10 πλατφόρμες για να πραγματοποιήσετε βίντεο συνέντευξη!

By Collegelink Team

Αν τολμήσουμε να αναφερθούμε στις τρέχοντες τάσεις στον κλάδο του Ανθρώπινου Δυναμικού (Human Resources – HR), θα ήταν σίγουρα μεγάλο παράπτωμα να μην θίξουμε τις συνεντεύξεις μέσω βίντεο. Οι συνεντεύξεις μέσω βίντεο δίνουν τη δυνατότητα τόσο στους υπεύθυνους προσλήψεων όσο και στους υποψηφίους να απολαύσουν μια περισσότερο εύκολη, ταχύτερη και πρακτική διαδικασία πρόσληψης. Πλέον, μπορείτε να πραγματοποιήσετε συνεντεύξεις οποιαδήποτε ώρα και στιγμή από οποιαδήποτε μέρος, καθώς τόσο η γεωγραφική τοποθεσία όσο και τα ημερήσια προγράμματά σας ευθυγραμμίζονται με αυτά των υποψηφίων. 

Αναπτύξτε την ομάδα σας μέσα από την CollegeLink!

Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, θεωρούμε πως είναι η κατάλληλη στιγμή να σας αποκαλύψουμε τη λίστα με τις αγαπημένες μας πλατφόρμες για συνεντεύξεις μέσω βίντεο. 

1.Montage 

Η πλατφόρμα Montage δίνει προτεραιότητα στην εμπειρία των υποψηφίων και προσφέρει σε αυτούς άφθονη υποστήριξη, ευελιξία και έλεγχο της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων και συνεντεύξεων. Ακόμα κι αν δεν προσλάβετε έναν υποψήφιο, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι η χρήση του Montage θα έχει θετικό αντίκτυπο για την εταιρεία σας. Σε μια έρευνα άνω των 25.000 υποψηφίων, 98% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι σκέφτηκαν ότι οι εταιρείες που χρησιμοποιούσαν την πλατφόρμα του Montage ήταν “καινοτόμες” με συναρπαστικές θέσεις εργασίας.

2. RIVS

Το RIVS δεν αποτελεί απλά ένα λογισμικό για συνεντεύξεις μέσω βίντεο, αλλά μια πλατφόρμα ψηφιακών συνεντεύξεων. Εκτός από τις ζωντανές και προ-καταγεγραμμένες συνεντεύξεις βίντεο, το RIVS υποστηρίζει επίσης γραπτές συνεντεύξεις, ζωντανές και προ-καταγεγραμμένες φωνητικές συνεντεύξεις.

Ταυτόχρονα, παρέχει αξιόπιστα αποτελέσματα, μειώνοντας το χρόνο αξιολόγησης έως και κατά 56%. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να κινηθείτε ταχύτερα από ό, τι οι ανταγωνιστές σας και να κερδίσετε κορυφαίους υποψήφιους πριν κανείς άλλος γνωρίζει ότι είναι διαθέσιμοι.

3.Spark Hire

Αδιαμφισβήτητα, το λογισμικό SparkHire κέρδισε μια θέση στη λίστα μας, καθώς μπορεί να εξυπηρετήσει τις εταιρείες κάθε βεληνεκούς. Εργάζεστε σε μια μεγάλη επιχείρηση της κλίμακας Honda ή Ikea; Ή μήπως μόλις ξεκινήσατε τη λειτουργία της δικής σας StartUp εταιρείας και δεν έχετε την παραμικρή ιδέα από την πλατφόρμες και λογισμικά για συνεντεύξεις μέσω βίντεο; To SparkHire είναι η λύση για εσάς. 

Παράλληλα, ένας ακόμη λόγος για τον οποίο πρέπει να επιλέξετε ή έστω να δοκιμάσετε τη λειτουργία του SparkHire είναι το γεγονός ότι προσφέρει μερικά από τα καλύτερα εργαλεία ανάλυσης στην αγορά. Μπορείτε να παρακολουθείτε τα πάντα, από τα ποσοστά ολοκλήρωσης της συνέντευξης έως τις αναλύσεις αποδοχής / απόρριψης με μια γρήγορη ματιά. 

