Human Resources in the days of Covid-19

By Collegelink Team

Μπορεί η καθημερινότητά μας τις τελευταίες ημέρες να έχει αλλάξει σε πολύ μεγάλο βαθμό, αλλά είναι απολύτως αναγκαίο να παραμείνουμε σε κατάσταση κανονικότητας! Για αυτό, και όλοι εμείς σήμερα πρέπει να επιλέξουμε να παραμείνουμε οι εκπρόσωποι των Human Resources και όχι των Stress Resources. 

Είτε αυτό λέγεται work from home, είτε cocooning, είτε social distancing, είναι απαραίτητο να αγκαλιάσουμε κάθε άσχημη κατάσταση και συνέπεια παραμένοντας αισιόδοξοι, ο ένας δίπλα στον άλλον και μακριά από κάθε είδους πανικό. Είναι απαραίτητο να παραμείνουμε οι εαυτοί μας!

Για αυτό και εμείς σήμερα, θα θέλαμε να σας συστήσουμε την καινούρια μας σελίδα με τίτλο HR from Home που θα ενημερώνεται διαρκώς προκειμένου να λάβετε όλες τις χρήσιμες απαντήσεις στα ερωτήματα που σας έχουν δημιουργηθεί σχετικά με τις υλικοτεχνικές και διαπροσωπικές συνθήκες που φέρει μαζί του ο νέος κορωνοϊός. 

Γενικές ρωτήσεις και απαντήσεις για το νέο κορωνοϊό SARS–CoV-2

Απομακρυσμένη Εργασία

Συμβουλές και εργαλεία για την απομακρυσμένη εργασία!

Σε αυτές, λοιπόν, τις δύσκολες συνθήκες υπάρχει μια απόφαση που μπορεί να παρθεί σήμερα και να μας ευνοήσει πολύ περισσότερο στο μέλλον. Να επενδύσουμε σε κάθε διαθέσιμη νέα τεχνολογία και να την αξιοποιήσουμε στο έπακρο ακολουθώντας τις παρακάτω τακτικές. Ποιές είναι αυτές;

5 tips για να διαχειριστείτε τους remote εργαζομένους σας!

Επικρατεί κοινώς μια εσφαλμένη αντίληψη ότι οι απομακρυσμένοι εργαζόμενοι δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες δυσκολίες στην εργασία τους. Αυτή η ιδέα έχει διαστρεβλώσει την αλήθεια που κρύβεται πίσω από τις προκλήσεις που συναντάνε οι εργαζόμενοι αυτοί και όσους διαχειρίζονται το απομακρυσμένο εργατικό δυναμικό. Εν τω μεταξύ, η απομακρυσμένη εργασία είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα είδη απασχόλησης και γίνεται η πιο hot τάση εργασίας του 2020.

10 Τρόποι να αυξήσετε την αποδοτικότητα των εργαζομένων σας!

Οι εργοδότες θα πρέπει να αναζητήσουν τρόπους βελτίωσης της ισορροπίας εργασίας-προσωπικής ζωής των εργαζομένων τους. Η λήψη κατάλληλων μέτρων θα είχε πολλάπλα οφέλη τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους εργοδότες. Ως ηγέτης της εταιρείας, θα πρέπει να το έχετε αυτό κατά νου όταν αρχίζετε να αναπτύσσετε και να εφαρμόζετε στρατηγικές για τη δημιουργία μιας εταιρικής κουλτούρας που δίνει προτεραιότητα στην ισορροπία εργασίας-προσωπικής ζωής.

Συνέντευξη μέσω Βίντεο

Πώς να πραγματοποιήσετε μια επιτυχημένη βίντεο συνέντευξη;

Ρίχνοντας μια ματιά στον σύγχρονο κόσμο διαπιστώνει κανείς εύκολα ότι όλα κινούνται τόσο γρήγορα με την τεχνολογία να εξελίσσεται ακόμη ταχύτερα. Βέβαια, χάρη στις νέες αυτές τεχνολογίες όπως το Skype, το Google Hangouts και όλες τις υπόλοιπες κορυφαίες πλατφόρμες για βίντεο συνεντεύξεις, και η διαδικασία πρόσληψης περνάει πλέον σε άλλο επίπεδο.

10 πλατφόρμες για να πραγματοποιήσετε συνεντεύξεις μέσω βίντεο!

Αν τολμήσουμε να αναφερθούμε στις τρέχοντες τάσεις στον κλάδο του Ανθρώπινου Δυναμικού (Human Resources – HR), θα ήταν σίγουρα μεγάλο παράπτωμα να μην θίξουμε τις συνεντεύξεις μέσω βίντεο. Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, θεωρούμε πως είναι η κατάλληλη στιγμή να σας αποκαλύψουμε τη λίστα με τις αγαπημένες μας πλατφόρμες για συνεντεύξεις μέσω βίντεο.

Πρότυπο email πρόσκλησης σε βίντεο συνέντευξη!

Όταν λοιπόν καταλήξετε στους κατάλληλους για εσάς υποψηφίους, μπορείτε να αξιοποιήσετε το παρακάτω πρότυπο μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προκειμένου να τους προσκαλέσετε για συνέντευξη μέσω βίντεο.

…Και ως συνάδελφοι, όλοι μαζί θα το περάσουμε και αυτό!

Περισσότερα άρθρα σχετικά με τη διαχείριση εργαζομένων και την απομακρυσμένη εργασία θα βρείτε στο blog μας!

Βρείτε τα επόμενα ταλέντα σας μέσα από την CollegeLink!