Κείμενο με τον τίτλο του άρθρου και στα δεξιά υπάρχουν σε φωτογραφία όλοι μαζί οι εργαζόμενοι της εταιρείας

Φαντάζομαι δεν υπάρχει μέρα που να μην ακούς για το πόση ζήτηση έχει ο κλάδος του Web Development και ό,τι είναι ένας από τους κλάδους του μέλλοντος.

Αυτά τα λεγόμενα ίσως να σε οδήγησαν σε αυτό εδώ το άρθρο!

Ναι, ο κλάδος αυτός είναι περιζήτητος και με πολλές δυνατότητες για όσους θέλουν να εξελιχθούν μέσα σε αυτόν. 

Πάμε να δούμε συγκεκριμένα πώς μπορείς να το κάνεις μπαίνοντας στην ομάδα της Epignosis.

Ας δούμε πρώτα τι κάνει η Epignosis

Η Epignosis είναι μια από τις καλύτερες εταιρίες λογισμικού eLearning παγκοσμίως. Έχει αναπτύξει μια σειρά προϊόντων που υποστηρίζουν τη μάθηση και την ανάπτυξη ταλέντων για οργανισμούς και επιχειρήσεις. Εάν, δηλαδή, μια εταιρεία επιθυμεί να δημιουργήσει μια εφαρμογή ή μια πλατφόρμα eLearning, μπορεί να απευθυνθεί στην Epignosis για το software που θα χρειαστεί για να στήσει το eLearning tool/πλατφόρμα. Ενδεχομένως, την έχεις χρησιμοποιήσει και εσύ @ ίδι@ κατά την εκπαίδευσή σου σε κάποιο elearning πρόγραμμα.

Χωρίς τη σωστή εκπαίδευση, είναι σχεδόν αδύνατο για οποιαδήποτε εταιρεία να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές των ανθρώπων της. Και γι’ αυτό, όραμα της Epignosis είναι να κάνει την premium eLearning τεχνολογία προσιτή σε οποιαδήποτε εταιρεία ή οργανισμό παγκοσμίως. 

Τα προϊόντα της περιλαμβάνουν το TalentLMS, μια cloud πλατφόρμα πολύ διαδραστική και εύκολη στην χρήση, το eFront, μια πρωτοποριακή πλατφόρμα διαχείρισης εκπαίδευσης για επιχειρήσεις και το TalentCards, το οποίο προσφέρει εκπαιδεύσεις μέσω κινητού τηλεφώνου. Αν είσαι ήδη εξοικειωμέν@ με κάποια από αυτές τις πλατφόρμες τότε είσαι ήδη ένα βήμα πιο κοντά στην tech ομάδα της Epignosis.

Η Epignosis εστιάζει σε ιδέες που παράγουν εργαλεία που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν ενεργά. Προσπαθεί να δώσει απλές και χρηστικές λύσεις οι οποίες, όμως, είναι πολύ αξιόπιστες. Σημαντικές αξίες για εκείνους είναι η ενσυναίσθηση, η ακεραιότητα, η διαφορετικότητα και η απλότητα.

Πάμε, όμως, να δούμε τι είπαν οι εργαζόμενοι της Epignosis, η Μαίρη και ο Ιάσονας, από την ομάδα του Web Development, στην ομάδα του CollegeLink;

Πώς ξεκίνησες στην Epignosis και που βρίσκεσαι τώρα;

Μαίρη Ξανθοπούλου, Junior Frontend Engineer @Epignosis

Πριν δυο χρόνια ξεκίνησα την εξάμηνη πρακτική μου στην Epignosis ως Front-End Engineer. Ξεκινώντας, έθεσα ως στόχο να αποκομίσω όσο το δυνατόν περισσότερες γνώσεις και να εφαρμόσω όσα διδάχθηκα κατά τη διάρκεια των σπουδών μου. Εξοικειώθηκα με τις τεχνολογίες που αφορούν το Front-End Development και βελτίωσα τις γνώσεις μου τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο. Πλέον, εργάζομαι στην Epignosis ως Junior Front-End Engineer.  

Ιάσων Αργυράκης, Junior Software Engineer @Epignosis

Δεν έχω πολύ καιρό στην Epignosis, καθώς έχω ξεκινήσει στην ομάδα του TalentCards σαν Junior Full-Stack Developer εδώ και 3,5 μηνες. Η ομάδα μας αποτελείται από 7 άτομα και ελπίζουμε να μεγαλώσουμε ακόμα περισσότερο.

