4 λόγοι για να δοκιμάσετε το AmongUs ως Remote Team Building Activity

By Collegelink Team

Όσο οι ανακοινώσεις περί παράτασης του τρέχοντος lockdown αυξάνονται και πληθύνονται, η λήψη των απαραίτητων μέτρων για τη διατήρηση της αφοσίωσης και αρμονικής συνεργασίας μεταξύ των μελών της ομάδας μας γίνεται ολοένα και περισσότερο μια επιτακτική ανάγκη. 

Μάλιστα, όσον αφορά τη διαχείριση των ομάδων μας από απόσταση, είναι ίσως απαραίτητο να γίνουμε κάπως πιο δημιουργικοί και ευφάνταστοι εντάσσοντας στην agenda μας δραστηριότητες πιο διασκεδαστικές και συναρπαστικές που δεν προκαλούν την εξάντληση των μελών μας. 

Εμείς, για παράδειγμα, αυτή τη φορά δώσαμε μια ευκαιρία στο AmongUs. Ένα virtual team game που αποτελεί ένα από τα No1 trends στο twitter, χιλιάδες gamers & youtubers ανά τον κόσμο έχουν ενωθεί για χάρη του μπροστά σε μια οθόνη, ενώ ταυτόχρονα εμπνέει καθημερινά κάθε memer. 

Και σήμερα, είμαστε εδώ, για να μοιραστούμε μαζί σας τη δική μας εμπειρία! 

Αναπτύξτε την remote ομάδα σας μέσα από την CollegeLink!

Ποιά είναι στα αλήθεια η σημασία των virtual team building games;

Η ρήση του Andrew Carnegie “.. Είναι το καύσιμο που επιτρέπει σε απλούς και συνηθισμένους ανθρώπους να επιτύχουν ασυνήθιστα αποτελέσματα.” θεωρούμε ότι αντικατοπτρίζει απόλυτα τη σημασία των virtual team building games. 

Μια ομάδα, στην οποία δίνονται καθημερινά όλο και περισσότερες αφορμές να γνωριστεί και να συνεργαστεί, προκειμένου να επιτύχει έναν κοινό σκοπό – έναν κοινό στόχο πάντα αποδίδει. Γιατί ακριβώς, κάθε μέλος αυτής γνωρίζει αυτόν τον στόχο, καθώς και το μυστικό ώστε να τον επιτύχουν όλοι μαζί. 

Τι είναι όμως στα αλήθεια το AmongUs;

Κανείς δεν είναι πολύ μικρός ή αρκετά μεγάλος για να μη γνωρίζει το διάσημο παιχνίδι ΄΄Μια νύχτα στο Παλέρμο΄΄ , καθώς λίγο ή πολύ θα λέγαμε ότι αποτελεί μια πιστή του προσομοίωση με κάποια διαφορετικά γραφικά και ρόλους.

Στην ουσία, δηλαδή, το AmongUs αποτελεί ένα online παιχνίδι κατά τη διάρκεια του οποίου 4 – 10 μέλη μας ομάδας επιβιβάζονται σε ένα διαστημόπλοιο αναλαμβάνοντας ο καθείς το δικό του ρόλο. Κάποια από τα μέλη χρειάζεται να φέρουν εις πέρας κάποιες αρμοδιότητες, προκειμένου το διαστημόπλοιο να είναι έτοιμο προς αναχώρηση. Ενώ, συνήθως δύο από αυτά τα μέλη φορούν τη μάσκα του απατεώνα – impostor, με μοναδικό στόχο να σαμποτάρουν τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος και κατ΄ επέκταση το θάνατό τους. Φυσικά, το ποιος είναι απατεώνας και ποιος όχι κανείς δε το γνωρίζει – και σε αυτό ακριβώς το σημείο κρύβεται και η μαγεία του παιχνιδιού. 

Γιατί τελικά ανακηρύσσουμε το AmongUs ως ένα από τα αγαπημένα μας ομαδικά παιχνίδια; 

