TEDxAUEB 2018 | arctos

By Collegelink Team

Ο αστερισμός άρκτος οδηγούσε για πολλούς αιώνες τους ανθρώπους στον προορισμό τους. Ήταν σημείο αναφοράς και μέσο προσανατολισμού σε εποχές που ο άνθρωπος ανακάλυπτε τον κόσμο. Ο καθένας και η κάθε μία από εμάς, έχει τη δική του άρκτο για να πορεύεται στο ταξίδι της ζωής του.

Τι εκφράζει περισσότερο την πορεία μας στον κόσμο; Ένας άνθρωπος, μία ιδέα ή μία εμπειρία ζωής ή απλά η θέληση του να δει κάποιος τον κόσμο με τα δικά του μάτια; Μπορεί, ακόμα, να είναι η εσωτερική του επιθυμία, να πάει ένα βήμα μπροστά!

Ποια είναι η άρκτος που οδήγησε ένα νέο να αφήσει τη ζωή που το επιβάλλει η σημερινή κοινωνία και να ιδρύσει μία καινοτόμα γεωργική επιχείρηση, έναν καρκινοπαθή να νικήσει την μάχη του με την ασθένεια του, ένα δάσκαλο που συντηρεί τη βιβλιοθήκη ενός ακριτικού νησιού, έναν πρόσφυγα να φύγει μακριά από τον πόλεμο;

Σίγουρα υπάρχουν μικρές και μεγάλοι άρκτοι, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ο κάθε ένας και η κάθε μία από εμάς να βρει τη δική του άρκτο για το δικό του μοναδικό ταξίδι!

Το TEDxAUEB επιστρέφει, για μία ακόμη χρονιά, το Σάββατο, 17 Μαρτίου στην Τεχνόπολη  Δήμου Αθηναίων. Δώδεκα Έλληνες και διεθνείς ομιλητές από διαφορετικούς επιστημονικούς κλάδους, θα προσεγγίσουν μέσα από προσωπικές τους εμπειρίες την ιδιαίτερη σημασία του “arctos”. Από τη σκηνή του TEDxAUEB δε θα μπορούσαν να λείπουν performances καλλιτεχνών που βρήκαν το δικό τους αστέρι στην τέχνη αλλά και διαδραστικά workshops εμπνευσμένα από έναν κόσμο που προχωράει μπροστά.

Ας κάνουμε το TEDxAUEB 2018 | arctos, λοιπόν, την άρκτο για όποιον το ζήσει!

Προμηθεύσου το εισιτήριό σου!

Hostess:

Elena Papadimitriou

Από το φετινό event δε θα μπορούσε να λείπει η Έλενα Παπαδημητρίου. Η καταξιωμένη δημοσιογράφος θα μας συντροφεύσει καθ’ όλη τη διάρκεια του “arctos”.

Speakers:

Spyros Dafnis

Θα μας μιλήσει για τον πρωτογενή τομέα στη χώρα μας, ο οποίος οφείλει να αποτελέσει την «άρκτο» που θα είναι ορατή από κάθε σημείο του πλανήτη.

Bianca Mularoni

Η ομιλία της εστιάζει στο πώς ξεκίνησε το Zero Waste ταξίδι της και στο πόσο σημαντικό είναι να ληφθούν άμεσα μέτρα για τη μείωση των αποβλήτων. Τέλος, θα μοιραστεί μαζί μας μερικές πρακτικές συμβουλές για το πως μπορούμε να μειώσουμε το δικό μας “περιβαλλοντικό αποτύπωμα”. Μέσα από τη γνώση της σχετικά με τις περιβαλλοντικές ανάγκες η Bianka Mularoni βρήκε την “άρκτο” της, που αποτέλεσε την αρχή της προσωπικής και κοινωνικής της εκτίμησης για το πρόσωπο της.

Anastasios Diolatzis

Eίχε ένα όνειρο, που με μεθοδικά και στοχευμένα βήματα κατάφερε να το κάνει πραγματικότητα, αλλά και να το αναδείξει σε θεσμό, τόσο για την πόλη της Θεσσαλονίκης που το φιλοξενεί, αλλά και και για τον κόσμο που το παρακολουθεί και το ακολουθεί με συνέχεια και συνέπεια για 13 χρόνια. Πιστός ακόλουθος της Άρκτου, της εμπιστεύθηκε το όνειρο του κι εκείνη τον οδήγησε σε μια πολύ μεγάλη επιτυχία.

Eva Karra

Θα μας μιλήσει στη σκηνή του TEDxAUEB για μια αλλιώτικη “άρκτο” που δεν οδηγεί στην προσωπική επιτυχία και καταξίωση, αλλά δείχνει το δρόμο σε ανθρώπους που έχουν γνωρίσει από πρώτο χέρι τη σκληρή πλευρά της σύγχρονης πραγματικότητας.

Ilias Bissias

Θα μας μιλήσει για την θέση της ναυτιλίας στην σύγχρονη Ελλάδα, τις προοπτικές που η ναυτιλία αναπτύσσει και πώς οι νέοι μπορούν να επωφεληθούν από αυτές. Θα μας μεταφέρει βιώματα και εμπειρίες από την πολυετή ενασχόλησή του με τον ευρύτερο χώρο της ναυτιλίας οι οποίες μπορούν να γίνουν η “άρκτος” για εκείνους που θέλουν να ακολουθήσουν αυτόν τον δρόμο.

Christianna Ekonomou

Άνθρωπος με πολλές γνώσεις και βαθιά αγάπη για την τέχνη, την παράδοση και τη θάλασσα, ακολούθησε μια άρκτο δραστήρια και δημιουργική, με αγάπη και σεβασμό στο παρελθόν.

Lydia Vousvouni

Τίποτα δεν κινείται μόνο του, χρειάζεται πραγματική ώθηση και ολοκληρωτική δέσμευση. Χρειάζεται ταυτότητα, μια ιστορία από πίσω του – μια σχεδιαστική ουσία. Πρέπει κανείς να προκαλεί τη σκέψη του γιατί μόνο έτσι εμφανίζονται νέοι ορίζοντες δημιουργίας και καινοτομίας.

Ton Koene

Μέσα από την ομιλία του θα μας μεταδώσει την εμπειρία του και θα μοιραστεί με το κοινό του TEDxAUEB τις απόψεις του σχετικά με τις σύγχρονες εξελίξεις στον κόσμο.

Performances:

Sworr.

Θα βρίσκονται μαζί μας στη σκηνή του TEDxAUEB για να μας ταξιδέψουν με τους αυθεντικούς ήχους και τα ιδιαίτερα vocals τους, επιφυλασσόμενοι μάλιστα ιδιαίτερες εκπλήξεις για όσους παρευρεθούν.

Προμηθεύσου το εισιτήριό σου! ')}