θέση εργασίας και κατά πόσο ταιριάζει με την προηγούμενη επαγγελματική σου εμπειρία.

  • Δηλώνεις μέσω της συνοδευτικής επιστολής ότι έχεις ικανότητες στη συγγραφή, είναι επίσης ένα δείγμα γραφής και αυτό!

  • Θα ξεχωρίσεις από τις υπόλοιπες αιτήσεις και θα φανεί ότι δεν στέλνεις μαζικά σε εταιρείες το βιογραφικό σου, περιμένοντας κάποιος να σε καλέσει σε συνέντευξη.

  • Είναι ένας εύκολος τρόπος να κάνεις self-branding!

  • Θα έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες να σε καλέσουν για συνέντευξη.

Η αποστολή βιογραφικού σημειώματος χωρίς συνοδευτική επιστολή θα μπορούσε να παραλληλιστεί με τη συνάντηση σου με τον μελλοντικό σου εργοδότη χωρίς να παρουσιάσεις τον εαυτό σου. Η συνοδευτική επιστολή πρέπει να πείσει τον αναγνώστη να διαβάσει το βιογραφικό σου και να το κατατάξει στα επικρατέστερα! Μπορεί η πρώτη σου συνέντευξη για δουλειά να είναι πιο κοντά από όσο περίμενες!

Δες όλες τις διαθέσιμες θέσεις στην Ελλάδα μέσα από το CollegeLink!