Σας “συμβουλεύω” να διαβάσετε το άρθρο μου για την Accenture.

By Collegelink Team

Γράφω αυτό το κείμενο και απευθύνομαι σε εσένα. Ναι σε εσένα που σε λίγο τελειώνεις τις σπουδές σου ή πρόσφατα αποφοίτησες από τη σχολή σου και ετοιμάζεσαι σιγά σιγά να βουτήξεις στα αχαρτογράφητα νερά της αγοράς εργασίας. 

Είμαι η Θεώνη και τα τελευταία δύο χρόνια εργάζομαι ως eLearning & Content Manager στην CollegeLink!

Συχνά – πυκνά, ούσα ακόμη φοιτήτρια άκουγα τις λέξεις συμβουλευτική εταιρεία, σύμβουλος επιχειρήσεων και δε μου ερχόταν τίποτα άλλο στο μυαλό πέρα από…

Ωστόσο, ούσα πλέον εργαζόμενη, είχα την ευτυχία να συνεργαστώ με μια συμβουλευτική εταιρεία, η οποία με έπεισε ότι η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Ο λόγος, φυσικά, γίνεται για την Accenture στην Ελλάδα. 

Πως σου ακούγεται μέχρι τώρα; Να συνεχίσω; Φτιάξε καφέ να στα πω!

Οι άνθρωποί της 

Καταρχάς μιλάμε για 674.000 εργαζομένους με παρουσία σε περισσότερες από 120 χώρες και 200 πόλεις σε όλον τον κόσμο! Στην Ελλάδα απασχολεί περισσότερα από 1.000 άτομα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οπότε εύκολα θα τη χαρακτήριζες μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην χώρα μας. 

Το εντυπωσιακό όμως δεν είναι μόνο το νούμερο. Κυρίως θα έλεγα το γεγονός ότι μόλις ανοίξεις τις πόρτες της, θα βρεις ανθρώπους από διαφορετικά γνωστικά πεδία, από διαφορετικά μέρη, με διαφορετικές αντιλήψεις, νοοτροπίες και βιώματα. Ανθρώπους με αγάπη και πάθος για την τεχνολογία και την καινοτομία που συνεργάζονται αρμονικά αξιοποιώντας την ευρηματικότητά τους και τις τελευταίες τεχνολογίες για να αλλάξουν τον κόσμο!

Ο αντίκτυπός της

Το όνομα Accenture, το οποίο προήλθε από την ενοποίηση της φράσης ‘Accent on the Future’, ενδεχομένως να μην σου λέει κάτι. Παρόλα αυτά -προσωπικά σε διαβεβαιώνω- ότι έχεις σίγουρα χρησιμοποιήσει λειτουργικότητες και υπηρεσίες που έχει αναπτύξει η Accenture για λογαριασμό των πελατών της. Και αναφέρομαι στις μεγαλύτερες επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους της οικονομίας όπως τηλεπικοινωνίες, τράπεζες, ασφαλιστικές, supermarkets, εταιρείες πετρελοειδών, εταιρείες κοινής ωφέλειας, αεροπορικές εταιρίες, εταιρείες καταναλωτικών προϊόντων, δημόσιος τομέας κ.ά. 

Και για να το πω πιο απλά. Κάθε φορά που πραγματοποιείς μια πληρωμή με κάρτα, κάθε φορά που ανοίγεις το banking app σου, κάθε φορά που λαμβάνεις το λογαριασμό του τηλεφώνου σου, κάθε φορά που λαμβάνεις μια προσωποιημένη προωθητική ενέργεια ή σύσταση για ένα προϊόν σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, κάθε φορά που…. πιθανότατα χρησιμοποιείς τεχνολογίες και καινοτομία που έχει αναπτύξει η Accenture.

Να το πω ακόμα πιο απλά; Η Accenture έχει συμβάλλει στο μετασχηματισμό ολόκληρων εταιρειών, κλάδων και οικονομιών!

Πως;

Βασιζόμενη στον εταιρικό της σκοπό – to deliver on the promise of technology and human ingenuity. Δηλαδή, αξιοποιώντας την εφευρετικότητα των ταλαντούχων ανθρώπων της και τη δέσμευσή τους να αξιοποιούν την τεχνολογία για να αναπτύσσουν καινοτομία για το καλό όλων! 

