Σπίτι ή γραφείο; Ποιος είναι ο ιδανικός χώρος εργασίας για τους millennials;

By Collegelink Team

Το σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον συνεχώς μεταβάλλεται κι εξελίσσεται με τους millennials να διαμορφώνουν την εικόνα του. Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη, η γενιά αυτή θεωρεί πολύ σημαντικό να μπορεί να εργάζεται ευέλικτα, με

το 92% αυτών να διατυπώνει πως θα ήθελε να έχει τη δυνατότητα να εργάζεται από το σπίτι, χωρίς ωστόσο να επιθυμεί να εργάζεται μόνιμα από εκεί.

 

Είναι πολύ σημαντικό να διευκρινίσουμε πως η ευέλικτη εργασία δε συνδέεται άρρηκτα με το χώρο στον οποίο βρίσκεται ο εργαζόμενος (σπίτι ή γραφείο), αλλά και το πώς και πόσο δουλεύει. Η ευέλικτη εργασία αφορά στη δυνατότητα που έχει ο εργαζόμενος να διαχειριστεί το χώρο και τους πόρους που διαθέτει με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Ουσιαστικά, του επιτρέπει όχι μόνο να ολοκληρώνει έγκαιρα το έργο του, αλλά και να το αποδίδει στη μέγιστη ποιότητα, ενώ παράλληλα τον διευκολύνει να διατηρεί ισορροπία στην προσωπική του ζωή.

Η παροχή ευελιξίας αποτελεί win-win σενάριο τόσο για τους εργοδότες, όσο και για τους εργαζόμενους, αφού δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να διατηρούν τα ταλέντα τους στην πιο αποδοτική εκδοχή τους, με τρόπο που συμβαδίζει με το lifestyle τους.

Μπορεί η ευέλικτη εργασία να είναι πιο παραγωγική και να επιτρέπει την ισορροπία που όλοι οι εργαζόμενοι χρειαζόμαστε μεταξύ της προσωπικής και επαγγελματικής μας ζωής, αλλά δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς εμπιστοσύνη. Δυστυχώς, κάποιες εταιρείες πιστεύουν πως ένας εργαζόμενος προκειμένου να δουλεύει σωστά και συνεπώς αποτελεσματικά, πρέπει να είναι υπό τη συνεχή επιτήρησή τους.

Οι σύγχρονες εταιρείες θα ήταν ωφέλιμο να αποβάλλουν τις παλιές συνήθειες, τις οποίες “κουβαλούν” από τη βιομηχανική εποχή, όπου όλοι εργάζονταν συγκεκριμένες ώρες αναλαμβάνοντας συγκεκριμένα καθήκοντα. Καλό είναι να δίνουν τη δυνατότητα στους εργαζομένους τους να εργάζονται όπως αυτοί θεωρούν ότι θα αποδώσουν καλύτερα, είτε αυτό ειναι 8 το πρωί από το γραφείο τους, είτε 8 το βράδυ από τη “βολή” του σπιτιού τους. Η εμπιστοσύνη μέσα στην εταιρία είναι μείζονος σημασίας για την ανάπτυξη των εργαζομενων και κατ’ επέκταση του οργανισμού για τον οποίο παράγουν έργο.

Αν μία επιχείρηση δεν εμπιστεύεται τους ανθρώπους της, πώς μπορεί να εξελιχθεί;

Βρείτε τα ταλέντα που σας ταιριάζουν εδώ!