Αυτές είναι οι ταινίες που θα αλλάξουν την επαγγελματική σου ζωή!

By Collegelink Team

Συνήθως, μια βόλτα στο σινεμά συνδυάζεται με extra αλατισμένα popcorn, πελώρια κουτιά αναψυκτικών, συγκινήσεις, δράμα και πηγαίους κραδασμούς γέλιου. Ωστόσο, κάπου εκεί ανάμεσα στα ατελείωτα συναισθήματα – και στους κοιλιακούς του Brad – υπάρχουν και αυτές οι ταινίες που, αν τις προσέξεις λεπτομερώς, έχουν να σου προσφέρουν μερικές χρήσιμες συμβουλές για την καριέρα σου. 

Κάθισε, λοιπόν, αναπαυτικά στον καναπέ σου, αγκάλιασε το μπολ με τα pop corn σου και άνοιξε το σημειωματάριο σου, γιατί σου έχουμε 4 ταινίες – και 1 Oscar – μέσα στις επαγγελματικές συμβουλές. 

Δες όλες τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας στο CollegeLink

The Devil Wears Prada (2006)

Η Andy μόλις έχει κατακτήσει τη δουλειά των ονείρων της σε ένα από τα κορυφαία περιοδικά μόδας παγκοσμίως. Η Miranda, αρχισυντάκτρια του περιοδικού και υπεύθυνη της, είναι η προσωποποίηση κάθε αυταρχικού υπευθύνου εργασίας με εξωφρενικές ή γελοίες απαιτήσεις συνοδευόμενες από αλεπάλληλους καυστικούς σχολιασμούς. 

 

Career Tip: Στον επαγγελματικό χώρο κυριαρχεί η άποψη ότι, προκειμένου να κατακτήσουμε αυτή την τόσο ποθητή και καταπληκτική θέση εργασίας, είναι απαραίτητο να ικανοποιούμε κάθε μικρή ή μεγάλη απαίτηση των υπεύθυνων εργασίας μας ή να βάζουμε την προσωπική μας ζωή στην άκρη. Προτού, όμως, πάρεις οποιαδήποτε επαγγελματική απόφαση κάτσε και αναλογίσου 2’. Μέχρι που είμαι ικανός να φτάσω; Μέχρι ποιό σημείο είμαι διατεθειμένος να συμβιβαστώ; 

The Wolf of Wall Street (2013)

Μαύρη κωμωδία που γράφτηκε εις μνήμη του διάσημου χρηματιστή Jordan Belfort και κινείται μεταξύ του αμερικανικού ονείρου και της απληστίας των επιχειρήσεων. Ο πρωταγωνιστής, Jordan Belfort, από χρηματιστής με μετοχές της δεκάρας καταλήγει να διευθύνει την επιχείρηση Stratton Oakmont, γνωστή για τις ασφαλιστικές απάτες. 

 

Career Tip: Προς όλους τους οικονομολόγους και χρηματιστές αναγνώστες μας, μόνο και μόνο η λέξη Wall Street στον τίτλο, κάνει την ταινία πιο επίκαιρη από ποτέ. Προς όλους τους υπόλοιπους, όταν η φιλοδοξία μετατρέπεται σε απληστία τα αποτελέσματα είναι καταστροφικά.

Webinar: How to be a PRO in CV Writing!

Office Space (1999)

O Peter Gibbons, o Samir Nagheenanajar, o Michael Bolton και ο Milton Waddams είναι τέσσερις φίλοι και συνεργάτες που εργάζονται στην εταιρεία Initech και μισούν θανάσιμα τη δουλειά τους. Ύστερα από αλλεπάλληλες απολύσεις αποφασίζουν να διεισδύσουν στα συστήματα της εταιρείας και να υποκλέψουν χρήματα. Και τότε όλα πηγαίνουν τόσο λάθος, αλλά και τόσο σωστά!

 

Career tip: Οι συνάδελφοί σας στον εργασιακό σας χώρο είναι το παν. Με την παρουσία τους, μπορείς όχι μόνο να τα βγάλεις πέρα τη χειρότερη σου μέρα στη δουλειά, αλλά και να << βάλεις φωτιά και σε ολόκληρο το κτίριο >> – που λέει ο λόγος!

A Beautiful Mind (2001)

Ο μαθηματικός John Nash πραγματοποιεί μια σημαντική μαθηματική ανακάλυψη τη στιγμή που διαγιγνώσκεται με σχιζοφρενικές τάσεις, τις οποίες καταφέρνει να ξεπεράσει με επιμονή, αλλά και τη βοήθεια της γυναίκας του. Το αποτέλεσμα; Ύστερα από 30 χρόνια, βραβεύτηκε με βραβείο Nobel. 

 

Career Tip: Η μόνη αποτυχία που πρέπει να επιτρέπεις στον εαυτό σου να φοβάται, είναι να μην επιμένεις στο στόχο που θεωρείς ότι είναι ο καλύτερος.

The Pursuit of Happyness (2006)

Ολόκληρη η ζωή του Gardner περιστρέφεται γύρω από την επιθυμία του να προσφέρει μια καλύτερη ζωή στον μικρό του γιο. Με γνώμονα την αποφασιστικότητά του, καταφέρνει από ρακένδυτος άστεγος να γίνει ένας επιτυχημένος χρηματιστής. 

 

Career Tip: Η σκληρή δουλειά, η τυφλή εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και τις δυνάμεις σας και η δικτύωση είναι τρία γερά θεμέλια πάνω στα οποία μπορείς να οικοδομήσεις την επαγγελματική σου καριέρα. Επιπλέον, λυπούμαστε που το αναφέρουμε, αλλά προτιμούμε να είμαστε ρεαλιστές. Η ζωή είναι δύσκολη μερικές φορές, αλλά πρέπει να συμφιλιωθείς με κάθε είδους δυσκολία που αντιμετωπίζεις.  

La La Land (2016)

Η ηθοποιός Mia Dolan και ο μουσικός Sebastian Wilder γνωρίζονται, ερωτεύονται και διαμένουν στο Los Angeles, καθώς αγωνίζονται ο καθένας ξεχωριστά να επιτύχουν τα επαγγελματικά τους όνειρα. Όμως, ο αγώνας δεν θα είναι καθόλου εύκολος. 

 

Career Tip: Μια απλή και λιτή ωδή στο άσμα Audition και στον στίχο ‘’ Here’s to the ones who dream, foolish as they may seem ‘’ 

Για περισσότερες συμβουλές βιογραφικού, συνέντευξης και καριέρας γενικότερα ρίξε μια ματιά στο blog μας!

Δες όλες τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας στο CollegeLink