Πρακτική άσκηση στο εξωτερικό: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις!

By CollegeLink Team

Βλέπεις συμφοιτητές σου να φεύγουν για erasmus στο εξωτερικό και σκέφτεσαι τι ωραία που θα ήταν να είχες ζήσει αυτή την εμπειρία;

Δεν υπάρχει λόγος να σκέφτεσαι το παρελθόν! Eyes on the target!

Έχεις την ευκαιρία να κάνεις την πρακτική σου στο εξωτερικό, αποκτώντας επαγγελματική εμπειρία και ταυτόχρονα διευρύνοντας τους ορίζοντες σου.

Δύο σε ένα! 😉

Πάμε να δούμε πώς θα το κάνεις αυτό;

Τι θα μου προσφέρει η πρακτική άσκηση στο εξωτερικό;

First things first. Το να πραγματοποιήσεις την πρακτική σου σε μια χώρα εκτός της Ελλάδας, θα σε βοηθήσει να συνεργαστείς με ανθρώπους από διαφορετικές κουλτούρες, να εξασκήσεις τις ξένες γλώσσες που γνωρίζεις και να γνωρίσεις το τρόπο που δουλεύει ένας οργανισμός/εταιρεία στο εξωτερικό. 

Είσαι τελειόφοιτ@ σε κάποιο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα;

Σπουδάζεις σε ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα που διαθέτει xάρτη Erasmus+; 


Τότε έχεις εύκολα την δυνατότητα να πραγματοποιήσεις την πρακτική σου στο εξωτερικό μέσω του προγράμματος Erasmus+! Η πρακτική άσκηση μπορεί να διαρκέσει από 2 έως 12 μήνες και μπορείς να την πραγματοποιήσεις σε οποιονδήποτε οργανισμό των χωρών του προγράμματος Erasmus+ (εξαιρουμένων των θεσμικών οργάνων, υπηρεσιών και οργανισμών της ΕΕ). Το αντικείμενο της πρακτική θα πρέπει να είναι συναφές με το αντικείμενο των σπουδών σου.

Θα έχω κάποια χρηματική υποστήριξη;

Μπορείς να λάβεις επιχορήγηση Erasmus+ ως συμμετοχή στα έξοδα ταξιδίου και διαμονής. Και διατίθεται επιπλέον χρηματοδότηση για την πρακτική άσκηση. Η χρηματοδοτική αυτή στήριξη ποικίλλει ανάλογα με τις διαφορές ως προς το κόστος διαβίωσης ανάμεσα στη χώρα σου και τη χώρα προορισμού, τον αριθμό των φοιτητών που υποβάλλουν αίτηση για επιχορήγηση, την απόσταση μεταξύ των χωρών και τη διαθεσιμότητα άλλων υποτροφιών.

 

Να γνωρίζεις προβλέπεται επίσης επιπλέον στήριξη για φοιτητές από μειονεκτούντα περιβάλλοντα ή από απομακρυσμένες χώρες και περιφέρειες του προγράμματος.

Και αν έχω ολοκληρώσει τις σπουδές μου;

Εάν έχεις ολοκληρώσει τις σπουδές σου αλλά παρόλα αυτά θέλεις να αποκτήσεις εμπειρία πρακτικής άσκησης στο εξωτερικό, μπορείς να κάνεις την αίτηση σου για το πρόγραμμα Global Talent της AIESEC, όπου σου δίνεται η δυνατότητα να πραγματοποιήσεις πρακτική διάρκειας από 1,5 έως 18 μήνες και σου παρέχεται και μισθός αλλά και υποστήριξη για το διάστημα που θα πραγματοποιήσεις την πρακτική σου. 

Η AIESEC είναι ένα δίκτυο που προσπαθεί να δώσει την ευκαιρία στους νέους να αναπτύξουν τις ηγετικές τους ικανότητες προσφέροντας θέσεις εθελοντικής εργασίας και πρακτικής άσκησης, σε Ελλάδα και εξωτερικό. 

 

Τι λες; Θα το τολμούσες; 

 

Από εμάς καλή επιτυχία!