Πώς εξηγείς πιθανά κενά στο βιογραφικό σου σε μια συνέντευξη εργασίας; – part 2

By Collegelink Team

Αφού, λοιπόν, σου εκμυστηρεύτηκαμε πώς να εξηγείς πιθανά κενά στο βιογραφικό σου, ήρθε η ώρα να περάσουμε στο δεύτερο μέρος της διάλεξης μας: πώς, δηλαδή, να επικοινωνήσεις αυτά τα – χρονικά – κενά που μπορεί να υπάρχουν στο βιογραφικό σου κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης εργασίας. 

Προτού, όμως, ξεκινήσουμε θα θέλαμε να πάρεις μερικές βαθιές ανάσες, γιατί δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να γεμίζεις τον εαυτό σου με τύψεις και αγωνία για το πως θα αντιδράσει ένας Recruiter σε πιθανά χάσματα της επαγγελματικής σου καριέρας. Γιατί, μια πιθανή παύση στην επαγγελματική σου πορεία φανερώνει, πρώτα από όλα, ότι έχεις μια αίσθηση στοχασμού και αυτογνωσίας – και μπράβο σου για αυτό!

Κάνε join στην No1 πλατφόρμα εύρεσης εργασίας για entry level θέσεις!

Ποιός είναι ο κατάλληλος τρόπος να επικοινωνήσεις σωστά σε μια συνέντευξη εργασίας τυχόν – χρονικά – κενά του βιογραφικού σου;

First things first… Ένας Recruiter δεν είναι απαραίτητα και ο ντετέκτιβ της επαγγελματικής σου καριέρας. Σε περίπτωση που η περίοδος της χαλάρωσης σου διήρκησε από έναν έως και τρεις μήνες, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο Recruiter να μην φέρει καν το συγκεκριμένο θέμα στο τραπέζι. Ακόμη και αν η περίοδος της ανάπαυσης ήταν μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας, ένας Recruiter θα φροντίσει και πάλι να επικεντρωθεί περισσότερο στη γενικότερη επαγγελματική σου εμπειρία, δεξιότητες και στο αν είσαι το ιδανικό fit για την εκάστοτε θέση εργασίας και εταιρεία συνολικά. 

Ωστόσο, ακόμη και αν – λέμε τώρα – πέσει η αυλαία και τεθεί η κρίσιμη ερώτηση, δεν χρειάζεται να του αναλύσεις τα έγκατα της ψυχής σου. Φρόντισε να προετοιμάσεις μια απάντηση με λίγη δόση ενθουσιασμού και περισσότερη αυτοπεποίθηση, όπως:

  1. ΣΕΝΑΡΙΟ 1: Πώς συνειδητοποιήσατε ότι ήρθε η ώρα να αποχωρήσετε από την προηγούμενη θέση εργασίας σας;
  • «Η εμπειρία που αποκόμισα από την προηγούμενη θέση εργασίας μου ήταν αρκετά ωφέλιμη για την επαγγελματική μου πορεία, αλλά με την πάροδο του χρόνου το δημιουργικό στοιχείο – που είναι το πάθος μου – απομακρύνθηκε από τις καθημερινές μου αρμοδιότητες»

      2. ΣΕΝΑΡΙΟ 2: Ποιοί ήταν οι στόχοι σας κατά τη διάρκεια της αποχής σας από την αγορά εργασίας;

  • «Είχα περάσει τόσα πολλά χρόνια περιμένοντας τον σωστό χρόνο για να ταξιδέψω ανά τον κόσμο, να γνωρίσω νέους πολιτισμούς και να διευρύνω τους ορίζοντές μου – στοιχείο απαραίτητο για την επιτυχία της καθημερινής μου εργασίας –  και συνειδητοποίησα ότι δεν υπήρχε καλύτερη στιγμή τότε. Έτσι, πήρα την μεγάλη απόφαση!»

      3. ΣΕΝΑΡΙΟ 3: Πιστεύετε ότι είστε απόλυτα έτοιμος για την επανεκκίνηση της καριέρας σας;

  • «Μετά από τέσσερις υπέροχους μήνες ασταμάτητων ταξιδιών και νέων εμπειριών, είμαι τελικά απόλυτα εφοδιασμένος και ενθουσιασμένος να ξεκινήσω και πάλι την επαγγελματική μου καριέρα σε μια εταιρεία όπου μπορώ να συνεισφέρω δημιουργικά και να συνεργαστώ με μια ομάδα που μοιράζεται τις ίδιες αξίες με μένα».

Είδες πόσο εύκολο και απλό είναι; Το φαινόμενο των διαλειμμάτων από την επαγγελματική καριέρα γίνεται ολοένα και πιο σύνηθες στους κύκλους των υποψηφίων. Για αυτό, όποιος και αν είναι ο λόγος που επέλεξες – ή θα επιλέξεις – να πάρεις και εσύ ένα διάλειμμα να θυμάσαι ότι μπορείς να αξιοποιήσεις αυτή την απόφαση προς όφελός σου – αρκεί να την επικοινωνήσεις σωστά, με αυτοπεποίθηση, σιγουριά και σεβασμό!

Θέλεις να δεις και τις υπόλοιπες αγγελίες για εργασία στην Ελλάδα;