Τι έμαθαν η Γεωργία και ο Αλέξανδρος από το πρώτο διάστημα εργασίας τους στην Accenture;

By Collegelink Team

Έχεις μόλις τελειώσει τη σχολή σου ή τελοσπάντων σου μένουν 2-3 μαθήματα, ώστε να ξεκλειδώσεις το παραθυράκι – την παραθυράρα, εντάξει… – της αγοράς εργασίας! Τι ακριβώς θέλω να κάνω με τη ζωή μου; Από που να ξεκινήσω; Ποιό είναι το ιδανικό περιβάλλον εργασίας για μένα; Αναφωνείς…

Η Γεωργία Σιούλα και ο Αλέξανδρος Γιαλίδης αποφάσισαν να φορέσουν τα καπέλα του φίλου σου, του μέντορά σου… Και, να σου πουν κάποια πράγματα που δε φαντάζεσαι ότι ισχύουν για την Accenture.

Στάσου, όμως, ποιά είναι η Γεωργία, ποιός ο Αλέξανδρος και ποιά η Accenture;

Για την Accenture σε συμβουλεύω να διαβάσεις το άρθρο μου… ή να αφήσεις τη Γεωργία και τον Αλέξανδρο να στα πουν!

Η Γεωργία, απόφοιτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και ύστερα του πανεπιστημίου Warwick στην Αγγλία, αποφάσισε να αφήσει την καριέρα της ως Project Manager σε εταιρείες τεχνολογίας στην Ελλάδα και στην Αγγλία και να γίνει Scrum Master στην Accenture. Οι λόγοι όπως τους αναφέρει η ίδια; 

«Συνεργάζεται με όλους τους τεχνολογικούς κολοσσούς όπως Google, Salesforce, Microsoft, SAP, Oracle κ.ά. Μπορεί να με βοηθήσει να αναπτύξω τα soft skills μου, μιας και θα μου δώσει τη δυνατότητα να εργαστώ ως μέλος μεγάλων ομάδων γνωρίζοντας ταυτόχρονα πολύ κόσμο» είναι μόνο κάποιοι από αυτούς.

Ο Αλέξανδρος, ως ανήσυχος ηλεκτρολόγος μηχανικός, πήγαινε στα events της BEST Athens και κάπου εκεί γνώρισε την Accenture και το πρόγραμμα «Get Trained. Get Hired!». Μια πρωτοβουλία της Accenture που δίνει την ευκαιρία σε νέους και νέες να εκπαιδευτούν εντατικά σε μια γλώσσα προγραμματισμού και εφόσον έχουν καλή απόδοση να προσληφθούν στην εταιρεία. Και όντως, ο Αλέξανδρος με την ολοκλήρωση του προγράμματος, και trained έγινε αλλά και hired, αφού εργάζεται πλέον ως Application Development Analyst.

Τι έχουν, λοιπόν, να σου πουν εκείνοι για την Accenture;

  1. Η άποψή μου είναι καλοδεχούμενη ανεξαρτήτως seniority level 

Αλέξανδρος: Ένα από τα στοιχεία που ξεχωρίζω είναι η ισάξια αντιμετώπιση στο χώρο εργασίας μου καθημερινά. Ήδη από την πρώτη ημέρα που έγινα μέλος της ομάδας, είχα και έχω τη δυνατότητα να εκφράζομαι ανοιχτά για οτιδήποτε με απασχολεί, ενώ μου έχει δοθεί η ευκαιρία να ασχοληθώ με κομβικά μέρη του project, γεγονός που αποδεικνύει έμπρακτα την εμπιστοσύνη της ομάδας στο πρόσωπό μου. 

  1. Ο σεβασμός προς κάθε εργαζόμενο είναι στο DNA της εταιρείας

Γεωργία: Ως γυναίκα στον τομέα της τεχνολογίας, ήθελα, πρώτα από όλα, η εταιρεία που θα εργάζομαι να με κάνει να την εμπιστευτώ. Να μου αποδείξει ότι δεν κάνει καμία διάκριση, ότι όλοι είναι διαφορετικοί αλλά όλοι έχουν ίσες ευκαιρίες για εκπαίδευση και εξέλιξη, ανεξαρτήτως φύλου, θρησκείας, σεξουαλικού προσανατολισμού. Και έτσι γίενεται… Εξάλλου, ας μην ξεχνάμε ότι η CEO της Accenture παγκοσμίως είναι γυναίκα 😉. 

