Σε συνέντευξη εργασίας: «Έχετε ερωτήσεις για εμάς;»

By Collegelink Team

«Έχετε ερωτήσεις για εμάς;»

Όπως κάθε καινούρια εμπειρία στη ζωή μας τελειώνει πάντα με έναν απολογισμό, έτσι και κάθε συνέντευξη εργασίας που πρόκειται να δώσεις θα τελειώσει με αυτή την απολογιστική ερώτηση – την οποία συνιστούμε να την πάρεις στα σοβαρά και να την προετοιμάσεις ακριβώς όπως θα προετοίμαζες και κάθε άλλη ερώτηση συνέντευξης. Γιατί; 

Επειδή είναι, σίγουρα, η τελευταία σου ευκαιρία να εντυπωσιάσεις τον Recruiter που κάθεται απέναντί σου και επειδή πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για το πως να απαντήσεις σωστά στις ερωτήσεις συνέντευξης. Και, για να σε βοηθήσουμε να προετοιμάσεις κατάλληλα τις ερωτήσεις σου ως προς εκείνον, θα σου παρουσιάσουμε κάποιες εξαιρετικά έξυπνες ερωτήσεις που έχουμε δεχθεί εμείς οι ίδιοι από τους υποψηφίους μας!

Κάνε join στην No1 πλατφόρμα εύρεσης εργασίας για entry level θέσεις!

«Ποιός είναι αρμόδιος για τον σχεδιασμό της ιστοσελίδας σας;»

Προτού γίνει κάποια παρανόηση, να ξεκαθαρίσουμε ότι γνωρίζουμε ότι η συγκεκριμένη ερώτηση αναφέρεται προφανώς σε μια συγκεκριμένη θέση εργασίας. Ωστόσο, θα θέλαμε να τη χρησιμοποιήσουμε ως παράδειγμα ερώτησης που μπορείς να θέσεις και εσύ ο ίδιος μεταγενέστερα – και με παραλλαγές – για τη θέση εργασίας που σε ενδιαφέρει. 

Η συγκεκριμένη ερώτηση προήλθε από έναν υποψήφιο που ενδιαφερόταν για τη θέση του web designer στην εταιρεία μας. Συζητήσαμε σχετικά με τα χαρακτηριστικά της ήδη υπάρχουσας ιστοσελίδας μας και μας ρώτησε: “Ποιος κάνει το wireframing για την ιστοσελίδα  σας, η  ομάδα σχεδιασμού ή μια συγκεκριμένη ομάδα UX;”

Καταλήξαμε να έχουμε μια εποικοδομητική συζήτηση για το πώς θα μπορούσε να συμβάλει στην ανάπτυξη της ιστοσελίδας μας και, πολύ περισσότερο, μας έκανε να φανταστούμε πως θα ήταν η καθημερινότητά μας στο γραφείο σε περίπτωση που τελικά τον προσλαμβάναμε, ποιές ήταν οι ιδέες και οι δεξιότητές του, πως θα λειτουργούσε στο πλαίσιο της ομάδας μας. 

«Γιατί ο συγκεκριμένος ρόλος είναι σημαντικός για την ανάπτυξη της εταιρείας;»

Από τη δική μας σκοπιά, τη σκοπιά των Recruiter, η συγκεκριμένη ερώτηση μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε ότι ο συγκεκριμένος υποψήφιος ενδιαφερόταν περισσότερο για τη θέση εργασίας από ότι είχαμε εμείς καταλάβει – μέχρι το σημείο εκείνο της συνέντευξης. Φάνηκε ότι πραγματικά ενδιαφερόταν να προσφέρει στην εταιρεία μας, ενώ παράλληλα ότι ήθελε να έχει μια αίσθηση σχετικά με το πως ταιριάζει με τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας μας. 

Από τη δική σου σκοπιά, τη σκοπιά του υποψηφίου, η συγκεκριμένη ερώτηση είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να συνειδητοποιήσεις αν η θέση εργασίας για την οποία έχεις υποβάλει την αίτησή σου είναι μια θέση υψηλού ή χαμηλού επιπέδου. Παράλληλα, μπορείς να έχεις και μια ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με το τι ακριβώς προσδοκά η ίδια η εταιρεία από εσένα. 

«Μπορώ να γνωρίσω τους εν δυνάμει συναδέλφους μου;»

Σε περίπτωση που δεν το γνώριζες μέχρι σήμερα, η εργασία σου – ανεξαρτήτως κλάδου, εταιρείας, χώρας – πρόκειται να αποτελεί μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητάς σου. Για αυτό, πρέπει να γνωρίζεις εξ αρχής… που πας να μπλέξεις. Και, η συγκεκριμένη ερώτηση θα σου δώσει την απάντηση μου αναζητάς. 

