Remote Εργασία: Οι 5 αγαπημένες μας δραστηριότητες Virtual Team Building – pt.2

By Collegelink Team

Μπορεί η απομακρυσμένη εργασία να αποτελεί ολοένα και περισσότερο τη νέα κανονικότητα για τους περισσότερους από εμάς, αλλά πόσο συνδεδεμένα νιώθουν το καθένα από τα μέλη της ομάδας μας σε αυτή τη νέα αυτή συνθήκη; 

Ήδη, από το ξεκίνημα αυτής της πανδημίας, τα δεδομένα αποκαλύπτουν ότι τα επίπεδα συμμετοχής των εργαζομένων ήταν σε μια μόνιμη κατάσταση ρευστότητας – μήπως σας ακούγεται γνωστή αυτή η κατάσταση; Και, μάλιστα, δεν είναι λίγες αυτές οι έρευνες που έχουν δείξει ότι ένας από τους βασικούς παράγοντες για αυτή την τάση είναι μία συχνά μειωμένη αίσθηση του ανήκειν, της κοινότητας, της ομάδας. 

Αναπτύξτε την remote ομάδα σας μέσα από την CollegeLink!

Λαμβάνοντας, λοιπόν, τα παραπάνω υπόψη, ίσως είναι πιο σημαντικό από ποτέ να ενισχύσουμε αυτή την αίσθηση της κοινότητας – και γιατί όχι εφαρμόζοντας κάποιες ομαδικές δραστηριότητες online. 

Και, επειδή, δεν πρέπει ποτέ να αφήσουμε την απόσταση να μας σταματήσει να είμαστε ομάδα, σας παρουσιάζουμε κάποιες από τις αγαπημένες μας δραστηριότητες online που σίγουρα μπορείτε να λάβετε υπόψη! 

Us Tomorrow 

Μπορεί το 2020 να μας επιβεβαίωσε με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους ότι δεν μπορούμε με κανένα μέσο να προβλέψουμε το μέλλον, αλλά τίποτα ακόμη δεν έχει καταρρίψει τη δύναμη της φαντασίας μας. 

Για τη δραστηριότητα ονόματι Us Tomorrow, μπορείτε να δώσετε στους εργαζομένους σας την ευκαιρία να φανταστούν για λίγα λεπτά πώς επιθυμούν να είναι το μέλλον της επιχείρησής σας. Δηλαδή, μπορείτε να ζητήσετε από εκείνους να εργαστούν σε ομάδες και να ονοματίσουν εκ νέου την επιχείρησή σας ή να προτείνουν τη δραστηριοποίησή της τα επόμενα πέντε χρόνια! 

Ακολουθώντας αυτή τη μέθοδο, μπορείτε να ενεργοποιήσετε ξανά την καινοτόμα διάθεσή τους, καθώς και την αίσθηση της ευθυγράμμισης των κοινών στόχων. 

Virtual Culture Book

Μπορεί – όπως οι περισσότερες επιχειρήσεις – να έχετε ήδη ένα εταιρικό εγχειρίδιο ή video που να αντικατοπτρίζει τις αξίες και το όραμα της επιχείρησής σας, αλλά μήπως ήρθε η ώρα να δημιουργήσετε κι ένα εγχειρίδιο που να αντικατοπτρίζει την κουλτούρα σας μέσα από τα μάτια της ίδιας της ομάδας σας; 

Ακόμη κι αν κάτι τέτοιο φαντάζει ως κάτι μεγάλο και ίσως χρονοβόρο, με αυτή τη μέθοδο μπορείτε να διασφαλίσετε ότι οι εργαζόμενοί σας θα νοιώσουν και πάλι λίγο περισσότερο κοντά, ενώ παράλληλα θα μιλήσουν με τη δική τους – αυθεντική φωνή. 

Για αυτό, μπορείτε από αύριο κιόλας να ζητήσετε από τους εργαζομένους σας να μοιραστούν insides, φωτογραφίες, στιγμές που αντιπροσωπεύουν τον ένα, τους δύο μήνες ή όλα τα χρόνια παραμονής τους στην επιχείρησή σας, ώστε να τα συνθέσετε και να πείτε τη δική σας ιστορία.Σίγουρα, θα γελάσετε αρκετά και θα συγκινηθείτε ακόμη περισσότερο με το αποτέλεσμα! 

Box It

Πόσες παραγγελίες έχετε πραγματοποιήσει online – τουλάχιστον – τις τελευταίες εβδομάδες; Με ένα τρέχον lockdown και πολλά ακόμη προ των πυλών, όλοι στρεφόμαστε όλο και περισσότερο στις online αγορές, αλλά… που πάνε όλα αυτά τα κουτιά που συσσωρεύονται μέρα με τη μέρα;

Μπορούν να αξιοποιηθούν, αφού δημιουργήσετε έναν διαγωνισμό, προκειμένου να ανακαλύψετε ποιος έχει την περισσότερη φαντασία και μπορεί να δημιουργήσει την καλύτερη καλλιτεχνία. Ένα αυτοκίνητο, ένα σπίτι – κι ο ουρανός είναι το όριο! 

The worst work space

Σίγουρα, λίγο ή πολύ, όλοι μας έχουμε αξιοποιήσει τα φαντασμαγορικά background του zoom ή του microsoft teams κατά τη διάρκεια ενός meeting. Όμως, σε αυτή τη δραστηριότητα, δε τα χρειαζόμαστε…

Αντιθέτως, σε αυτή τη δραστηριότητα, προκαλέστε τους εργαζομένους σας να σας δείξουν τους πραγματικούς – χαοτικούς χώρους εργασίας τους στο σπίτι, προκειμένου να νιώσουν αλληλοσυμπαράσταση και κατανόηση μεταξύ τους.  

A shared cause

Η ομαδική συμμετοχή σε έναν φιλανθρωπικό – ή γενικά κοινό – σκοπό είναι ένας ακόμη ωραίος τρόπος να ενισχύσετε τις μεταξύ τους σχέσεις και να βοηθήσετε – ιδιαίτερα τους νέους εργαζομένους σας – να κάνουν νέες συνδέσεις μεταξύ τους. 

Αφού καθένα από τα μέλη της ομάδας σας προτείνει, ψηφίσει και αποφασίσετε από κοινού τη φιλανθρωπική οργάνωση που θα στηρίξετε, μπορείτε να προκαλέσετε τους εργαζομένους σας να μοιραστούν την εμπειρία τους εσωτερικά, αλλά και εξωτερικά κοινοποιώντας δημοσιεύσεις στα social media τους ή blog posts στα εταιρικά σας μέσα! 

Από την επαναδημιουργία του brand σας έως και τη συμμετοχή σε έναν φιλανθρωπικό σκοπό, ποιά είναι η αγαπημένη σας δραστηριότητα;

Βρείτε τα επόμενα ταλέντα σας μέσα από την CollegeLink!