Τα καλύτερα New Year’s career Resolutions για τους 20+

By Collegelink Team

Αν έχεις τελειώσει εδώ και αρκετό καιρό με την σχολή σου και είσαι σχετικά καινούριος στον επαγγελματικό κόσμο, η καριέρα σου μπορεί να μοιάζει λίγο μετέωρη. Δεν υπάρχει ιδανικότερη στιγμή να ξεκινήσεις την καριέρα σου, από το ξεκίνημα της νέας χρονιάς;

Ρίξε μια ματιά στα παρακάτω New Year’s Resolutions σχετικά με την καριέρα και δεσμεύσου να τα πετύχεις μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

  1. Κάνε περισσότερες ερωτήσεις

Αναγνώρισε ότι το πτυχίο σου, ναι μεν πολύτιμο, δεν σου έχει μάθει όμως όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για να πετύχεις στον επαγγελματικό κόσμο. Αν δεν καταλαβαίνεις κάτι, πες το και ζήτα από πιο έμπειρους συναδέλφους να σε καθοδηγήσουν. Δείχνοντας την περιέργεια σου και την προθυμία σου να πεις: «Δεν το γνωρίζω αυτό, αλλά θέλω να το μάθω», θα κερδίσεις την εκτίμηση και τον θαυμασμό των συναδέλφων σου.

  1. Προσέγγισε συναδέλφους που δεν γνωρίζεις

Μην περιμένεις από τους ανθρώπους που δεν γνωρίζεις να σε καλωσορίσουν στην εταιρία, αναζήτησέ τους και συστήσου. Έτσι θα δείξεις αυτοπεποίθηση, κοινωνικότητα και σεβασμό για τους άλλους. Με αυτόν τον τρόπο θα κερδίσεις και εσύ τον σεβασμό τους.

  1. Βρες μέντορα

Χτίσε μία εποικοδομητική σχέση με κάποιον επαγγελματία στον τομέα σου που ο λόγος του μετράει και μπορεί να σε στηρίξει στην εξέλιξη της καριέρας σου. Έτσι θα αποκτήσεις σιγά σιγά την σοφία που θα σε βοηθήσει να πορευτείς σωστά.

  1. Κράτα σε αρχεία τις επιτυχίες σου

Φτιάξε κάποιο αρχείο στον υπολογιστή σου, όπου θα αποθηκεύεις διάφορα επιτυχημένα projects, όπως για παράδειγμα blog posts, κάποια πώληση που πέτυχες, κάποιον πελάτη που έφερες. Έτσι θα έχεις οργανωμένα στοιχεία, όταν θα θέλεις να εμπνεύσεις τον εαυτό σου ή μελλοντικούς σου υπαλλήλους.

  1. Μάθε ένα καινούργιο skill

Μάθε πως να δημιουργείς ωραία κείμενα, πως να φτιάχνεις ελκυστικές ιστοσελίδες, πως να κάνεις εντυπωσιακές παρουσιάσεις σε μεγάλο κοινό, παρακολουθώντας κάποιο σεμινάριο ή κάποιο δωρεάν μάθημα σε πανεπιστήμιο. Πρόσεχε όμως αυτή η ικανότητα που θα αναπτύξεις να μην είναι άσχετη με το αντικείμενό σου. Καλό είναι να ενισχύσεις ήδη υπάρχουσες γνώσεις.

  1. Ανέλαβε εθελοντικά κάποιο απαιτητικό project

Βρες ή δημιούργησε τρόπους να ξεφύγεις λιγάκι από την άνεση της επαγγελματικής σου ρουτίνας συμμετέχοντας σε κάποιο δύσκολο task ανέπτυξε δεξιότητες και το ομαδικό σου πνεύμα και κέρδισε έτσι την εκτίμηση των συναδέλφων και των ανωτέρων σου. Ποιος ξέρει; Ίσως αυτό σε βοηθήσει να ανελιχθείς.

  1. Εξειδικεύσου

Διάβασε δημοσιεύσεις εταιριών και πάρε μέρος σε επαγγελματικά συνέδρια όταν το επιτρέπει ο χρόνος και η οικονομική σου κατάσταση, ώστε να επεκτείνεις την γνωσιακή σου βάση και να αποδείξεις την συνεχή δέσμευσή σου στον τομέα που ακολουθείς.

  1. Επέκτεινε το δίκτυο σου

Ασχολήσου με κάποιον οργανισμό για να γνωρίσεις ανθρώπους πέραν από το εργασιακό σου περιβάλλον. Επίσης, οργάνωσε περιστασιακές συναντήσεις με συναδέλφους για να μάθεις πως λειτουργούν στην εταιρία. Έτσι θα είναι πιο εύκολο για σένα να εξοικειωθείς και θα τους βοηθήσει να σε γνωρίσουν ώστε να παρέχεται αμφίδρομη εξυπηρέτηση όταν χρειάζεται.

  1. Εντόπισε λύσεις αλλά και προβλήματα

Μην προσεγγίζεις τους συναδέλφους και τους ανωτέρους μόνο για να τους εκφράσεις ανησυχίες. Πρότεινε αποτελεσματικούς τρόπους απαλλαγής από προβλήματα που εντοπίζεις. Καλλιέργησε την φήμη του ανθρώπου που ανιχνεύει έγκαιρα τα προβλήματα και προσφέρει λύσεις.

  1. Ζήσε

Αναβίωσε μία αγαπημένη σου στιγμή ή δημιούργησε μία καινούρια. Μόνο μην χτίσεις την ζωή σου αποκλειστικά γύρω από την καριέρα σου. Έτσι θα υπάρχει μία ισορροπία μεταξύ προσωπικής ζωής και καριέρας και θα εξασφαλίσεις ένα όμορφο νέο έτος!

Για να πραγματοποιήσεις όμως αυτούς τους στόχους χρειάζεται κάτι πολύ βασικό. Αυτό είναι να βρεις δουλειά και θα το καταφέρεις μέσα από το CollegeLink. 😉

Βρες την δουλειά που σου ταιριάζει εδώ!