Ταυτόχρονα, θα δώσεις και στον Recruiter την εντύπωση ότι λογαριάζεις κάτι τις τη σημασία του ομαδικού πνεύματος και τη δυναμική της ομάδας, καθώς και ότι δεν είσαι ένα ακόμη άτομο που επιθυμεί να έρχεται καθημερινά στο γραφείο και απομονωμένο στο καβούκι του να εργάζεται. 

«Με ποιον τρόπο λύνετε τις επαγγελματικές διαφορές με την ομάδα σας; Μπορείτε να μου δώσετε ένα παράδειγμα;»

Και, σε περίπτωση που δεν σου άρεσε η προηγούμενη ερώτηση, αυτή είναι μια ακόμη ερώτηση, με την οποία μπορείς να αποδείξεις στον Recruiter το ομαδικό πνεύμα που σε διακατέχει. 

Και, για σένα ως υποψήφιο, η συγκεκριμένη ερώτηση είναι μια απίστευτα μοναδική ευκαιρία να καταλάβεις το κατά πόσο οι επαγγελματικοί στόχοι του κάθε συναδέλφου σου υπερβαίνουν το εγώ τους και ευθυγραμμίζονται με την ομάδα. 

«Τι απολαμβάνετε περισσότερο από την εργασία σας στην εκάστοτε εταιρεία;»

Μπορεί ακόμη να μην είμαστε σε θέση να το πιστέψουμε, αλλά η συγκεκριμένη ερώτηση έχει τεθεί μόνο μια φορά στη Recruiter της ομάδας μας. Μόνο μία φορά από έναν υποψήφιο ως απάντηση στη δική της τυπική ερώτηση “Γιατί επιθυμείς να εργαστείς στη συγκεκριμένη εταιρεία;”

Όπως περιγράφει και η ίδια, την εντυπωσίασε ιδιαίτερα το timing που ο υποψήφιος της απηύθυνε αυτή την ερώτηση και, παρά το γεγονός ότι εκείνη σκεφτήκε αρκετά την – ορθά δομημένη – απάντησή της, μας ομολόγησε ότι κατέληξε να έχει μια υπέροχη συζήτηση μαζί του κατά την οποία θυμήθηκε όλα αυτά που της έχει προσφέρει η πορεία της στην εταιρεία μας τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. 

Ως υποψήφιος τώρα, να θυμάσαι ότι αυτή είναι η κατάλληλη ερώτηση για να πιάσεις τον κάθε Recruiter απροετοίμαστο και να λάβεις μια ειλικρινή απάντηση. Ανεξάρτητα από το πόσο ωραιοποιημένη θα είναι η απάντησή του, πιθανότατα να μπορείς να διακρίνεις το τι αισθάνονται πραγματικά για την εταιρεία τους και κατ΄ επέκταση το αν η συγκεκριμένη εταιρεία είναι το ιδανικό περιβάλλον εργασίας για σένα. 

«Έχετε τυχόν δεύτερες σκέψεις σχετικά με τα προσόντα και το βιογραφικό μου;»

Μία τρομερά θαρραλέα ερώτηση από έναν τρομερά καλό υποψήφιο που αντιλήφθηκε σωστά το feeling της συνέντευξης. Μια ερώτηση που σου δίνει την ευκαιρία να επανατοποθετηθείς και να αντιμετωπίσεις δεύτερες σκέψεις που μπορεί ο κάθε Recruiter να έχει σχετικά με την καταλληλότητά σου για το ρόλο. Μια ερώτηση, την οποία κάνοντας την, ξέρεις ότι δεν έχεις αφήσει τίποτα ανείπωτο, τίποτα που ο Recruiter μπορεί να το βρει σε κάποιον άλλον υποψήφιο και εσύ απλά το διαθέτεις, αλλά δεν το εξέφρασες σωστά!

Συνολικά, ως Recruiters και εμείς, έχουμε ακούσει αυτές και άλλες ακόμη καταπληκτικές ερωτήσεις, τις οποίες με λίγη προετοιμασία θα μπορέσεις και εσύ να τις απευθύνεις και να κατευθύνεις τη συζήτηση όπως εσύ επιθυμείς!

Δες όλες τις ανοιχτές αγγελίες για εργασία στην Ελλάδα!