I choose my comfort zone in the days of Covid-19

By Collegelink Team

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η αλλαγή δεν έρχεται από τη ζώνη ασφαλείας σου. Μετά έρχονται, όμως, κάτι στιγμές σαν κι αυτές που διανύουμε αυτή την περίοδο, όπου η ζώνη ασφαλείας σου γίνεται ο καλύτερός σου φίλος.

Στιγμές που έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις και να αγκαλιάσεις τον εαυτό σου. Να κάνεις ένα βήμα πίσω από τα ταξίδια, τα ποτά και τους καφέδες και να σκεφτείς ξανά τις αποφάσεις σου. Να παραμερίσεις το φόβο, τη μιζέρια, όλες τις δεύτερες σκέψεις που σε κατακλύζουν και να ονειρευτείς.

Στιγμές που πρέπει να μείνεις σπίτι. Να βρεις αυτό που σε πορώνει, ώστε να το κάνεις επάγγελμα. Να αφιερώσεις λίγο ή πολύ χρόνο στην καριέρα σου! 

Για αυτό και εμείς, σου ετοιμάσαμε μια λίστα προετοιμασίας. Με συμβουλές βιογραφικού, συνέντευξης, ταινίες και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Για να βγεις μετά εκεί έξω και να τα δώσεις όλα για όλα!

Βρες την εταιρεία που θα δώσεις την επόμενή σου συνέντευξη μέσα από το CollegeLink!

Remote εργασία

Remote εργασία: Πώς να παραμείνεις παραγωγικός δουλεύοντας από το σπίτι;

Remote εργασία… Είτε έχεις ξανακούσει τον όρο είτε όχι, σε ενημερώνουμε ότι αποτελεί την πλέον πιο δημοφιλή τάση στην αγορά εργασίας. Κάτι σαν το animal print στη μόδα ένα πράγμα.

Ωστόσο, παρόλο που η δημοτικότητά της αυξάνεται ολοένα και περισσότερο, δεν παύει να δημιουργεί αρκετές προκλήσεις, ιδιαίτερα για όλους τους νεοεισερχόμενους υποψηφίους. Για αυτό, προκειμένου να μην πέσεις και εσύ στην παγίδα, διάβασε μερικά tips που έχουμε να σου προτείνουμε…

Συνέντευξη για δουλειά 

Πώς να απαντήσεις σωστά στις ερωτήσεις συνέντευξης!

Ατομική, ομαδική, τηλεφωνική ή συνέντευξη μέσω skype; Με οποιοδήποτε τρόπο κι αν κληθείς να δώσεις την επόμενή σου συνέντευξη εργασίας, μάθε πώς να απαντήσεις σωστά σε όλες τις ερωτήσεις συνέντευξης!

Elevator Pitch: Τι είναι και πώς να το εφαρμόσεις στην αναζήτηση εργασίας!

Είσαι έτοιμος για τη βόλτα της επαγγελματικής ζωής σου με το ασανσέρ; Ρίξε μια ματιά στον παρακάτω οδηγό και πάτα το κουμπί για την κορυφή!

Βίντεο συνέντευξη: Συμβουλές και εργαλεία για την προετοιμασία σου!

Η συμμετοχή σου σε μια βίντεο συνέντευξη δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνει με τρόπο επιπόλαιο και χωρίς προετοιμασία. Για αυτό, πάμε να δούμε μαζί τι πρέπει να έχεις κατά νου. 

Συνοδευτική επιστολή βιογραφικού

Πώς γράφεις μια επιτυχημένη συνοδευτική επιστολή βιογραφικού με email;

Με τα χέρια σου να τρέμουν, ανοίγεις το προσωπικό σου email. Έπειτα, δειλά δειλά επισυνάπτεις το βιογραφικό σου σημείωμα και αναφωνείς ‘’Και τώρα τι;’’. Πρέπει να συμπεριλάβω τη συνοδευτική επιστολή βιογραφικού στον κορμό του email, να την επισυνάψω ξεχωριστά ή και τα δύο; Ποια είναι η ιδανική μορφή, έκταση, γραφή και σε ποιον πρέπει να την αποστείλω; Εισπνοή, εκπνοή και πάμε να συζητήσουμε – από την αρχή μέχρι το τέλος – όλα αυτά που μια συνοδευτική επιστολή βιογραφικού με email πρέπει να περιέχει.