  1. Δε χρειάζεται να αγχώνομαι για πράγματα που δεν είμαι υποχρεωμένος να ξέρω

Αλέξανδρος: Τελειώνοντας τη σχολή μου αισθανόμουν αρκετά ανασφαλής ως προς το κατά πόσο είμαι σε θέση να ανταποκριθώ στον επαγγελματικό τομέα, ενώ παράλληλα, είχα και το φόβο για πιθανά λάθη λόγω έλλειψης εμπειρίας. Φτάνοντας στο σήμερα, μπορώ να πω ότι η απασχόλησή μου στην εταιρεία, μου έμαθε ότι τα λάθη θα γίνουν και θα γίνονται και είναι αναπόσπαστο μέρος μιας εξελικτικής διαδικασίας (sometimes you win, sometimes you learn). Άλλα, όταν η εταιρεία σου σε καθοδηγεί στη δουλειά σου, τότε είναι που έχεις θέληση για μάθηση, τότε είναι που η δουλειά σου γίνεται διασκεδαστική κάνοντάς σε να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό. 

  1. Δε χρειάζεται να αγχώνομαι, αλλά να παρατηρώ

Γεωργία: Κάθε ένας από τους συναδέλφους μου είναι υποστηρικτικός και πρόθυμος να μεταδώσει εμπειρίες και τεχνικές γνώσεις. Επίσης, το γεγονός ότι δουλεύουμε σε ομάδες, μου δίνει την ευκαιρία να βελτιωθώ και να εξελιχθώ μέσα σε αυτές.

  1. Κάθε αρχή δεν είναι και δύσκολη

Αλέξανδρος: Τις πρώτες μέρες, έχεις σίγουρα ανάγκη από καθοδήγηση. Για μένα στην Accenture, αυτός ο κάποιος ήταν ο buddy μου, ο οποίος με έκανε γρήγορα να αισθανθώ κομμάτι της ομάδας και να σταθώ στις δυνάμεις μου. Ήταν εκεί για να μου εξηγήσει τόσο τον τρόπο εργασίας ή τις διάφορες τεχνολογίες που χρησιμοποιούμε όσο και να μου λύνει απορίες της καθημερινότητας. 

Για παράδειγμα, τις πρώτες ημέρες που δυσκολευόμουν να κατανοήσω την αρχιτεκτονική του συστήματος, ακολούθησα την πρακτική του pair programming με τον buddy μου και η πλειοψηφία των αποριών μου καλύφθηκε, ενώ, πλέον, ήμουν σε θέση να αναλάβω το πρώτο μου task με πλήρη ανεξαρτησία.

  1. Η remote πρόσληψη και εργασία δεν είναι δύσκολες

Γεωργία: Αν υπήρχε κάτι που με άγχωνε πολύ, όταν ξεκίνησα στην Accenture, ήταν όλα έγιναν εξ αποστάσεως. Ωστόσο, το virtual onboarding ήταν τελικά αντάξιο των προσδοκιών μου, αφού είχα τον buddy μου!

Τις πρώτες μέρες, μάλιστα, θα έλεγε κανείς ότι έκανα ένα μικρό shadowing στον buddy μου, προκειμένου να γνωρίσω καλύτερα το project, τις τεχνικές και τους συναδέλφους μου. Ωστόσο, και ο buddy μου επένδυσε αρκετό χρόνο σε μένα με διάφορα meetings συζητώντας απορίες. 

Και μετά από όλα αυτά τι;

Μετά από όλα αυτά, ο Αλέξανδρος πιστεύει ότι μέσα στην Accenture έχει αποκτήσει τα πιο γερά θεμέλια για την καριέρα που ονειρεύεται, αφού καθημερινά συναναστρέφεται με ανθρώπους που τον εξελίσσουν ως επαγγελματία αλλά και ως άνθρωπο …

Ενώ, η Γεωργία νιώθει πλέον σίγουρη τόσο για την καριέρα όσο και για την εταιρεία που έχει επιλέξει, καθώς έχει δίπλα της τον manager της, τον σύμβουλο καριέρας της και τον μέντορά της να τη συμβουλεύουν.

Το ερώτημα είναι, εσύ, μετά από όλα αυτά, νιώθεις σίγουρ@ να ανακαλύψεις τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας στην Accenture;