Μπορεί το ChatGPT να φτιάξει το βιογραφικό σου;

By CollegeLink Team

Ίσως αναρωτιέσαι αν μπορεί το Chatgpt να φτιάξει το βιογραφικό σου…

Κι αν ναι, θα είναι επιτυχημένο το αποτέλεσμα; 

Σίγουρα θα έχεις δει ότι το AI και τα chatbots έχουν γίνει trend το τελευταίο διάστημα, ακόμα και στην αναζήτηση εργασίας. Και όχι τυχαία. Σε βοηθούν να δομήσεις ένα κείμενο, όπως το cover letter, να πάρεις ιδέες και έμπνευση αλλά και να διασταυρώσεις πληροφορίες. 

Επειδή μας αρέσουν πολύ οι προκλήσεις, είπαμε να δοκιμάσουμε να φτιάξουμε ένα βιογραφικό με την βοήθεια του ChatGPT. Πάμε να δούμε μαζί την διαδικασία! 

Περιεχόμενα

Βρες την θέση που σε ενδιαφέρει

Σου προτείνουμε να βρεις πρώτα την αγγελία μιας θέσης που σε ενδιαφέρει, έτσι ώστε να δημιουργήσεις μια version του cv σου πατώντας πάνω στην περιγραφή και τις απαιτήσεις του ρόλου. 

Πως θα το κάνεις αυτό; 

Μα φυσικά κάνοντας μια αναζήτηση ανάμεσα στις 400+ ανοιχτές θέσεις εργασίας που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην πλατφόρμα μας! 

Επιλέγοντας τα κατάλληλα φίλτρα, όπως στην εικόνα παρακάτω, θα σου εμφανιστούν θέσεις σχετικές με τις επιλογές σου. 

Κατάγραψε την εμπειρία, τις σπουδές και τα skills σου

Πριν κάνεις οτιδήποτε άλλο, άνοιξε ένα doc και συγκέντρωσε τις παρακάτω πληροφορίες για να σου είναι πιο εύκολο να τις αξιολογήσεις και να τις “ματσάρεις” με τις αρμοδιότητες του ρόλου που σε ενδιαφέρει:

 • Ένα σύντομο summary της εμπειρίας σου
 • Προηγούμενες θέσεις που έχεις εργαστεί με μερικά bullets για το τι έκανες στην κάθε μία
 • Εκπαίδευση και projects που συμμετείχες στην σχολή 
 • Skills (hard & soft) 
 • Ξένες γλώσσες

 

Θα τις χρειαστούμε παρακάτω για το ChatGPT.

CV Template

Χρησιμοποίησε την πλατφόρμα μας για να πατήσεις πάνω σε template το οποίο μπορείς να κατεβάσεις και σε pdf!

Μπορείς να το κάνεις αυτό φτιάχνοντας δωρεάν το προφίλ σου στην πλατφόρμα της CollegeLink.

Στο τέλος μπορείς να δεις το βιογραφικό σου όπως φαίνεται στην παρακάτω σελίδα και αν πατήσεις στο section jobs που υπάρχει πάνω στο κέντρο, θα οδηγηθείς στις θέσεις εργασίας που είναι διαθέσιμες και ταιριάζουν στο προφίλ σου: 

Έχοντας λοιπόν τώρα όλα τα στοιχεία που χρειάζεται να συμπεριλάβεις στο βιογραφικό σου και έχοντας βρει την θέση στην οποία θέλεις να κάνεις αίτηση, μπορούμε να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα. Ας πάρουμε την αγγελία μια θέσης React developer ως παράδειγμα: 

 

Πάμε να φτιάξουμε ένα ανταγωνιστικό βιογραφικό με το chatGPT

Έχοντας από την μια τις πληροφορίες για το επαγγελματικό σου background και από την άλλη την περιγραφή της θέσης που σε ενδιαφέρει, μπορείς να δημιουργήσεις το βιογραφικό σου με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι κομμένο και ραμμένο για τη θέση που αιτείσαι. 

Κι εδώ λοιπόν πάμε να ζητήσουμε την βοήθεια του chatGPT.

Του ζητήσαμε να μας προτείνει το ιδανικό βιογραφικό με διαφορετικούς τρόπους και βρήκαμε τον αποτελεσματικότερο, όπου με μια μόνο ερώτηση θα καταφέρεις να πάρεις ένα αποτέλεσμα πολύ κοντά σε αυτό που ψάχνεις! 

