Ο απόλυτος οδηγός για να δημιουργήσεις το επαγγελματικό σου προφίλ στο CollegeLink!

By Collegelink Team

Όταν δεν βρίσκεσαι σε ενεργή αναζήτηση εργασίας, το προφίλ σου στο CollegeLink μοιάζει λίγο παραμελημένο – η μαμά σε παρακολουθεί! Όμως, κανείς δεν ξέρει αύριο η μέρα τι θα φέρει…

Για αυτό, έχουμε καταγράψει όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις – από την επιλογή του τομέα επαγγελματικής σου εξειδίκευσης μέχρι τη σύνταξη μιας συγκλό επικεφαλίδας. Εφαρμόζοντας μια μια τις συμβουλές μας θα δεις ότι το προφίλ σου θα λάμψει και εσύ θα γίνεσαι πλέον αντιληπτός από όλο και περισσότερους υπευθύνους εργασίας.

Επέλεξε την κατάλληλη φωτογραφία

Είμαστε σίγουροι ότι οι φωτογραφίες από τις αμέτρητες hangover στιγμές με τους φίλους σου είναι άψογες, αλλά θα σε στεναχωρήσουμε… Δεν ταιριάζουν εδώ! Επέλεξε μια υψηλής ανάλυσης, επαγγελματική και συνάμα ευχάριστη σε λευκό φόντο φωτογραφία. Αν δεν έχεις εξοικειωθεί με τον όρο ‘επαγγελματική’ μπορείς να κάνεις μια έρευνα σε διάφορα προφίλ εργοδοτών ή απλά να φορέσεις το καλό σου το ταγέρ, να επισκεφτείς το φωτογραφείο της γειτονιάς σου και να τη τραβήξεις.

Αν μπορείς, μάλιστα, να αποθανατίσεις μια επαγγελματική σου στιγμή, ακόμη καλύτερα. Η φωτογραφία σου πρέπει να ακτινοβολεί πάθος, αφοσίωση και όλες τις δεξιότητες που σε χαρακτηρίζουν, οπότε βάλε τη φαντασία σου να δουλέψει!

Δημιούργησε ένα συγκλονιστικό personal summary

Κατά τη διαδικασία εγγραφής σου στο CollegeLink, δεν μπορείς να μας ξεφύγεις αν δεν συμπληρώσεις αναλυτικά την ενότητα personal summary. Η συγκεκριμένη ενότητα αποτελείται από τα εξής τρία στοιχεία:

  1. Headline: Είτε βρίσκεσαι σε ενεργή αναζήτηση εργασίας είτε έχεις κατοχυρώσει μια θέση εργασίας, η επικεφαλίδα σου δεν χρειάζεται να περιλαμβάνει τίτλους εργασίας και επωνυμίες εταιρειών. Αν είσαι πολυεργαλείο μπορείς να γράψεις έναν έναν τους τομείς εξειδίκευσής σου ‘’ Strategic Marketing. Digital Marketing. Public Relations. Event Management ‘’ και αν είσαι από αυτούς που έχουν κατασταλάξει επαγγελματικά μπορείς να συμπληρώσεις την ειδικότητά σου συνοδευόμενη από έναν γοητευτικό επιθετικό προσδιορισμό ‘’ Digital Marketing Enthusiast ’’ .
  2. Personal Summary: Μπορεί να μην έχεις τη παραμικρή γνώση από μάρκετινγκ επιχειρήσεων, αλλά επιβάλλεται να γνωρίζεις πως να γράφεις λίγα λόγια για σένα. Με λίγα λόγια, στην συγκεκριμένη ενότητα είναι απαραίτητο να παρουσιάσεις απλά και περιεκτικά την επαγγελματική σου εμπειρία και τα επιτεύγματά σου. Δηλαδή, μπορείς να γράψεις ένα περιληπτικό ‘’ A graduate in Communications & Media from the University of Athens, Greece, currently looking for a Social Media Associate position to develop my copywriting, graphic and video editing skills and knowledge. My career goal is to assume a role which allows me to master my creativity and further my knowledge of social media strategy, campaigns and analytics‘’

Πρόσθεσε την επαγγελματική σου εμπειρία

Κατά τη δημιουργία του προφίλ σου στο CollegeLink, το στάδιο συμπλήρωσης της επαγγελματικής σου εμπειρίας εμπειρίας αποτελείται από τη συμπλήρωση της επωνυμίας της εταιρείας/ες σου, τη χρονική περίοδο εργασίας σου σε αυτή/ες, την τοποθεσία αυτής/ών και την περιγραφή του αντικειμένου σου, αλλά εμείς θα σταθούμε μόνο στο τελευταίο.

Προκειμένου να συμπληρώσεις σωστά την περιγραφή του αντικειμένου εργασίας σου, μπορείς να κάτσεις για μια στιγμή ήρεμος και να ανακαλέσεις την καθημερινότητά σου στο γραφείο. Ποιές είναι οι κύριες αρμοδιότητές σου; Τί είδους πρότζεκτ έχεις αναλάβει; Ποιά ήταν η συνεισφορά σου στον οργανισμό; Για παράδειγμα, ένας τυπικός social media executive θα έγραφε ‘’ Content Creation, Manage and post daily content on social media platforms, Social Media Marketing campaigns, Copywriting ‘’ . Feel free to get inspired!

Παρόλα αυτά, αν έχεις μόλις αποφοιτήσει και το κοντέρ της επαγγελματικής σου εμπειρίας είναι ακόμη στο μηδέν, μπορείς να διαβάσεις περισσότερα σχετικά με το εμπόδιο της << απαιτούμενης προϋπηρεσίας>> και πώς να το αντιμετωπίσεις εδώ!


Μην ξεχάσεις να επιδείξεις τις δεξιότητές σου

Κατά τη διαδικασία εγγραφής σου στο CollegeLink, θα σου ζητηθεί επίσης να απαριθμήσεις τόσο τα hard skills όσο και τα soft skills σου. Προτού πάρεις τη βοήθεια του ευρετηρίου που σου έχουμε ετοιμάσει στη συγκεκριμένη ενότητα, ρώτα τον εαυτό σου τι σε κάνει μοναδικό και ανταγωνιστικό στην αγορά εργασίας. Είσαι επικοινωνιακός; Έχεις όρεξη για επιπλέον μάθηση και εξέλιξη; Έχεις γνώσεις συγκεκριμένων προγραμμάτων; ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΑ!


Πρόσθεσε το βιογραφικό σου …αλλά πριν προσθέσεις το βιογραφικό σου, μην ξεχάσεις να το διαμορφώσεις σωστά – για να μην μας βγουν και τα μάτια! Μπορείς να βρεις έτοιμο πρότυπο εδώ! Και τώρα, αφού έχεις μελετήσει, κατανοήσει και ετοιμάζεσαι να ακολουθήσεις ένα προς ένα όλα τα βήματα εγγραφής στην πλατφόρμα του CollegeLink μπορείς να φανταστείς πως θα είναι το επαγγελματικό σου προφίλ σε αυτή!

Κάνε τώρα την εγγραφή σου!