Πώς μοιάζει το day-to-day σου και κάποια τα tasks που έχεις αναλάβει;

Ιάσονας: Η μέρα μου ξεκινά στις 10:00 με ένα Daily Stand-up, όπου οργανώνω τα task που μου ανατίθονται πριν στο πρωινό meeting μας, καθώς δουλεύουμε με μεθοδολογία Scrum. Το daily catch-up με βοηθά να οργανώνομαι πριν ξεκινήσω την ημέρα μου και να υπάρχει ένα πλάνο. Στο υπόλοιπο της  ημέρας δουλεύω αυτόνομα και επικοινωνούμε μέσω Slack, το οποίο με βοηθάει να έχω άμεση επικοινωνία με όλη την ομάδα και υπάρχει γρήγορη ανταπόκριση εάν έχω κάποια απορία σχετικά με τις διαδικασίες. 

Σαν Full-Stack Developer στην ομάδα του TC, η καθημερινότητα μου περιλαμβάνει Front-End, αλλά και Back-End κομμάτια. Συνήθως έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη κάποιου νέου feature ή την βελτίωση ενός ήδη υπάρχοντος. Το Tech Stack που δουλεύουμε ειναι Laravel + Vue για το Web και React Native για το mobile. Εγώ δουλεύω κυρίως στο Web αλλά θα ήθελα  πολύ να ασχοληθώ και με το Mobile μελλοντικά για να εξερευνήσω και άλλα κομμάτια.

Μαίρη: Μια τυπική μέρα ξεκινά με ένα ολιγόλεπτο πρωινό meeting, όπου συζητείται η τρέχουσα πρόοδος των task κάθε μέλους της ομάδας, οι άμεσοι στόχοι του καθενός και τυχόν εμπόδια που αντιμετωπίζει. ‘Έπειτα, το κάθε μέλος της ομάδας δουλεύει πάνω στα tasks που του έχουν ανατεθεί και συμβάλει σε code reviews. Ένα μέρος της μέρας μπορεί να αφιερωθεί σε trainings που προσφέρει η εταιρεία. 

Τι είναι αυτό που σας αρέσει από την καθημερινότητα σας στην Epignosis;

Και οι δύο ξεχωρίζουμε την άριστη συνεργασία και επικοινωνία με όλη ομάδα αλλά και με συναδέλφους που βρίσκονται σε διαφορετικές ομάδες! Είναι όλοι άμεσοι και φιλικοί και όταν ζητήσεις βοήθεια σε κάτι, ξέρεις πως όλοι είναι εκεί να σε βοηθήσουν. Επίσης, όσες μέρες δεν δουλεύουμε από το σπίτι, απολαμβάνουμε να δουλεύουμε από το γραφείο μας στο κέντρο. Είναι ένας πανέμορφος χώρος που χαίρεσαι να δουλεύεις εκεί! Ρίξε μια ματιά εδώ να πάθεις σοκ!

Τι skills χρειάζεται κάποιος για να γίνει Junior Web Developer στην Epignosis;

Στην Epignosis μπορεί να δουλέψει κάποιος που είναι ανοιχτός στην μάθηση, που θέλει να διευρύνει τους γνωστικούς τους ορίζοντες και να του αρέσει να εξερευνά καινούργιες ιδέες. @ ιδανικ@ υποψήφι@ είναι εκείν@ που πηγαίνει πιο μακριά από αυτά που έχει διδαχθεί, που μπορεί να εκφράσει ελεύθερα τις ιδέες τ@ και δεν φοβάται να κάνει λάθη!

Αν μιλάμε για hard skills, σίγουρα αυτό που θα βοηθούσε τ@ς εν δυνάμει υποψηφι@ είναι να έχουν μια καλή εξοικείωση με PHP, καθώς είναι μια από τις βασικές γλώσσες του stack της Epignosis!

Εάν λοιπόν ενδιαφέρεσαι να αναπτύξεις τα skills σου στο Web Development, μπορείς να αξιοποιήσεις τη δοκιμαστική σου περίοδο στο Web Development eLearning Academy by CollegeLink, όπου εκπαιδεύεσαι πάνω στην PHP (και όχι μόνο),  που αποτελεί μία από τις βασικές γλώσσες προγραμματισμού και δημιουργείς βήμα βήμα μία webεφαρμογή αναζήτησης καταλυμάτων, για να εξασκηθείς σε αυτήν. Καθώς η Epignonsis είναι Hiring Partner του  Web Development eLearning Academy by CollegeLink, η ομάδα της Epignosis θα λάβει το Project σου, θα το αξιολογήσει και που ξέρεις; Μπορεί να σου προτείνει να ενταχθείς στην ομάδα της!

Σου φάνηκαν ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες που μοιράστηκε η ομάδα της Epignosis μαζί μας; Αν λοιπόν φαντάζεσαι τον εαυτό σου να εργάζεται εκεί, ρίξε μια ματιά στις ανοιχτές θέσεις που υπάρχουν αυτή τη περίοδο, και που ξέρεις; Μπορεί να είσαι λίγα βήματα μακριά από το να ξεκινήσεις την καριέρα σου στην Epignosis!