Navigating the Digital Landscape: The Future of Marketing Trends

Navigating the Digital Landscape The Future of Marketing Trends

Τι θα μάθουμε:

Το Digital Marketing είναι ένας κλάδος που εξελίσσεται συνεχώς, νέα trends προστίθενται στο προσκήνιο, τα tools που γνωρίζαμε έως τώρα αλλάζουν σημαντικά και φυσικά η παρουσία του AI έχει έρθει για να αλλάξει τον τομέα ριζικά. Πώς ένας νέας επαγγελματίας σε αυτόν τον τομέα μπορεί να ακολουθήσει αυτές τις εξελίξεις; Που αξίζει να επενδύσει και για ποιο λόγο; Σε αυτό το Panel, experts του χώρου θα κάνουν μία συζήτηση σχετικά με αυτές τις αλλαγές και τις καλύτερες πρακτικές που μπορούν να ακολουθήσουν οι επαγγελματίες σε αυτούς τους τομείς.

Ομιλητές:

Πάνος Αλεφραγκής , Head of Digital & 360 @ The Newtons Laboratory

Μάγκυ Κοντού, Co-founder – Lead Product & UI/UX Designer @ SimpleApps

Κώστας Ματσίκας , Group Director, Performance Marketing @Ogilvy

Νικολέττα Μερζιώτη, Digital Marketing Director & Head of Product @ Sleed

Ποιοι είναι οι Ομιλητές μας; 

Ο Πάνος Αλεφραγκής ασχολείται με το digital marketing, δίνοντας έμφαση στην δημιουργική αποτύπωση της σύγχρονης τεχνολογίας και της στρατηγικής των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Έχει πάνω από 15 χρόνια εμπειρία στη διαφήμιση και έχει εργαστεί σε μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες επικοινωνίας στην Ελλάδα. Στόχος του, να βοηθήσει τις εταιρείες – πελάτες που συνεργάζεται να απορροφήσουν τις νέες τάσεις στο marketing και να καινοτομήσουν, χρησιμοποιώντας όλα τα σύγχρονα εργαλεία για να «επηρεάσουν» την συμπεριφορά των καταναλωτών τους. Σχεδιάζει την digital στρατηγική επικοινωνίας, δημιουργεί και συμμετέχει σε πολλές ομάδες με βασικό ζητούμενο την υλοποίηση κάθε φορά στοχευμένων διαφημιστικών ενεργειών. Με την χρήση των σύγχρονων τάσεων σε κάθε κλάδο, αλλά και την ολιστική (360 advertising) αντιμετώπιση στην παραγωγή των ιδεών, βοηθάει τα brands να ξεχωρίσουν στο ταχέως μεταβαλλόμενο επικοινωνιακό τοπίο. Έχει λάβει πάνω από 85 βραβεία (Ermis awards, Social Media Awards, Effie, Dime) και πολλές ακόμη διακρίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Εργάζεται από το 2016 στην The Newtons Laboratory ως head of digital & 360 director.

Η Μάγκυ Κοντού είναι συν-ιδρύτρια και Lead Product & UI/UX Designer στην εταιρία SimpleApps – ενός πολυβραβευμένου mobile agency, με διακρίσεις σε πολλούς διαγωνισμούς νεανικής επιχειρηματικότητας και καινοτομίας. Eίναι συν-διοργανώτρια των Google Developers Group Athens (GDG Athens) και Ambassador του Women Techmakers Greece, ενώ συχνά συμμετέχει ως ομιλήτρια σε startup διαγωνισμούς, ομιλίες σχετικά με την επιχειρηματικότητα, τις γυναίκες στην τεχνολογία, το digital/mobile product design, UI/UX και mobile marketing. Είναι gadgetάκιας, εξαντλεί τη δημιουργικότητά της «παίζοντας» LEGO και είναι «νυχτοπούλι». Είναι κάτοχος προπτυχιακού τίτλου σε Computer Science και μεταπτυχιακού τίτλου σε Mobile Computing από το Πανεπιστήμιο του Hertfordshire (UH) στην Αγγλία.

Ο Κώστας Ματσίκας είναι Group Director, Performance Marketing στην Ogilvy και έχει εμπειρία 8 ετών στο digital marketing. Έχει διαχειριστεί πολλούς λογαριασμούς μεγάλης κλίμακας από την ελληνική και την ξένη αγορά. Το μεγάλο του πάθος είναι να εξελίσσει την digital στρατηγική και εν τέλει την αποτελεσματικότητα της διαφήμισης των brands που αναλαμβάνει μέχρις ότου αυτό να έχει αντίκτυπο στα εμπορικά αποτελέσματά τους. Οι αναλύσεις και τα δεδομένα είναι η αγαπημένη του ενασχόληση, καθώς τον βοηθάνε στις αποφάσεις που χρειάζεται να πάρει καθημερινά!

Η Νικολέττα Μερζιώτη είναι απόφοιτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, αποτελεί ένα από τα μακροβιότερα στελέχη της Sleed όντας στον οργανισμό περισσότερο από 10 χρόνια και έχοντας το ρόλο του Digital Marketing Director τα τελευταία 3 χρόνια. Παράλληλα η Νικολέττα αποτελεί και Head of Digital Product στην εταιρεία όντας υπεύθυνη για τη δημιουργία και τη διαχείριση των προϊόντων και των υπηρεσιών της Sleed για τους πελάτες της τα τελευταία 2 χρόνια. Η δράση της δεν περιορίζεται όμως εντός Sleed καθώς η ίδια έχει συμμετέχει δεκάδες φορές σαν κριτής σε σημαντικούς εγχώριους και διεθνής οργανισμούς γύρω από το E-business και ως trainer σε διάφορους φορείς του Digital Marketing, ενώ μέσα από την χρόνια πορεία της στον κλάδο έχει καταφέρει και έχει συνεργαστεί με κορυφαία brands και οργανισμούς εντός και εκτός συνόρων