Startups & Big Corporations: Τι μου ταιριάζει;

Τι θα μάθουμε:

Θέλεις να μάθεις πως λειτουργεί μία startup επιχείρηση ή ένα big corporation και να αποφασίσεις τι σου ταιριάζει καλύτερα; Τότε αυτό το panel discussion είναι για εσένα. Ειδικοί στον χώρο αναλύουν τον τρόπο λειτουργίας και τις προοπτικές εξέλιξης μέσα σε διαφορετικούς τύπους επιχειρήσεων.

Ομιλητές:

Μαρία Ζαρωτιάδου, Managing Director @Plan of Business & @Plan Career

Μαριέττα Λαζανά, Digital Analyst @McKinsey & Company and Managing Director @Girls In Tech

Δήμητρα Γεωργακάκη, Data Science Team Lead @ GWI

Αναστάσιος Ανδρονίδης, Staff Software Engineer @ Worldcoin/Tools for Humanity

Δημήτρης Παπαδημητρίου, Co-founder @ Business Pathways & Startup Pathways

Ποιοι είναι οι Ομιλητές μας; 

Η Μαρία Ζαρωτιάδου είναι Managing Director στην Plan of Business (www.planofbusiness.eu) και στην Plan Career (www.plancareer.eu). Έχει διατελέσει Σύμβουλος σε θέματα ισότητας των φύλων στη Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων. Η Μαρία είναι Πιστοποιημένος Business Coach και Ειδικός Στρατηγικού Μάρκετινγκ με πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και μεταπτυχιακό στο Μάρκετινγκ και την Ισότητα των Φύλων. Η Μαρία έχει εκπαιδευτεί στη Γυναικεία Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και κάτοχος της πιστοποίησης WISE4Women του προγράμματος κατάρτισης της Ε.Ε. Είναι μέλος του Harvard Business Review Advisory Council και είναι μέντορας σε νέους επιχειρηματίες για περισσότερα από 10 χρόνια.

Η Μαριέττα Λαζανά είναι Digital Analyst στην McKinsey του Βερολίνου και Managing Director του Girls in Tech Greece. Ασχολείται με το σχεδιασμό και την στρατηγική ανάπτυξης διαδικτυακών εφαρμογών με εμπειρία σε startups στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επιπλέον έχει βραβευτεί σε επιχειρηματικούς διαγωνισμούς και έχει αποτελέσει μια από τις 120 γυναίκες που επιλέχθηκαν για το ετήσιο Ευρωπαϊκό συνέδριο Top Women In Tech. Επιπλέον, πραγματοποιεί ομιλίες στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και σε επιχειρηματικά συνέδρια της χώρας. Τέλος, υποστηρίζει ενεργά τους νέους προσφέροντας mentoring για την ανάπτυξη της καριέρας τους.

Ο Αναστάσιος Ανδρονίδης έχει εργαστεί σαν Software Engineer σε κάποιους από τους μεγαλύτερους κολοσσούς του κλάδου, όπως η Meta, η Google, το CERN και η Microsoft. Ξεκίνησε την πορεία του από το τμήμα Πληροφορικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πλέον είναι υποψήφιος διδάκτωρ στο Imperial College London. Η επαγγελματική του σταδιοδρομία ξεκίνησε στο CERN στην Ελβετία και στη συνέχεια εργάστηκε σε ΗΠΑ και Ευρώπη μεταξύ άλλων στις Μicrosoft, Google και Facebook πάνω σε θέματα που αφορούν κατανεμημένα συστήματα, δημιουργία γλωσσών προγραμματισμού και λειτουργικά συστήματα. Παράλληλα με την επαγγελματική του σταδιοδρομία, το 2018 ίδρυσε στο Λονδίνο την startup Experoment με σκοπό να κάνει προσβάσιμη προς όλους τη δημιουργία φαρμάκων. Σήμερα κατέχει τον τίτλο του Staff Engineer στην νεοφυή επιχείρηση Worldcoin, αδελφική εταιρεία της OpenAI, όπου μελετά την δυνατότητα έκδοσης ανώνυμων ψηφιακών ταυτοτήτων για την υποστήριξη ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και άλλων εφαρμογών ιδιωτικότητας.

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου είναι ο ιδρυτής της Startup Pathways (2019) και της Business Pathways (2023), διεθνώς πιστοποιημένος σύμβουλος σε θέματα Ηγεσίας, Επικοινωνίας και Προσωπικής Ανάπτυξης και ο πρώτος εκπαιδευτής σε Leading Skills για Startup Founders στην Ελλάδα. Με την ομάδα του έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 20.000 managers στην Ελλάδα, τα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή, τη Γαλλία και το Βέλγιο τα τελευταία 10 έτη. Με μεγάλη εμπειρία στον Χρηματοοικονομικό Τομέα και το HR πριν ξεκινήσει την καριέρα του Συμβούλου, επιδιώκει με τις δρατηριότητές του να γεφυρώσει τον κόσμο των ScaleUp/Startups με αυτό των Corproations και να δημιουργήσει συνθήκες καινοτομίας με όποιο οργανισμό συνεργάζεται. Ιδρυτής της Leaders Academy, της μόνης Ακαδημίας σε Leading Skills για Startup Founders στην Ελλάδα.