Συγκεκριμένα κάναμε την ερώτηση που φαίνεται στην παρακάτω εικόνα, και προσθέσαμε και την περιγραφή του παραπάνω ρόλου για React Developer: 

Προσθέσαμε και κάποια στοιχεία για την προϋπηρεσία και τις γνώσεις. Θα σου προτείναμε να εμπλουτίσεις την ερώτηση σου με ακόμα περισσότερες και πιο συγκεκριμένες πληροφορίες, για να σου βγάλει ένα αποτέλεσμα που θα αντανακλά όσο το δυνατόν περισσότερο την εμπειρία και τις γνώσεις σου – αυτές δηλαδή που κατέγραψες στο doc που σου προτείναμε παραπάνω! 😉 Επίσης, φανταζόμαστε πως δεν θέλεις να έχεις παρόμοιο cv με οποι@δήποτε άλλ@ που θα θέσει αντίστοιχο ερώτημα στο chatGPT.

Το αποτέλεσμα που μας έδωσε το chatgpt

Τι παρατηρούμε; 

 • Αρχικά είναι εντυπωσιακό το πόσο αναλυτικά παρουσιάζει τα skills, ενώ εμείς του δώσαμε μόνο λίγες πληροφορίες
 • Στην περιγραφή της προϋπηρεσίας επίσης έχει ταιριάξει τις πληροφορίες που δώσαμε με τον ρόλο που κάνουμε αίτηση, τονίζοντας με ξεκάθαρο και αναλυτικό τρόπο τις πληροφορίες που θέλει να δει ο εργοδότης στο βιογραφικό μας
 • Παρότι μοιραστήκαμε την πληροφορία ότι η προϋπηρεσία 2 ετών αφορά εμπειρία σε δύο διαφορετικές εταιρείες, αυτό δεν το εφάρμοσε κάπου στο cv που δημιούργησε. Αυτό σημαίνει ότι θα βοηθούσε να κάνεις πιο συγκεκριμένη την πληροφορία, αναφέροντας πχ. ονόματα των εταιρειών και διάστημα που εργάστηκες εκεί. 

 

Extra tips για να απογειώσεις το βιογραφικό σου

Τώρα λοιπόν που έχεις στα χέρια σου ένα πολύ καλό παράδειγμα βιογραφικού, ας δούμε τι άλλες βελτιώσεις μπορείς να κάνεις πριν το ανεβάσεις στην πλατφόρμα της CollegeLink και κάνεις apply στην θέση που σε ενδιαφέρει: 

 • Συμπεριέλαβε μετρήσιμα δεδομένα όπου μπορείς, για να δείξεις το impact της δουλειάς σου
 • Θέσε ένα έξτρα ερώτημα στο chatGPT στο thread που έχεις ήδη ανοίξει, ρωτώντας για το “Τι λείπει από το βιογραφικό σου σύμφωνα με τον ρόλο”, “Ποια επιπλέον skills είναι χρήσιμα για τον ρόλο” και έχεις τυχόν παραλείψει ή θα ήταν καλό να αναπτύξεις;
  Bonus tip: Αυτό θα σε βοηθήσει κυρίως στο επόμενο στάδιο, της συνέντευξης, μιας και θα μπορείς να προετοιμάσεις μια απάντηση σε περίπτωση που σε ρωτήσουν αν γνωρίζεις για παράδειγμα να χειρίζεσαι το x εργαλείο. Ή στη συνοδευτική σου επιστολή να αναφέρεις ότι έχεις ξεκινήσει ήδη να παρακολουθείς το Χ σεμινάριο ή να μαθαίνεις το Υ tool.
 • Ζήτα από το chatGPT να κάνει ένα τσεκ το τελικό cv για να αποφύγεις ανακριβείς πληροφορίες και συντακτικά/ορθογραφικά λάθη 
 • Τέλος, έχοντας κάνει τις κατάλληλες τροποποιήσεις, θα προτείναμε να περάσεις το βιογραφικό σου σε ένα AI detector tool, που μπορεί να εντοπίσει εάν το cv σου φτιάχτηκε με την βοήθεια του AI, όπως το Copyleaks. Γιατί να το κάνεις αυτό; Κάποι@ recruiters μπορεί να ελέγξουν το cv σου για να εντοπίσουν αν έχει δημιουργηθεί μέσω AI εφαρμογής. 

 

Ready to apply!! 🔥

Το AI έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητα μας. Σήμερα είδαμε όμως και στην πράξη πως ένα AI εργαλείο σαν το chatGPT, μπορεί να μας βοηθήσει αποτελεσματικά να δημιουργήσουμε ένα πολύ καλά δομημένο βιογραφικό, δίνοντας του τις κατάλληλες πληροφορίες στο αίτημα μας. 

Τι λες, εσύ θα χρησιμοποιήσεις το chatGPT για να φτιάξεις το βιογραφικό σου; Ή προτιμάς τον παραδοσιακό τρόπο; 

Ό,τι κι αν επιλέξεις, οι 400+ θέσεις στην πλατφόρμα της CollegeLink σε περιμένουν! Ανέβασε το βιογραφικό σου και ξεκίνα να κάνεις apply.