Ποια είναι τα αγαπημένα tools κάθε web developer;

By Collegelink Team

Το web development αναπτύσσεται ταχύτατα με αποτέλεσμα να υπάρχει μια πληθώρα εργαλείων διαθέσιμα προς χρήση.

Από IDEs μέχρι εφαρμογές για project management, μπορεί κανείς να συναντήσει δεκάδες διαθέσιμα εργαλεία το 2022. Μπέρδεμα ε; Με τόσες πολλές επιλογές τριγύρω, δυστυχώς ο χρόνος δεν είναι αρκετός για να τις δοκιμάσεις όλες και να καταλήξεις σε αυτές που σου ταιριάζουν, απορρίπτοντας τις υπόλοιπες. Ας μην χρονοτριβούμε περαιτέρω. Τον ρόλο αυτόν αναλάβαμε εμείς και σου παρουσιάζουμε τα αγαπημένα tools κάθε web developer.

  1. Backbone

Το backbone.js σου επιτρέπει να δομήσεις τον δικό σου JavaScript κώδικα. Μετατρέπει τα δεδομένα σου σε μοντέλα, τα οποία μπορείς να διαχειριστείς με περισσότερη άνεση. Είναι η κατάλληλη εφαρμογή για την ανάπτυξη μονοσέλιδων εφαρμογών ενώ παράλληλα συμβάλλει στην οργανωμένη διατήρηση του κώδικα σου.

  1. CodePen

Αποτελεί ένα περιβάλλον web development απευθυνόμενο κυρίως σε web designers καθώς και front-end developers. Οπότε αυτομάτως και σε full-stack. Το CodePen καθιστά το “χτίσιμο” ιστοσελίδων ευκολότερη υπόθεση ενώ μπορείς να μοιραστείς τη δουλειά σου με την υπόλοιπη κοινότητα των front-ends. Το interface συνηθίζεται γρήγορα και εύκολα.

  1. GitHub 

Περισσότερες από 2 εκατομμύρια εταιρείες χρησιμοποιούν το GitHub για προγραμματισμό. Είναι μια development πλατφόρμα, η οποία επιτρέπει σε ομάδες να συνεργάζονται σε project σε πραγματικό χρόνο. Το εργαλείο αγοράστηκε πρόσφατα από τη MicroSoft ενώ χρησιμοποιείται από μερικές εκ των μεγαλύτερων εταιρειών, όπως η Paypal και η IBM. 

  1. Visual Studio Code

Αυτό το δωρεάν και πανίσχυρο εργαλείο είναι απαραίτητο να το γνωρίζεις, ιδίως εάν σκοπεύεις να εργαστείς ως full stack developer. Το VS Code αποτελεί έναν source code επεξεργαστή με πληθώρα χαρακτηριστικών. Αποτελεί προϊόν της Microsoft και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές γλώσσες και frameworks, όπως JavaScript, Ruby, Rust κτλ. 

  1. Typescript 

Η TypeScript αποτελεί μία επέκταση της Javascript. Διαφέρει από τους ανταγωνιστές της στο ότι απλός κώδικας JavaScript μπορεί να χρησιμοποιηθεί ταυτόχρονα με την TypeScript. Ως εκ τούτου, η JavaScript είναι TypeScript. Μέσω της TypeScript μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις πιο σύγχρονες λειτουργίες της ES6 χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείς για browser support ή node version support, αφού γίνεται compile σε “κανονική” JavaScript, και έτσι υπάρχει 100% συμβατότητα για όλες τις πλατφόρμες.

  1. WebStorm

Το WebStorm είναι ένα ισχυρό IDE της JavaScript. Σου επιτρέπει να συντάξεις JV κώδικα καταβάλλοντας λιγότερη προσπάθεια ενώ έχει πληθώρα χαρακτηριστικών, που μετατρέπουν σε απλότερη τη διαδικασία για τον χρήστη. Είναι συμβατή με διαφορά εργαλεία των full stack developer, όπως για παράδειγμα το  GitHub και το Electron.

  1. Slack

Το Slack αποτελεί must-have εργαλείο για τους full-stack developers. Αποτελεί μια πλατφόρμα επικοινωνίας και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ επιχειρήσεων και οργανισμών παγκοσμίως. Επιτρέπει την δημιουργία ομάδων και διευκολύνει την οργάνωση των project. 

  1. Electron

Το Electron development framework για τη δημιουργία εφαρμογών chat είναι πολύ δημοφιλές framework μεταξύ των προγραμματιστών και υποστηρίζει πάρα πολλά projects. Το σύστημα του Electron βασίζεται στο JavaScript και το Node.js και χρησιμοποιείται για τη δημιουργία των εφαρμογών Skype, WhatsApp, Slack καθώς και πολλών άλλων εργαλείων επικοινωνίας στο Internet.

Προφανώς αντιλαμβανόμαστε όλοι, πως το full stack development δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά με αυτά τα εργαλεία στο πλάι σου… κάτι μπορεί να γίνει. Από την επικοινωνία μέχρι και τη σύνταξη κώδικα, ως full-stack developer έχεις στη διάθεσή σου εργαλεία που μπορούν να κάνουν τη ζωή σου λίγο πιο εύκολη, εξοικονομώντας σου πολύτιμο χρόνο και ενέργεια. 

Φυσικά, εάν επιθυμήσεις να εντρυφήσεις περισσότερο στον κόσμο του development μπορείς να Τα καλά νέα είναι πως μπορείς να κάνεις το επόμενο βήμα σου, παρακολουθώντας το Web Development e-Learning Academy της Collegelink από την άνεση του ίδιου σου του σπιτιού.

Μέσω του Web Development e-Learning Academy θα έχεις πρόσβαση σε σύγχρονο εκπαιδευτικό περιεχόμενο από 3 experts του κλάδου ενώ θα αναπτύξεις hands on project και θα λάβεις πιστοποιητικό παρακολούθησης. Άλλωστε, στην CollegeLink αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να σε βοηθήσουμε να ανακαλύψεις το προσωπικό σου μονοπάτι. Γι’ αυτό και το Academy σου προσφέρει υπηρεσίες συμβουλευτικής μέσω αξιολόγησης βιογραφικού από Recruiters της CollegeLink αλλά και Career Mentoring με εκπαιδευτές της εταιρείας και hiring partners! 

Ολοκληρώνοντας το σεμινάριο, προγραμματίζοντας το στα δικά σου χρονικά δεδομένα, θα έχεις αποκτήσει μια ολοκληρωμένη εικόνα, τόσο για το Front-end όσο και το Backend-end Development. Θα έχεις εξοικειωθεί με την HTML την JavaScript και την JQuery, ενώ θα έχεις αποκτήσει όλα τα απαραίτητα εφόδια προκειμένου να βγεις στην αγορά εργασίας και να διεκδικήσεις την θέση που σου ταιριάζει. Ακόμα το σκέφτεσαι;

Μάθε πως το Web Development eLearning Academy θα σε βοηθήσει!