  • Αφήσαμε για λίγο στην άκρη τους καθημερινούς μας επαγγελματικούς ρόλους. Εκεί που τη μια στιγμή κάποιοι γράφαμε τα άρθρα της επόμενης εβδομάδας, συνομιλούσαμε με υποψηφίους και άλλοι ανανέωναν τα features της πλατφόρμας μας, το επόμενο λεπτό μεταφερθήκαμε όλοι σε ένα online περιβάλλον και συνομιλήσαμε όπως εκείνες τις ημέρες που συναντιόμασταν στους διαδρόμους του γραφείου ή γευματίζαμε στην τραπεζαρία μας. 
  • Γνωρίσαμε καλύτερα τον Γιάννη, το νέο μέλος της ομάδας μας, και ο Γιάννης εμάς. Πέρα από μια καθημερινή καλημέρα στο Slack και κάποια απανωτά emails με requests και documentations, ο Γιάννης είχε την ευκαιρία να μας γνωρίσει με τον ίδιο τρόπο που θα μας γνώριζε στο welcome lunch που θα του διοργανώναμε μια κανονική μέρα στο γραφείο μας. Άκουσε το χιούμορ μας, αισθάνθηκε την παρέα μας – και την επόμενη φορά που θα τον ρωτήσουμε σχετικά με το πώς του φαίνεται η καθημερινότητα στην εταιρεία μας θα απαντήσει με λιγότερη τυπικότητα. 
  • Μάθαμε καλύτερα ή επιβεβαιώσαμε πόσο καλά γνωρίζουμε τους συναδέλφους μας. Μπορεί η εικόνα όλων των μελών της ομάδας μας στο γραφείο να αποτελεί μια μακρινή ανάμνηση, αλλά σίγουρα το AmongUs ήταν μια καλή ευκαιρία να επαληθεύσουμε ότι οι παλαί ποτέ ώρες στο γραφείο ήταν αρκετές για να γνωρίζουμε καλά ο ένας τον άλλον. Έτσι, μετά από αρκετή εξάσκηση και εκμάθηση της πλατφόρμας, οι impostors… ήταν κάπως δύσκολο πλέον να κρυφτούν. 
  • Εξασκήσαμε τα skills μας. Είτε αναλαμβάναμε ρόλους απλού πληρώματος είτε ήμασταν impostors, είχαμε όλοι την ευκαιρία να συνεργαστούμε ή να διαπραγματευτούμε την παραμονή μας στο παιχνίδι… πριν μας ανακαλύψουν

Πώς μπορείτε κι εσείς να αποκτήσετε πρόσβαση στο AmongUs;

Προκειμένου κάθε μέλος της ομάδας σας, αρκεί να ακολουθήσετε τα βήματα που αναφέρονται παρακάτω. Συγκεκριμένα:

  1. Μπορείτε να κάνετε click στον ακόλουθο σύνδεσμο, προκειμένου να αποκτήσετε πρόσβαση στο λογισμικό του παιχνιδιού (Steam):  https://store.steampowered.com/about/
  2. Αφού κάθε μέλος της ομάδας σας κατεβάσει το Steam στον προσωπικό του υπολογιστή, είναι απαραίτητο καθένα από αυτά να δημιουργήσει και τον δικό του λογαριασμό
  3. Έπειτα, το επόμενο βήμα είναι η εύρεση κι αγορά του παιχνιδιού επιλέγοντας την ένδειξη search the store στο δεξί μέρος της οθόνης σας. Το κόστος του παιχνιδιού ανέρχεται στα 4 ευρώ
  4. Αφού ολοκληρώσετε τη συναλλαγή, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο παιχνίδι επιλέγοντας την ένδειξη library στο πάνω μέρος της οθόνης σας – ακριβώς δίπλα από την ένδειξη store

Ολοκληρώνοντας τις προαναφερόμενες για την πρόσβαση στο παιχνίδι διαδικασίες, μένει μόνο να αποκτήσετε πρόσβαση και σε ένα επιπλέον λογισμικό – το Discord – που αποτελεί και εργαλείο απαραίτητο για τη μεταξύ σας επικοινωνία. 

  1. Μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Discord ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο και να εγκαταστήσετε το λογισμικό του στον προσωπικό σας υπολογιστή: https://discord.com/
  2. Έπειτα, αρκεί κάθε μέλος της ομάδας σας να δημιουργήσει τον δικό του προσωπικό λογαριασμό στο discord και να προωθήσει το username του στον moderator της ομάδας, προκειμένου να το προσθέσει στο αντίστοιχο κανάλι της ομάδας σας

*Το όνομα του κάθε μέλους αποτελείται από μια # και τέσσερις αριθμούς 

Έχουμε αγαπήσει το το AmongUs, γιατί θυμηθήκαμε πόσο δεμένοι είμαστε πλέον ο ένας με τον άλλον – τόσο που για λίγο ξεχάσαμε ότι μας χώριζε απλά μια οθόνη. Ελπίζουμε και η δική σας εμπειρία να είναι τόσο μοναδική όσο η δική μας!

Βρείτε τα επόμενα ταλέντα σας μέσα από την CollegeLink!