Μη φοβηθείτε να απορρίψετε τις αιτήσεις σας

By Collegelink Team

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τους recruiters, είναι το πώς θα απορρίψουν μία αίτηση υποψηφίου, χωρίς ωστόσο να πλήξουν το employer brand τους. Στην προσπάθειά σας να βρείτε τον “A player”, σίγουρα θα έρθετε αντιμέτωποι με υποψηφίους οι οποίοι δεν ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές που έχετε θέσει ως εταιρία. Πέραν του γεγονότος ότι είναι άβολο να αρνηθείτε  μία ευκαιρία απασχόλησης σε έναν νεαρό επαγγελματία, μπορεί ο τρόπος με τον οποίον θα τον απορρίψετε να έχει αντίκτυπο στη φήμη της εταιρίας σας. 

Είναι πολύ σημαντικό να μπορείτε να κάνετε Reject μία αίτηση, χωρίς να του “κόβετε” τα φτερά, αλλά δίνοντας του ώθηση να εργαστεί πιο σκληρά και να επανέλθει σε μελλοντική ανάγκη του οργανισμού σας

Στην CollegeLink είμαστε εδώ για να σας δείξουμε τρόπους με τους οποίους μπορείτε να αρνηθείτε μία θέση σε υποψήφιο χωρίς να αποδυναμώσετε το employer brand σας, διατηρώντας ταυτόχρονα το συγκεκριμένο υποψήφιο στο talent pool σας. Ας μην ξεχνάμε ότι παρέχοντας ένα ειλικρινές κι ολοκληρωμένο feedback στον υποψήφιο, τον βοηθάτε να εντοπίσει τις αδυναμίες του και να αναπτυχθεί πάνω σε αυτές.

1. Απορρίψτε την αίτηση του υποψηφίου μέσω email

Η αποστολή email, είναι ο πιο κοινός τρόπος να απορρίψετε έναν υποψήφιο κι ίσως ο πιο εύκολος. Δημιουργώντας ένα template και προσαρμόζοντάς το αναλόγως τη θέση και τον υποψήφιο στον οποίο απευθύνεστε, μπορείτε να ολοκληρώσετε εύκολα και γρήγορα τη συγκεκριμένη διαδικασία, χωρίς να καταβάλει πολύ χρόνο.

2. Απορρίψτε την αίτηση του υποψηφίου μέσω τηλεφώνου

Ειδικότερα στις μικρότερες επιχειρήσεις οι recruiters χρησιμοποιούν το τηλέφωνο, προκειμένου να ενημερώσουν τους υποψηφίους πως δεν επιλέχθηκαν για τη συγκεκριμένη θέση. Ένα από τα σημαντικότερα πλεονέκτημα της συγκεκριμένης τακτικής, είναι πως ο recruiter έχει τη δυνατότητα να κατευνάσει την αρνητική χροιά της συγκεκριμένης συζήτησης, να δείξει το ενδιαφέρον του για τον επαγγελματία που έχει στην απέναντι γραμμή, εξηγώντας του τους λόγους για τους οποίους δεν επιλέχθηκε.

3. Απορρίψτε την αίτηση του υποψηφίου μέσω της CollegeLink πλατφόρμας

Στο CollegeLink έχουμε κάνει τη συγκεκριμένη διαδικασία, ακόμη πιο απλή! Το μόνο που χρειάζεται, είναι να πατήσετε το Reject Button στο Applications Sectors.

Αυτόματα, ο υποψήφιος λαμβάνει ειδοποίηση στο email του.

Θυμηθείτε ότι κάνοντας Reject μία αίτηση, δε σημαίνει ότι απορρίπτετε τον υποψήφιο. Με το να διαχειρίζεστε την αίτηση του, δείχνετε ότι ως εταιρία  σέβεστε τους ανθρώπους που σας επιλέγουν. Ακολουθώντας τη συγκεκριμένη πρακτική, όχι μόνο τον διατηρείτε στο Talent Pool σας για μελλοντική ανάγκη, αλλά δημιουργείτε και θετικό word of mouth!

Βρείτε το επόμενα ταλέντα σας στην CollegeLink!