Θεώνη καλά τα λες… εμένα όμως γιατί με αφορά; 

Όπως σου ανέφερα και προηγουμένως, είμαι ένα αρκετά ανήσυχο μυαλό, όπως φαντάζομαι κι εσύ. Ένα 24χρονο μυαλό που ονειρεύεται το επαγγελματικό του μέλλον και επιθυμεί να προοδεύσει αφήνοντας το δικό του αποτύπωμα… Παράλογο;

Κατά τη διάρκεια λοιπόν της συνεργασίας μας με την Accenture γνώρισα ανθρώπους πάνω κάτω στην ίδια ηλικία με εμάς (ο μέσος όρος ηλικίας είναι ~32) που έχουν δυνατότητες να προχωρήσουν εσωτερικά στον οργανισμό αναλαμβάνοντας διαρκώς μεγαλύτερες θέσεις και ρόλους ευθύνης με άπειρες προοπτικές εξέλιξης στην Ελλάδα ή και στο εξωτερικό

Δύο από αυτούς τους ανθρώπους ήταν η Γεωργία και ο Αλέξανδρος που μου μίλησαν για το τι έμαθαν από το πρώτο διάστημα εργασίας τους στην Accenture

Επιπρόσθετα – μπορεί να στο ανέφερα και παραπάνω ξανά, αλλά θα στο ξαναπώ – Accenture = Καινοτομία! Τι θέλεις; Cloud, Security, mobile technologies, APIs, blockchain, AI, RPA, Machine Learning και μεθοδολογίες, όπως Agile Methology, Design Thinking; Το έχεις! Θέλεις συνεργασία με τους μεγαλύτερους τεχνολογικούς παρόχους; Το έχεις! Θέλεις συμμετοχή σε μεγάλα projects από διαφορετικές επιχειρήσεις και κλάδους; Το έχεις! Θέλεις να μαθαίνεις καινούργια πράγματα; Το έχεις!

Μιας και μιλάμε για καινούργια πράγματα, να σημειώσω ότι θα έχεις άπειρες ευκαιρίες εκπαίδευσης μέσω πρωτοβουλιών εντός και εκτός της εταιρείας. Πρόσβαση 24×7 σε online πλατφόρμες εκπαίδευσης για να αναπτύξεις τα soft ή τα hard skills σου, συμμετοχή στο Accenture Greece Academy, δυνατότητα πιστοποιήσεων για να εξελίξεις τις τεχνολογικές σου γνώσεις και το σημαντικότερο – on the job training. Δουλεύεις δίπλα και μαζί με έμπειρους συναδέλφους που είναι εκεί για να σε βοηθήσουν σε κάθε βήμα σου. Αυτό με φέρνει στο δεύτερο σημαντικό στοιχείο. Συνεχής υποστήριξη και καθοδήγηση. Θα έχεις τον δικό σου Buddy για να λύνεις απορίες της καθημερινότητας, τον δικό σου career counselor και μέντορα για να φτιάξεις το δικό σου επαγγελματικό μονοπάτι και άπειρους ανθρώπους και ομάδες για να σε βοηθήσουν να εξελιχθείς. Λέγοντας ομάδες εννοούμε ότι μπορείς να γίνεις ενεργό μέλος και να υποστηρίξεις διάφορες δραστηριότητες και προγράμματα της εταιρείας για καλό σκοπό Inclusion & Diversity Team, Mental Health Allies, Corporate Citizenship Team κοκ. Επειδή ανέφερα εθελοντικές δράσεις να σου πω ότι τα τελευταία δύο χρόνια η Accenture βρίσκεται στη λίστα του Fortune Greece «Change the World», που παρουσιάζει τις  επιχειρήσεις που «αλλάζουν τον κόσμο» έχοντας θετικό πρόσημο στις ζωές των ανθρώπων. 

Και επειδή δε δουλεύουμε όλοι από hobby… Θα έχεις ένα ανταγωνιστικό μισθό και πληθώρα παροχών όπως δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μηναία vouchers, δυνατότητα απόκτησης εταιρικού αυτοκινήτου, ευέλικτο πλαίσιο εργασίας, δυνατότητα αγοράς μετοχών της Accenture και συμμετοχή σε ένα πρωτοπόρο πρόγραμμα ασφάλισης (ΤΕΑ Accenture), εκπτώσεις από συνεργαζόμενες επιχειρήσεις και πληρωμένες υπερωρίες (αν και εφόσον χρειαστούν).

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι θα δουλεύεις σε ένα οργανισμό που σέβεται τη διαφορετικότητα, υποστηρίζει την ισότητα και θέλει να κάνει τον κόσμο μας καλύτερο. Κι εσύ θα είσαι μέρος αυτής της προσπάθειας!

Αν σε έπεισα, θα σου έλεγα να ρίξεις μια ματιά στις διαθέσιμες θέσεις εργασίας και να ανακαλύψεις μόν@ σου έναν κόσμο ευκαιριών που ανοίγεται μπροστά σου