Τελειώνει όπου να ‘ναι η εξεταστική και η φάση είναι καλοκαιρινή πρακτική άσκηση!

By Collegelink Team

Η εξεταστική τελειώνει και το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά…αλλά δεν πρέπει να παρασυρθείς!

Ναι το ξέρω ότι το μόνο που σκέφτεσαι αυτή τη στιγμή είναι οι διακοπές, τα μπάνια και οι καλοκαιρινές έξοδοι. Και εδώ θα σου πω ότι πολύ καλά κάνεις, δεν είσαι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος ΑΛΛΑ μήπως είναι ώρα αυτό το καλοκαίρι να αλλάξεις τις προτεραιότητες σου;
Δεν θέλουμε να είμαστε οι κακοί της υπόθεσης, αλλά το καλύτερο πράγμα που θα μπορούσες να κάνεις αυτό το καλοκαίρι για να βοηθήσεις το μελλοντικό σου εαυτό θα ήταν να κάνεις μία καλοκαιρινή πρακτική!
Σε καμία περίπτωση δεν είναι το ιδανικό καλοκαίρι, αλλά μπορεί να γίνει μία εξαιρετική εμπειρία που σίγουρα θα δώσει νέα ώθηση στην καριέρα σου.

Κανονικά θα έπρεπε να σε έχουμε πείσει ήδη ότι αυτό το καλοκαίρι ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ πρακτική άσκηση αλλά αν θέλεις επιπλέον λόγους, έχουμε αρκετούς 😉

1. Δοκίμασε τις γνώσεις και τις δεξιότητες σου

Σίγουρα στη σχολή έχεις μάθει πολλά πράγματα, ίσως και έξω από αυτή. Έχεις ασχοληθεί με projects και εργασίες, έχεις δουλέψει με διάφορες ομάδες αλλά καμία από αυτές τις εμπειρίες δεν μπορεί να προσομοιώσει το τι θα αντιμετωπίσεις σε μία πραγματική δουλειά στο αντικείμενο σου. Είναι καλό να έχεις δει και αντιμετωπίσει αυτές τις δυσκολίες πριν την 1η σου πραγματική δουλειά!

2. Απόκτησε πραγματική εμπειρία από κάποιο εργασιακό περιβάλλον

Αντίστοιχα με τις τεχνικές και πρακτικές δυσκολίες που θα αντιμετωπίσεις στην 1η σου εργασιακή εμπειρία θα έρθουν και οι προκλήσεις που έχει ένας εργασιακός χώρος.

Ο τρόπος που συμπεριφέρεσαι σε μία εταιρία, απέναντι σε κάποιον προϊστάμενο, ακόμη και απέναντι στους συναδέλφους σου διαφέρει πολύ από την αντιμετώπιση που μπορείς να έχεις απέναντι σε συμφοιτητές και συνεργάτες σε μη εργασιακά projects.

3. Ξεκαθάρισε το εργασιακό σου μονοπάτι

Τελειώνει η σχολή και μετά τι; Ξόδεψες 4+ χρόνια να σπουδάσεις σε ένα αντικείμενο και τώρα ήρθε η ώρα να δουλέψεις! Αλλά σε τι; Για παράδειγμα αν σπουδάζεις μάρκετινγκ και κάνεις την πρακτική σου θα καταλάβεις ότι δουλειά σου δεν είναι το να σκέφτεσαι ωραίες ατάκες και να σχεδιάζεις διαφημιστικά σποτάκια.

4. Βρες μέντορες

Μία από τις σημαντικότερες παραμέτρους που θα καθορίσουν την καριέρα σου έχει να κάνει με τους ανθρώπους που θα σε καθοδηγήσουν και θα προσπαθήσουν να σε αναπτύξουν. Προσπάθησε λοιπόν να βρεις κάποιον τον οποίο θαυμάζεις, να τον πείσεις ότι αξίζεις και να τον αφήσεις να σε καθοδηγήσει από πολύ νωρίς προς την εργασιακή σου ωριμότητα.

5. Βοηθάει στο χτίσιμο του βιογραφικού σου

Duh, ναι είναι ξεκάθαρο, ναι δεν χρειάζεται καν να το αναφέρουμε. Αλλά πίστεψε με, επειδή τα μάτια μας έχουν δει και ακούσει πολλά θα σου το πω ρητά: Το πτυχίο είναι καλό, αλλά πια δεν είναι αρκετό. Ο κάθε νέος εργοδότης θέλει να δει από εσένα να έχεις κάνει πράγματα στη ζωή σου. Να έχεις κάνει πράγματα πέρα από τις σπουδές σου!

6. Μπορεί να βρεις το μελλοντικό σου εργοδότη

Πάρα πολλές μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις ανοίγουν πολύ συχνά κύκλους πρακτικής άσκησης. Αυτές οι εταιρίες χρησιμοποιούν την πρακτική σαν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να αξιολογήσουν την προσωπικότητα και την εργασιακή απόδοση του κάθε υποψηφίου σε πραγματικές συνθήκες ώστε να υπάρχει μία αναφορά για αυτόν όταν θα είναι έτοιμος να βρει την 1η του δουλειά!

7. Μπορεί να είναι μια μοναδική εμπειρία που θα διασκεδάσεις πραγματικά

Όσο και αν αρνείσαι να το πιστέψεις αυτή τη στιγμή, μπορεί να συμβεί. Μία καλοκαιρινή πρακτική δεν είναι καταναγκαστικό έργο. Και την άδεια σου θα έχεις(μικρή εννοείται) και ΠΑΡΑ πολλά πράγματα θα μάθεις και εξαιρετικά ενδιαφέροντες νέους ανθρώπους θα γνωρίσεις!

Με λίγα λόγια, άσε τις δικαιολογίες και πάρτο απόφαση! Αυτό το καλοκαίρι θα κάνεις πρακτική άσκηση!

Φτιάξε τώρα το profile σου στο CollegeLink και αναάλυψε την ιδανική ευκαιρία για εσένα!