MIT GSW 2023: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα μοναδικό διεθνές γεγονός για την Τεχνολογία και την Νεοφυή Επιχειρηματικότητα – Eσύ θα λείπεις;

By CollegeLink Team
To MIT GSW 2023 στο Μέγαρο Μουσικής στις 30 και 31 Μαρτίου 2023

Το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT) φέρνει την παγκοσμίου φήμης τεχνογνωσία του στη τεχνολογία και την επιχειρηματικότητα στην Αθήνα στις 30 και 31 Μαρτίου 2023 για το 25ο Global Startup Workshop. Η μοναδική αυτή εκδήλωση προσφέρει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να μάθουν από τους καλύτερους στην καινοτομία και να αναπτύξουν το επιχειρηματικό τους πνεύμα.

Με πρόσβαση σε περισσότερα από 15 πάνελ συζητήσεων, εξέχοντες κεντρικούς ομιλητές, και σεμινάρια, οι συμμετέχοντες θα αποκομίσουν τη συλλογική γνώση ειδικών που συνδέονται με το MIT, επιτυχημένων επιχειρηματιών και επενδυτών. Επίσης, 600+ συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν σε μια πρακτική εμπειρία και να μοιραστούν πληροφορίες σχετικά με τις πιο υποσχόμενες ευκαιρίες στην τεχνολογία.

Δες αναλυτικά τους ομιλητές στο site.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί Startup Pitch Competition, όπου όλες οι διαγωνιζόμενες ομάδες θα έχουν την ευκαιρία προβολής και θα διεκδικήσουν χρηματικά βραβεία και δωρεάν εξειδικευμένες υπηρεσίες. Όλες οι ομάδες που θα επιλεγούν, θα έχουν τη δυνατότητα προβολής τους κατά τη διάρκεια των Τεχνολογικών Παρουσιάσεων του Συνεδρίου ενώ σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα προβάλουν το προϊόν/υπηρεσία τους το οποίο και θα προεπιλεγεί για να συμμετάσχει στο επόμενο πρόγραμμα επιτάχυνσης του MITEF τον Οκτώβριο 2023. 

«Αυτή είναι μία μοναδική ευκαιρία να μάθει κανείς από κάποιους από τους καλύτερους στον κόσμο στον τομέα της τεχνολογίας, να γίνει κοινωνός ανεκτίμητων γνώσεων και να συνταυτισθεί με ανθρώπους παρόμοιας νοοτροπίας» δηλώνει η Daniela Gorza, μία από τις συν – διευθύντριες του MIT GSW. O Farhan Khodaee, ένας άλλος από τους συν – διευθυντές πρόσθεσε στα ανωτέρω «Εκείνο που επιδιώκουμε είναι να έχουμε σοβαρή επίδραση προσφέροντας και σε άλλες αγορές την εξειδίκευση και γνώση του ΜΙΤ στην υψηλή τεχνολογία και την επιχειρηματικότητα, μία εξειδίκευση και γνώση που βοήθησε τα μέγιστα στην ίδρυση πολλών νεοφυών επιχειρήσεων στο ΜΙΤ» Ο Γεράσιμος Σπυριδάκης, Πρόεδρος του MITEF Greece, που φιλοξενεί το Συνέδριο, δήλωσε «Αυτό το συνέδριο είναι μια ανεκτίμητη πηγή για νεοφυείς επιχειρήσεις που επιθυμούν να αναπτύξουν ουσιαστικές σχέσεις μέσα στο δίκτυο της παγκόσμιας κοινότητας startup και να κάνουν δυνητικά μετασχηματιστικές αλλαγές για την επιχείρησή τους. Κάθε ιδέα που θα  συζητηθεί στο συνέδριο έχει τη δυνατότητα να φέρει την επανάσταση σε μια νεοφυή επιχείρηση. Το ίδιο και η δημιουργία συνδέσεων με άτομα με επιρροή και πρόσβαση σε πόρους», ενώ η Αντιγόνη Μολοδάνωφ, Εκτελεστική Διευθύντρια του MITEF Greece, πρόσθεσε «Το MIT GSW δεν είναι ένα απλό συνέδριο.Είναι παγκόσμιο, είναι στοχευμένο. Αφορά το σήμερα και συνομιλεί με το μέλλον. Στα 25 χρόνια που διοργανώνεται, έχει επιτύχει να δημιουργήσει ένα ιδανικό προορισμό για τη νεοφυή επιχειρηματική κοινότητα παγκοσμίως. Μία κοινότητα γνώσης που δίνει ευκαιρίες δικτύωσης και διασύνδεσης,αλλά και εξερεύνησης στρατηγικών και λύσεων αιχμής. Στην 25χρονη πορεία του έχει κατορθώσει να επιτύχει τους σκοπούς του στο συνεχώς εξελισσόμενο επιχειρηματικό τοπίο μέσα στο οποίο δραστηριοποιείται». 

Το MIT GSW 2023 τελεί υπό την Αιγίδα των Υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, της Περιφέρειας Αττικής καθώς και του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου. Υποστηρίζεται από το  Επιχειρηματικό Κέντρο Martin Trust, το Κέντρο Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Legatum και το Πρόγραμμα Επιτάχυνσης της Επιχειρηματικότητας REAP. Στην διοργάνωση συμμετέχουν ο Σύλλογος Ελλήνων Αποφοίτων του MIT και το Hellenic Innovation Network.

Εγγράψου εδώ και ζήσε αυτή την μοναδική εμπειρία!

Για έγκαιρη αγορά μαθητικών εισιτηρίων η τιμή είναι 30 ευρώ. Θα παρέχεται έκπτωση για ομάδες και Πανεπιστήμια. Όσοι εγγραφούν πριν την 1η Μαρτίου, θα  διεκδικήσουν ένα από τα 200 βιβλία “Disciplined Entrepreneurship” με την ιδιόχειρη υπογραφή του Bill Aulet.