Συνοδευτική επιστολή βιογραφικού: Πώς να τη γράψεις σωστά!

Η θέση εργασίας των ονείρων σου βρίσκεται μπροστά στα μάτια σου. Έχεις σουλουπώσει το βιογραφικό σου και ήρθε η ώρα να κατακτήσεις το μέλλον σου συντάσσοντας τη συνοδευτική επιστολή του βιογραφικού σου.

Βιογραφικό Σημείωμα

Ο απόλυτος οδηγός για να δημιουργήσεις το επαγγελματικό σου προφίλ στο CollegeLink!

Όταν δεν βρίσκεσαι σε ενεργή αναζήτηση εργασίας, το προφίλ σου στο CollegeLink μοιάζει λίγο παραμελημένο – η μαμά σε παρακολουθεί! Όμως, κανείς δεν ξέρει αύριο η μέρα τι θα φέρει.

Για αυτό, έχουμε καταγράψει όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις – από την επιλογή του τομέα επαγγελματικής σου εξειδίκευσης μέχρι τη σύνταξη μιας συγκλό επικεφαλίδας. Εφαρμόζοντας μία μία τις συμβουλές μας θα δεις ότι το προφίλ σου θα λάμψει και εσύ θα γίνεσαι πλέον αντιληπτός από όλο και περισσότερους υπευθύνους εργασίας.

Βιογραφικό σημείωμα φόρμα: Έτοιμο Πρότυπο!

Είτε ψάχνεις για θέση πρακτικής ή για μία entry-level θέση, το πρώτο βήμα για να βρεις την δουλειά των ονείρων σου είναι αρχικά να έχεις ένα δυναμικό βιογραφικό. Πώς μπορείς όμως να βεβαιωθείς ότι το βιογραφικό σου είναι αποτελεσματικό και επαγγελματικό;

Πώς να ανανεώνεις γρήγορα και εύκολα το βιογραφικό σου!

Ένας από τους λόγους που είναι δύσκολο να ανανεώσεις τις πληροφορίες στο βιογραφικό είναι ότι ο χρόνος περνάει γρήγορα και οι καθημερινές επιτυχίες και η ανάληψη νέων καθηκόντων ξεθωριάζουν στη μνήμη σου. Αν δυσκολεύεσαι να θυμηθείς το πρόγραμμα σου την προηγούμενη Παρασκευή, πώς θα μπορείς να ανακαλέσεις τις καλύτερες στιγμές σου επαγγελματικά, στο τέλος κάθε χρόνου;

Ανάπτυξη Καριέρας

Ποια είναι τα 7 πιο δημοφιλή επαγγέλματα για το 2020;

Προτού αρχίσεις να στέλνεις βιογραφικά ρίξε και μια ματιά στη λίστα που σου έχουμε ετοιμάσει με τα πιο δημοφιλή επαγγέλματα για το 2020.

Αυτές είναι οι ταινίες που θα αλλάξουν την επαγγελματική σου ζωή!

Συνήθως, μια βόλτα στο σινεμά συνδυάζεται με extra αλατισμένα popcorn, πελώρια κουτιά αναψυκτικών, συγκινήσεις, δράμα και πηγαίους κραδασμούς γέλιου. Ωστόσο, κάπου εκεί ανάμεσα στα ατελείωτα συναισθήματα – και στους κοιλιακούς του Brad – υπάρχουν και αυτές οι ταινίες που, αν τις προσέξεις λεπτομερώς, έχουν να σου προσφέρουν μερικές χρήσιμες συμβουλές για την καριέρα σου. 

Κάθισε, λοιπόν, αναπαυτικά στον καναπέ σου, αγκάλιασε το μπολ με τα pop corn σου και άνοιξε το σημειωματάριο σου, γιατί σου έχουμε 4 ταινίες – και 1 Oscar – μέσα στις επαγγελματικές συμβουλές.

Είσαι έτοιμος; Κάθισε αναπαυτικά στον καναπέ σου, πάρε μολύβι, χαρτί και… μείνε συντονισμένος, γιατί σου ετοιμάζουμε και επιπλέον homework!

Για περισσότερες συμβουλές βιογραφικού, συνέντευξης και καριέρας γενικότερα ρίξε μια ματιά στο blog μας!

Βρες την εταιρεία που θα δώσεις την επόμενή σου συνέντευξη μέσα από το CollegeLink!