4.Jobvite

Μήπως αναζητάτε το απόλυτο λογισμικό που συνδυάζει όλα τα εργαλεία τεχνολογίας που χρειάζεστε με την εύκολη χρήση του λογισμικού; Τότε, το λογισμικό Jobvite είναι αυτό που θέλετε.

5.Oviview

Η πλατφόρμα «Oviview – HR Business Tool» (εκ του Online-Video-Interview) είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού μέσω συνεντεύξεων σε μη πραγματικό χρόνο, η οποία προσφέρει την ευκαιρία για γρήγορο και εύκολο φιλτράρισμα των υποψηφίων στα πρώτα στάδια αξιολόγησης. Κάνει χρήση της κάμερας και του υπολογιστή για να καταγράφει κάθε συνέντευξη, παρέχοντας πρόσβαση στα χαρακτηριστικά των υποψηφίων και καθιστώντας μη-αναγκαία την παράλληλη ενεργή συμμετοχή υποψηφίων και εργοδοτών.

6.InterviewStream

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορούν να σας κάνουν να θέλετε να χρησιμοποιήσετε τώρα το λογισμικό InterviewStream. Και σίγουρα, ένας από αυτούς είναι η υπηρεσία InterviewStream Prep που έχει σχεδιαστεί ειδικά για να προσφέρει εξάσκηση για κάθε συνέντευξη μέσω βίντεο σε όλους τους υποψηφίους.

7.VidCruiter

Αν επιθυμείτε να ελέγχετε κάθε βήμα των υποψηφίων σας κατά τη διαδικασία πρόσληψης, τότε το VidCruiter είναι αυτό που αναζητάτε. Θέλετε να δώσετε στους υποψηφίους σας αρκετό χρονικό περιθώριο προκειμένου να καταγράψουν όσες φορές θέλουν τις απαντήσεις τους και να τις παραδώσουν όταν αισθάνονται απόλυτα έτοιμοι; Θέλετε να τους ασκήσετε μια μικρή πίεση και να τους δώσετε περιορισμένο χρόνο απάντησης; Θέλετε να περάσετε από συνέντευξη παραπάνω από 10 άτομα; Ή μήπως θέλετε να εντρυφήσετε περαιτέρω στις ερωτήσεις σας; Χρησιμοποιώντας το VidCruiter μπορείτε να κάνετε όλα αυτά και άλλα πολλά!

8.Interactly

Εάν επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε μια άκρως απλοποιημένη πλατφόρμα για να πραγματοποιήσετε τις συνεντεύξεις σας μέσω βίντεο, τότε σίγουρα θα βρείτε αυτό που ψάχνετε στην εφαρμογή Interactly. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια λίστα ερωτήσεων, να προσκαλέσετε τους υποψηφίους σας να τις απαντήσουν, να εξετάσετε στον δικό σας χρόνο λεπτομερώς κάθε απάντηση και φυσικά να τις μοιραστείτε με οποιοδήποτε εσείς επιθυμείτε. 

9.Refrek

Αυτό το χαρακτηριστικό που καθιστά την εφαρμογή Refrek μοναδική είναι σίγουρα η τεράστια βιβλιοθήκη προπληρωμένων προτύπων συνεντεύξεων και ερωτήσεων που διαθέτει. Δηλαδή, ανεξάρτητα από τον τύπο της θέσης εργασίας που επιθυμείτε να καλύψετε, η εφαρμογή σας βοηθά να δημιουργήσετε μια λίστα ερωτήσεων σε χρόνο ρεκόρ. 

10.HireVue

Η mobile εφαρμογή HireVue δίνει τη δυνατότητα στους υποψηφίους να καταγράψουν τις απαντήσεις τους χρησιμοποιώντας μόνο το κινητό τους τηλέφωνο ή το tablet. Βασιζόμενοι στο γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνο περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη συσκευή, η mobile εφαρμογή HireVue είναι μια πολύ εύκολη λύση προκειμένου να επικοινωνήσετε με όλους τους υποψηφίους σας. 

Περισσότερα άρθρα σχετικά με τη διαχείριση εργαζομένων και τη βελτίωση της διαδικασίας πρόσληψης θα βρείτε στο blog μας!

Βρείτε τα επόμενα ταλέντα σας μέσα από την CollegeLink!